Формула 1, сезон 2010

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, сезон 2010

Мнениеот Andonov » Чет 08 апр 2010 14:24

kibo_tom_8440 написа:Пък на негрото май мацката му кръшнала.

Ми то от много каране не остава време и сила за :seeex
mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 08 апр 2010 14:25

kibo_tom_8440 написа:Айде още 7 дена до Шанхай - http://sportni.bg/?tid=20&oid=10260
Дано кончетата са си взели поука и ще вдигнат китайците на крак.
Пък на негрото май мацката му кръшнала.

С подобни коментари ще се реализираш перфектно в форумите на http://www.formula1.com - Успех! :evil:

Ходи дзяй другаде! Тук мисля, че са се събрали хора, които ги интересува спектакъла Формула 1, а не дребнави подмятания.

Ти да не се помисли за по-голям от "негрото"?! :063:

Да не би "мацката му" да не те кефи?! mhihi

Мен примерно Шумахер не ме кефи изобщо. Но пък винаги съм изпитвал уважение към постиженията му. Същото се отнася и за Алонсо, че и за Карун Чандхок.

Не държа на отговор - не се хаби изобщо. ;)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 13 апр 2010 12:44

escrime написа:.......

:Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :да: :да: :да:

Фераритата щяли да ползват проблемните двигатели от първия старт в Бахрейн.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 13 апр 2010 15:44

Радост за моите уши. Таман Фетел да дръпне малко напред.

Имайки предвид очакваните "минусови" температури в Китай с дъждове може и да остискат моторите.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 14 апр 2010 10:51

http://www.f1wolf.com/2010-season

На този сайт има хубави статистики за сезона. :да:

В таблицата са маркирани двигатели номер 1, 2 и 3 като използвани от Ферари до момента (еднакво е и за Фелипе и за Фернандо). Интересно ми е кои двигатели от Бахрейн смятат да ползват - с номер 1 или 2, т.е. сменените поради опасения в издържливостта или използваните по време на състезанието.

При всички положения е добре рязко да намалят "разхода" на двигатели за да имаме възможност да гледаме напрегната борба, а не поредица от наказания. ;)

На мен ми е интересна и друга новина... Болидите през 2010 вече се приближават до нивата на аеродинамична ефективност от 2008, когато станахме свидели на адски сложните и многобройни крила и добавки. Overtaking Working Group Fail! mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 16 апр 2010 15:57

Има доста за коментиране днес...

Окачването на Буеми се е счупило върху неравност на пистата. Според механиците му първоначално се е повредила част от едната страна, която веднага е довела до счупване и от другата. Пилотът е останал без управляемост и възможност да спре, но за щастие не е последвал много сериозен удар. Едната гума е изхвърчала към публиката, но не е ударила никой. Торо Росо са тествали нововъведение в предното окачване, но се връщат към старата версия и на двата болида заради инцидента.

Двигателя на Алонсо от Бахрейн сдаде багажа, но това било очаквано и няма да навреди на програмата за използване им. Освен това Ферари тестват своя интерпретация на канала за въздух на МакЛарън. На пръв поглед при тях няма участие от страна на пилота.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 18 апр 2010 12:25

Триумф за Макларън под дъжда в Китай

Победител в състезанието на пистата в Шанхай стана Дженсън Бътън, а зад него останаха Люис Хамилтън и Нико Розберг

Отборът на Макларън записа страхотна двойна победа в Гран При на Китай, IV-и кръг от световния шампионат. Победител в състезанието на пистата в Шанхай стана Дженсън Бътън, а зад него останаха Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Надпреварата предложи истинско зрелище още от първата обиколка, тъй като дъждът ту спираше, ту се засилваше. Отлична стратегия в променливото време в Шанхай избра Бътън, който само след няколко обиколки се озова в челото на класирането. Излязъл веднъж първи, британецът не допусна никой до себе си и записа втори успех от началото на сезона.

За второ поредно състезание място на подиума намира и Нико Розберг, който отново стоеше по-добре в болида на Мерцедес в сравнение с Михаеш Шумахер. 7-кратният световен шампион завърши 10-и, като в последните няколко тура допусна да бъде изпреварен с лекота от Витали Петров и Фелипе Маса.

Меко казано странно състезание направи Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион започна с фалстарт и посети бокса общо 5 пъти, но въпреки това завърши в подножието нa подиума.

"Щастлив съм от победата, защото беше доста трудно състезание. Малко се притесних, когато видях втората кола за сигурност на пистата. Направо бях се уплашил, още повече че в един момент направих грешка и се спасих от блъскане в последния момент", заяви Бътън след края на надпреварата.

От следващия кръг Формула 1 се премества в Европа. На 9-и май домакин на един от най-скъпите спортове в света ще бъде Барселона, Испания.

Класиране на пилотите в Шанхай:
1. Дженсън Бътън (Макларън)
2. Люис Хамилтън (Макларън)
3. Нико Розберг (Мерцедес)
4. Фернандо Алонсо (Ферари)
5. Роберт Кубица (Рено)
6. Себастиан Фетел (Ред Бул)
7. Витали Петров (Рено)
8. Марк Уебър (Ред Бул)
9. Фелипе Маса (Ферари)
10. Михаел Шумахер (Мерцедес)
11. Адриан Сутил (Форс Индия)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 18 апр 2010 14:11

Много искам да накажат Алонсо за изпреварването срещу Маса на входа на бокса. Тоя боклук много си позволява... И после как няма да има разправии?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 18 апр 2010 15:00

По същия начин и по същата причина трябва да бъде наказан и Хамилтън.
Включително и за тръгването му в бокса.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 18 апр 2010 17:27

Barboukov написа:Много искам да накажат Алонсо за изпреварването срещу Маса на входа на бокса. Тоя боклук много си позволява... И после как няма да има разправии?

:063: :063: :063: баси нечестното... няма да го накажат :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 18 апр 2010 17:32

Какво е виновен Алонсо, че Маса винаги е бил и ще бъде кифла :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 19 апр 2010 8:56

Входа на бокса е ясно очертан. Кой е виновен?
alo-mas.JPG

Пресичане на едична непрекъсната трябва и във Ф1 да се наказва с отнемане на точки и парична глоба :screwy

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 19 апр 2010 9:26

За наказание, според мен, са Алонсо, Хамилтън и Фетел. Алонсо и Хамилтън направиха еднакви простотии, както Барбуков показа вече. Фетел се държа като селски джигит натискайки Хамилтън. Виждали сме и от Ферари подобни ходове на изхода на пита, също без наказания.

Някой да ме поправи ако бъркам, но наказания "+25 секунди към финалното време" не се ли раздаваха, когато не е имало време стюардите да се разпоредят и състезанието е приключило (пример - Хамилтън срещу Райконен на Спа)?

Вече е ясно, че няма да има наказани, но и тримата дърпаха дявола за опашката. На техен фон Бътън ми направи много добро впечатление. Просто живее на горния етаж по отношение на мислене.

Като цяло в състезанието имаше предостатъчно екшън и изпреварвания. Доста пилоти показаха мъжество и майсторлък - Фетел, Алонсо, Петров, Хамилтън, Бътън, Шумахер и Сутил при защитите, Алгерсуари и т.н. Много съм щастлив и от двойната победа на Макларън! :applause: :banana

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 19 апр 2010 10:47

За Фетел не съм съгласен, тъй като той беше по-напред и не е той човека, който трябва да се съобразява с този зад него. Това, че го "натисна" също не съм съгласен. Фетел си караше в лентата за напускане на бокса. Дори и при преминаването в дясната и част за миг не е пресекъл линията.

Наказания за Алонсо, 2 за Хамилтън (и за изблъскването на Марк Уебър при пребирането на сейфти кара) и за Бътън (за задържането на колоната пак при пребирането на сейфти кара).

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 19 апр 2010 12:19

Наказания не трябва да има за никой според мен!
Така трябва, борба на кило кръв и метър кожа за всеки свободен сантиметър от пистата.
Щом правилника не го забранява, не виждам проблем. Настъпването на бялата линия обаче при излизането от бокса се наказва!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”