Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот stefarata » Пет 26 мар 2010 18:29

днес ми вдигнаха колата с паяк във велико търново. Дойдох на мястото още преди да са я откарали на там смрадливия им паркинг, и ми взеха 36 лв. Сега прочетох, че в стара загора ако на място си вземеш колата е 15 лв., иначе 30 от паркинга. Какви са цените в това търново поне да знам минали ли са ме или не.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пет 26 мар 2010 19:43

в Пловдив са същите

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 30 мар 2010 21:55

Не намерих информация в темата какво става ако не платиш в срок (или изобщо) фиш?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 30 мар 2010 23:02

Hertz написа:Не намерих информация в темата какво става ако не платиш в срок (или изобщо) фиш?

Става на акт... :banghead:

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Чет 01 апр 2010 18:26

Aбе (не че искам да се заяждам) ама на вас, подаряват ли ви книжките или??? Инструкторите в носа ли са си бъркали докато сте карали. Не сте ли ходили на лекциите (аз лично не съм). Как може да не знае човек, че при неплатен фиш, той става на глоба :screwy

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 02 апр 2010 10:59

Колеги, снощи на прибиране от велико търново към монтана на караулката при севлиево към 22:00 ме спряха най- ужасните куки които съм виждал. Рутинна проверка , " дай да видим заверен ли е стикера на пожарогасителя" :screwy :screwy :screwy . И за капак -акт за винетка. Викам им щях да взема седмична на еко-то ама нямаше, те ми викат "тва сме го чували, заповядайте с нас в кабинката". Превъртях,що молби , ама не-некакъв пишлигар куката на 25-27г. викам му студент съм ала -бала, не и не "студент студент ама с кола пътуваот търново до монтана" :bowdown :bowdown . На акта пише че замества синия талон за 30 дни. Ако не го заплатя дотогава какво става??

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 02 апр 2010 16:11

stefarata написа:На акта пише че замества синия талон за 30 дни. Ако не го заплатя дотогава какво става??
Ако те спрат за проверка ще ти напишат нов акт че караш с изтекъл акт.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 02 апр 2010 23:05

stefarata написа:Колеги, снощи на прибиране от велико търново към монтана на караулката при севлиево към 22:00 ме спряха най- ужасните куки които съм виждал. Рутинна проверка , " дай да видим заверен ли е стикера на пожарогасителя" :screwy :screwy :screwy . И за капак -акт за винетка. Викам им щях да взема седмична на еко-то ама нямаше, те ми викат "тва сме го чували, заповядайте с нас в кабинката". Превъртях,що молби , ама не-некакъв пишлигар куката на 25-27г. викам му студент съм ала -бала, не и не "студент студент ама с кола пътуваот търново до монтана" :bowdown :bowdown . На акта пише че замества синия талон за 30 дни. Ако не го заплатя дотогава какво става??
Акт за винетка отпада 100% в съда.
Има тема тук във форума, прочети.
По кой точно член от ЗДвП са ти го написали ;)

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Пет 02 апр 2010 23:10

maxpayne написа:
Vask0 написа:Абе хора ,вчера на цариградско, близо до орлов мост мисля, че ме снимаха.Ограничението е 80, а аз май карах с 100.Какво може да ми е наказанието.Пари и точки ли?Въобще никога съм нямал , актове , наказания и някакви други глоби :)

Къде е тая камера, досега на цариградско имаше само една, при окръжна болница. На светофара на орлов мост има камери, ама те нямат радар

честито и мене ме боднаха 100 метра преди орлов мост на спускането със 95 или 100 а ограничението е !!!!! 50 :beat_butt2 , 3 месеца без книжка и от 250 лв нагоре, направо можеше да се ухиля на светкавицата

Последна промяна от pepone на Нед 04 апр 2010 22:03, променено общо 2 пъти.

plamen_1607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_1607 » Пет 02 апр 2010 23:16

Здравейте, колеги извинявам се предварително ако съм пропуснал някъде да пише това което искам да попитам, но 44 страници към темата не са малко :lol: . Та имам акт за 101 при максимално допустима скорост 50(тоест градско). Постановлението е 3 месеца лишаване, 250лв и 12 точки, все още се мъчат да ми го връчат :lol: :lol: :lol: . Обжалвах, но загубих. Докато течеше обжалването си извадих нова книжка, защото добавих категория. Интересното е че имам талон за новата книжка, а гореспоменатият акт е на старата книжка и в КАТ ми е стария талон. след 20-на дена изтичат 6 месеца от излизането на съдебното решение. Няколко пъти са ме търсили господата от КАТ вкъщи, но аз живея в чужбина :lol: . Та въпроса ми е какво ще стане, когато се прибера лятото и да кажем не си платя акта. Другото което ми се върти в главата е да си сменя българската книжка с холандска, защото живея в Холандия и имам право да го направя, но тогата нямам идея какво ще стане с този акт и да не вземат да ми приберат книжката и да стана Джони пешеходеца. Благодаря предварително за отговорите :) :) :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 08 апр 2010 10:09

Пиша от КАТ-София.
Обработени са наказателни постановления до 09.03.2010 г.

Не можах да намеря по-подходяща тема, в която да дам тази информация...

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 08 апр 2010 10:58

Не знам дали знаете, но вече НЕ се спира от движение (не се отнема знака за техн. преглед) на автомобили със затъмнени предни стъкла. Вместо това се пише акт на шофьора. Полицаите обаче не бяха съвсем сигурни какъв е акта, според тях бил само глоба, без точки.
Аз след сладка раздумка, правейки се на тъп и неразбрал, се разминах само с Фиш за неправилно престрояване за 20лв. mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 08 апр 2010 11:02

plamen_1607 написа:Здравейте, колеги извинявам се предварително ако съм пропуснал някъде да пише това което искам да попитам, но 44 страници към темата не са малко :lol: . Та имам акт за 101 при максимално допустима скорост 50(тоест градско). Постановлението е 3 месеца лишаване, 250лв и 12 точки, все още се мъчат да ми го връчат :lol: :lol: :lol: . Обжалвах, но загубих. Докато течеше обжалването си извадих нова книжка, защото добавих категория. Интересното е че имам талон за новата книжка, а гореспоменатият акт е на старата книжка и в КАТ ми е стария талон. след 20-на дена изтичат 6 месеца от излизането на съдебното решение. Няколко пъти са ме търсили господата от КАТ вкъщи, но аз живея в чужбина :lol: . Та въпроса ми е какво ще стане, когато се прибера лятото и да кажем не си платя акта. Другото което ми се върти в главата е да си сменя българската книжка с холандска, защото живея в Холандия и имам право да го направя, но тогата нямам идея какво ще стане с този акт и да не вземат да ми приберат книжката и да стана Джони пешеходеца. Благодаря предварително за отговорите :) :) :)

може да те задължат да си платиш на границата, ама за такива мижави суми може и да не те закачат.

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 08 апр 2010 11:18

И аз искам да питам нещо миналата вечер полицията дойде у нас да ми донесе 2 акт-а постановленията са излезнали и ми ги донесоха вкъщи от дата 23.02.2009 .... от кога започнаха да ги носят по домовете ? ? ? :horror:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 08 апр 2010 11:52

f1ka написа:И аз искам да питам нещо миналата вечер полицията дойде у нас да ми донесе 2 акт-а постановленията са излезнали и ми ги донесоха вкъщи от дата 23.02.2009 .... от кога започнаха да ги носят по домовете ? ? ? :horror:

по закон ги носят по домовете. т'ва че ги мързи и не смогват е и причината да отнемат талоните и да ходиш в КАТ

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”