Здравейте колеги,
Преди около 2 седмици ми свалиха рамото на задната чистачка на моя голф 3. Благодаря на хората които я свалиха че си свършиха работата чисто и не повредиха нищо друго ..... След като понамерих малко свободно време пообиколих автоморгите и си взех за 20лв и я монтирах. но ми изглежда елементарно да се свали дори и от малко дете .... и сега се вижда една светла обикновенна гаика която се вижда от 100км.
Въпросът ми е следния : някои има ли някакво предложение как мога да затрудня максималко тези който биха искали да ми свалят пак чистачката ?
Варианта със заваряването за момента неми допада. Искам да чуя дали някои е измислил нещо по този проблем ... нещо от рода на секретна гаика ...
Всякакви предложения биха били полезни ....
за момента се сещам само за боядисване в черно на гаиката или закриването и със някаква лента/изолента ....

Крадци на чистачки - как да се защитим?
Re: Крадци на чистачки - как да се защитим?
Моята идея е да се организират малко засади на такива симпатяги, предполагам има колеги със свободно време и желаещи да счупят нечии крадливи ръчички. След няколко инквизиции няма да има проблеми. 

- krass1
- Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
- Двигател: 2AD-FTV 2006g
Забравих да спомена ,че днес докато си пооправях колата един колега с голф 3 който живее по нагоре по улицата се оплака от същия проблем само ,че при него неуспяха да я свалят както при мене а я счупиха и сега и тои си търси чистачка .... опътих го към автоморгата от кадето си взех моята ... макар ,че тои спомена ,че е търсил навсякаде и не е могъл да намери ..... да се надявам ,че няма да прибегне до моята ....
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ако колата стои на улицата няма как да се опази.След като ми откраднаха първата лайстна лично сам свалих всичко което е в графата "любими" на мръсните крадци.Колата не мяза на нищо,но поне боклуците са налични в нас.И сега понеже съм мангал ще сваля и рамото отзад
.
P.S. Извинявам се за тъпото изказване и пожелавам успех на колегите искащи колите им да бъдат красиви.

P.S. Извинявам се за тъпото изказване и пожелавам успех на колегите искащи колите им да бъдат красиви.
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
krass1 написа:Здравейте колеги,
Преди около 2 седмици ми свалиха рамото на задната чистачка на моя голф 3. Благодаря на хората които я свалиха че си свършиха работата чисто и не повредиха нищо друго ..... След като понамерих малко свободно време пообиколих автоморгите и си взех за 20лв и я монтирах. но ми изглежда елементарно да се свали дори и от малко дете .... и сега се вижда една светла обикновенна гаика която се вижда от 100км.
Въпросът ми е следния : някои има ли някакво предложение как мога да затрудня максималко тези който биха искали да ми свалят пак чистачката ?
Варианта със заваряването за момента неми допада. Искам да чуя дали някои е измислил нещо по този проблем ... нещо от рода на секретна гаика ...
Всякакви предложения биха били полезни ....
за момента се сещам само за боядисване в черно на гаиката или закриването и със някаква лента/изолента ....
По принцип тази гайка е закрита с едно пластмасово декоративно капаче.То се продава ново 4 лв.наскоро го купувах понеже старото се счупи(мисля че в ауто+).
аз бих постригал шестостена на гайката след като съм я стегнал.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Спасение няма. Като закръглиш/завариш гайката идиотите ще изкривят рамото, а може и лостовата система. Ако започнеш да си сваляш всичко - то лайсни, антени, чистачки, капачки - става несериозно за ежедневно каране. Според мен втори път няма да ти пипнат чистачките, тъй като ги крадат предимно за лично ползване (вече си имат
). Ако стане прекалено зле - чистачки 2бр за 5лв и да не ти пука...

- helsing46
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: 1.6 2001
колеги и на мен преди 2-3 седмици ми откраднаха предните 2 чистачки задната я пожалиха,спасение няма най доброто на място даги збараш и един тупаник 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
theultimate написа:Спасение няма. Като закръглиш/завариш гайката идиотите ще изкривят рамото, тъй като ги крадат предимно за лично ползване ...
Не колега,за съжаление.Всяко издание на модел автомобил има списък "запазена марка" за задължително крадене.Като почнеш от огледала за Вектра,през широките лайстни на Мерцедес 124,пълния комплект за сваляне от Голф 3(лайстни,прагове,халогени,широк нож) и куп други до капачки за вентили.Спасение с обли гайки,коларски болтове и планки с попнитове?Забрави,печелиш грозна но за сметка на това и разкъртена кола.Кръгът с кражбата и продажбата на тези боклуци е вечен и затворен-от крадци за ограбени.Разгледай обявите търси/предлага в който и да е сайт.
Последна промяна от bobocamaro на Чет 08 апр 2010 14:45, променено общо 1 път.
- krass1
- Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
- Двигател: 2AD-FTV 2006g
Май има истина в твоите думи. Направи ми впечетление в една от автоморгите ,че в наличност нямаха разглобена голф 3 или пък някакви части от купето на голф 3 но след като им казах какво търся ми отвориха един багажник кадето беше пълно със такива дребни работи включително и това което търсих , но цената която каза 30лв ме отблъсна и на следващата си зех за 20лв като пича ми я свали директно от задна врата която се продаваше. Това ме навява на мисалта ,че перфектното място да се пласират такива части са автоморгите.
Колега нестава дума за перата а за рамото на което се закачват перата. то незнам колко струва ново предполагам 40-50лв ....
За сега мисля да си сваля рамото и да го оставя в багажника.... и като ми потрябва да си истрия задното стъкло по време на силен дъжд , просто ще я сложа ..... това е добър вариант за мен понеже тази чистачка я ползвам предимно като пътувам на дълъг път и завали дъжд.
Другия вариант е да закръгля тази гаика и да я завия със мокс. това определено няма да спре никои но би го затруднило максимално и може да предпочете да търси някоя която е по-лесна за сваляне.
theultimate написа:Спасение няма. Като закръглиш/завариш гайката идиотите ще изкривят рамото, а може и лостовата система. Ако започнеш да си сваляш всичко - то лайсни, антени, чистачки, капачки - става несериозно за ежедневно каране. Според мен втори път няма да ти пипнат чистачките, тъй като ги крадат предимно за лично ползване (вече си имат). Ако стане прекалено зле - чистачки 2бр за 5лв и да не ти пука...
Колега нестава дума за перата а за рамото на което се закачват перата. то незнам колко струва ново предполагам 40-50лв ....
За сега мисля да си сваля рамото и да го оставя в багажника.... и като ми потрябва да си истрия задното стъкло по време на силен дъжд , просто ще я сложа ..... това е добър вариант за мен понеже тази чистачка я ползвам предимно като пътувам на дълъг път и завали дъжд.
Другия вариант е да закръгля тази гаика и да я завия със мокс. това определено няма да спре никои но би го затруднило максимално и може да предпочете да търси някоя която е по-лесна за сваляне.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:Защо не крадът моите рамена на чистачките? Защото са леко ръждавии антената не е китка ама си е намясто :Д
Колега, всичко е до късмет. Не са решили не са го направили... това са напаст божия дано на никой не му се случфа..
Та относно питането на колегта... Пич, абе що се занимаваш с чистачки отзад, аз лично не я ползвам. В годината я га пусна 1 път я не... Когато отивам на бензиностанцията си зачистфам задният прозорец и си джиткам. Но това е мое мнение.
п.п НЕ се опитвай да им попречваш да сфалят каквото и да е по колата ти. При неуспешен опит биха ти одрали колата или потрошили нещо друго от яд... Единствено можеш да си затъмниш задните стъкла и да ги чакаш 1 месец в колата. Няма начин да не ги пипнеш..

- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Напоследък май се връщат старите времана, когато крадяха чистачки, антени, капачките на винтилите и въобще каквото им падне, но за съжаление оправия няма.Вече човек се чуди къде да си държи автомобила и как да го опази 

-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
На мен тази зима ми смъкна 3те рамене с 3те 4истачки Бош , за мен единственото решение е , да се заварят гайките.Но пак не е гаранция.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kokobraiz написа:На мен тази зима ми смъкна 3те рамене с 3те 4истачки Бош , за мен единственото решение е , да се заварят гайките.Но пак не е гаранция.
Лошото е ако на задната чистачка отвора е на прозореца,тогава ако не успеят може и прозореца да го отнесе,най сигурния метод е
1во-Минираш около колата,има доста воени складове,4-5мини няма да забележат

2ро-Ограждаш с бодлива тел
3то-Прекарваш висковолтово напрежение
4то-Настаняваш в колата прегладняло злобно куче,може и с бяс
5то-Взимаш у вас Гранатомет,ако имаш видимост към колата и видиш че по горните методи не помагат и крадците проникват,просто стреляш по колата.
В този случай бих казал,имаш кола,имаш проблеми,нямаш кола,един проблем по малко

Спасение от крадците няма,славо бого на мен до сега не сами крали нещо,но за сметка на разглобяване на части от колата,като живеех в Пловдив,заради тази причина си сложих аларма

по добре да ги вземат, от колкото да направят по големи поразий докато се мъчат.
или вече ги сваляй и слагай само когато вали дъжд.
или вече ги сваляй и слагай само когато вали дъжд.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”