Здравейте, колеги!Взех едни гуми втора ръка.Едната е поизносена в страни,дали ще ми прави проблем.
http://www.stilavto.com/upl/img/4333.jpg
За тази гума става въпрос.Загледайте се в ляво на гумата се вижда как е износена.
Поздрави!

Едно въпросче за гума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Едно въпросче за гума
Гумата е износена,защото на предишния собственик предницата на колата му е била не изправна.Такава гума не бих взел за нищо на света.Не знам защо много хора пестат пари за сметка на сигурността.
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:нищо й няма. Разликата е нищожна. Слагай смело и карай.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Само имай в предвид, че там където е по износена ще се износи по-бързо 

Значи стават за задни.А и да питам още нещо възможно ли е от небалансирани джанти и гуми волана да трепери и колата да тегли на дясно? Или от задни гуми които са износени на петна(като казвам износени-гумите имат 6-7 мм грайфер а на места няма нищо).Вулканизатора каза че ще бучи(позна) и че може да ми играе волана (пак позна)ама как ми играе волана като гумите бяха отзаде.А за джантите(15*железни) каза че това че е леко крив борда не било проблем(то верно колко е крив все едно съм минал през дупка).И от цялата работа с обяснения за гуми и джанти не ги видяхме дали са балансирани,може ли от това да е 

- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
bfg са нали? 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Denzi написа:Значи стават за задни.А и да питам още нещо възможно ли е от небалансирани джанти и гуми волана да трепери и колата да тегли на дясно? Или от задни гуми които са износени на петна(като казвам износени-гумите имат 6-7 мм грайфер а на места няма нищо).Вулканизатора каза че ще бучи(позна) и че може да ми играе волана (пак позна)ама как ми играе волана като гумите бяха отзаде.А за джантите(15*железни) каза че това че е леко крив борда не било проблем(то верно колко е крив все едно съм минал през дупка).И от цялата работа с обяснения за гуми и джанти не ги видяхме дали са балансирани,може ли от това да е

Колега, моля те да се вземеш в ръце и да отидеш на читав гумаджия! Изправи джантите и потърси гуми, които поне да са прави и да не са опечени до безобразие!
Абсолютно безотговорно е шофирането с гуми и джанти в състояние каквото описваш. Ще има след малко време отзиви от порядъка на "Ама как изправих завоя, защо няма спирачки, как се врътнах, изпочупи ми се предницата и естествено култовото кой ми сра в гащите!?"

Колите са опасни и без сами да дърпаме дявола за опашката! Криза, криза, ама всичко си има граници...

В такива случаи границите са черните хроники, за съжаление...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям колегата над мен и искам да попитам колко струват тия кюфтаци?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,ще ме извиняваш ама ти на тези гуми от снимкте хубави ли им казваш?
chefito написа:Подкрепям колегата над мен и искам да попитам колко струват тия кюфтаци?
Тези дето са изтъркани на петна в момента са в две хубави дупки,които взимат много жертви.За тях ли питаш?
rosen79 написа:Колега,ще ме извиняваш ама ти на тези гуми от снимкте хубави ли им казваш?
Колега ако ми намериш такъв размер гуми (205/50/15)с повече от 5мм грайфер за 60 лв и ми ги пратиш по куриер за твоя сметка идвам и те целувам

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Широка гума с много грайфер не е единствения критерий за добра гума. Странично износените гуми стават за задни, но тези с неравномерен грайфер са изключително опасни... То е все едно да замениш колелото със шестостен и да очакваш колата да е стабилна и комфортна. Освен всичко друго и окачването се разбива. По-добре си вземи нормални гуми за отпред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
винаги когато има нещо не редно по гумата, било кал-глинеста или нещо друго като да не е балансна се разбира по волана, а ако е нещо по двигателя на скоростния лост, това е моето мнение а за гумите да в криза може за малък период, но си купи нови ,аз така бих направила, всичко хубаво
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”