Здравейте колеги..от няколко сутрини забелязвам, че преди да запаля колата педала на спирачките е твърд. От какво може да се получава това?
Колата като я оставя вечер си е нормално педала, а сутринта е твърд. След като запаля си омеква.
Твърд педал на спирачките Polo 6N
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърд педал на спирачките Polo 6N
Това е нормално караи и си свиркаи-става твърд понеже сервото не работи но на незапален двигател може да спреш 2-3пъти като запалиш заработва сервото и оттам омеква педала.
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:27, променено общо 1 път.
Е нормално като не е запален двигателя да няма спирачки...пробвай и волана да врътнеш - пак ще ти е трудно! Стига сте си измисляли проблеми.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Да имам го този проблем. И въобще не е измисляне на проблем!! Ама хич изобщо даже.!
Като си купих колата , първата година, и два дни да е стояла , като се кача и натисна спирачките си бяха меки 2-3 натискания. Сега гася , след 15 минути е все едно без серво.!
Гледах слушах мъркучи и клапани и какво ли не, но фъщене или вземане на въздух от някъде не намерих!
Взема си въздух от някъде сервото и то по много мъничко, толкова малко ,че не повлиява на спирачките при запален мотор. Смених ония тънките мъркучета дето са за вакуумния резерв. Но този резерв е за всичко друго, но не и за спирачките!
Проблема за мене оставо отворен. И съм нащрек да се задълбочи.
Като си купих колата , първата година, и два дни да е стояла , като се кача и натисна спирачките си бяха меки 2-3 натискания. Сега гася , след 15 минути е все едно без серво.!
Гледах слушах мъркучи и клапани и какво ли не, но фъщене или вземане на въздух от някъде не намерих!
Взема си въздух от някъде сервото и то по много мъничко, толкова малко ,че не повлиява на спирачките при запален мотор. Смених ония тънките мъркучета дето са за вакуумния резерв. Но този резерв е за всичко друго, но не и за спирачките!
Проблема за мене оставо отворен. И съм нащрек да се задълбочи.
- freestyler911
smash_ написа:Е нормално като не е запален двигателя да няма спирачки...пробвай и волана да врътнеш - пак ще ти е трудно! Стига сте си измисляли проблеми.
Да е нормално, да е нормално, колко да е нормално?
Иди на тест драйв ако щеш на москвич, покарай огаси мотора , в момента на гасенето волана е вече твърд, това се получава понеже хидравликата е със флуид и със помпа, и просто спре ли помпата спира всичко. Хидравличния флуид има способността да НЕ се разтегля или свива.
Сервото на спирачките е със вакуум. Вакуум вакуум колко да е вакуум, от коя степен? Като огасиш , вакуума си стои, и ако няма пробив във системата , може и с години да си стои! ОК?
Същото е някой да напише "Едната ми гума за два дни спада" И да му кажем стига си си измислял проблем. Проблем има, и е сериозен, щото колата двигател може да няма но спирачки трябва да има!!!!!!
Да, ако нямаш спирачки си е проблем - при теб явно е реален, дано намериш причината и го решиш. Само за хидравликата в москвича не съм съгласен 
- freestyler911
smash_ написа:Да, ако нямаш спирачки си е проблем - при теб явно е реален, дано намериш причината и го решиш. Само за хидравликата в москвича не съм съгласен
не бе , имах предвид че и нова кола да е , която и марка да е , огасиш ли мотора , хидравликата спира.
Проблема при мене е същия като при останалите колеги, просто никой не го взима на сериозно докато не откаже сервото.! Дано не се случва в неподходящ момент.!
-
batevv
- Автомобил: VW T4
- Двигател:
Сервото все пак има гумена мембрана.. Или тя е тръгнала да се прокъсва лекичко или между сервото и спирачната помпа има пропуск на въздух..Ако започнеш в движение да усещаш по твърди спирачки пробвай с друго серво 
- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел имаше подобен проблем със спирачките , отначало беше като при теб но после стана постоянно твърд и при запален двигател и се оказа запушено едно от предните маркучета
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Има един съхранител на вакуум, който се намира под подкалника на предно дясно колело. От него може да губи налягане на загасен двигател 
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Надявам се, сега да успея да дойда на Крушуна, и там да обсъдим с колегите които карат Поло проблема ми.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
При положение че имам 2 чисто нови коли в гаража, Рено лагуна и Тойота аурис. Искате да кажете, че са счупени понеже при 1 натискане на педала на спирачката той става твърд и няма спиране
Ако е мек докато работи колата няма проблем, проблем е когато на запален двигател е твърд. Но като се замисля нито полото, нито другите коли след време не им стават твърди педалите, а само след 1 натискане стават. Освем проблема ви да е вътре в самото серво в уплатненията му 
Ако е мек докато работи колата няма проблем, проблем е когато на запален двигател е твърд. Но като се замисля нито полото, нито другите коли след време не им стават твърди педалите, а само след 1 натискане стават. Освем проблема ви да е вътре в самото серво в уплатненията му - freestyler911
Ще ходя аз при МАСТЪР Никси ама да видим ...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”