Каква е разликата между 1.4 тди и 1.7 сди?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
piri
Автомобил:
Двигател:

Каква е разликата между 1.4 тди и 1.7 сди?

Мнениеот piri » Чет 08 апр 2010 16:56

Здравейте колеги,интересува ме разкликата между двата двигателя.Спрял съм се на Лупо,2000 година.Това както знаете са вариантите за дизелов агрегат на мъничето.И въобще особености на колата,слаби места,предимства,недостатъци.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Каква е разликата между 1.4 тди и 1.7 сди?

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 08 апр 2010 20:03

Мога да кажа че 1.4 тди е двигател с турбо и директно впръскване, а 1.7 сди също е с директно впръскване, но без турбинка. Предполагам че СДИ-то има по-дълъг живот от другия, но пък другия е по-пъргав.Само това мога да кажа.

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Чет 08 апр 2010 20:28

само да допълня-1.4тди е 3 цилиндров,а 1,7сди е 4 цилиндров :012:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 09 апр 2010 21:36

Липсата на турбина за мен е предимство.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 09 апр 2010 22:00

velinsl написа:Липсата на турбина за мен е предимство.

Да , бе да , като чуеш едно фиу-у-у към 1600 оборота и нагоре и усетиш едно дръпване само за недостатъци на турбината се сещаш mhihi ...

Ако си "спокоен" шофьор турбото е по-икономичен мотор .
Ако си "динамичен" шофьор - и двете горят , но при турбината има полза от изгорялата нафта ...

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 апр 2010 22:06

milmar написа:
velinsl написа:Липсата на турбина за мен е предимство.

Да , бе да , като чуеш едно фиу-у-у към 1600 оборота и нагоре и усетиш едно дръпване само за недостатъци на турбината се сещаш mhihi ...

Ако си "спокоен" шофьор турбото е по-икономичен мотор .
Ако си "динамичен" шофьор - и двете горят , но при турбината има полза от изгорялата нафта ...

Ама три цилиндара,ако беше 4ри щеше да е по добре,незнам но ми се върти в главата за някакви проблеми на 3цилиндровите,замръзване на маслото,дали на този мотор незнам,нека хората с опит да си кажат mhihi

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 09 апр 2010 22:06

1.4 тди върви като самолет а другото..............просто върви mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 09 апр 2010 22:28

Аз карам Поло с 1.4тди и засега съм много доволен.Колата е много пъргава и повратлива.През тази зима на -20 не ми е замръзвала нафтата нито маслото :012: ,така че смея да твърдя,че мнението на колегата е неуместно. :beat_butt2 Ако я карам с вода,вместо антифриз може и да замръзне :beer И кво като е 3 цилиндъра?! Има коли с 5 цилиндъра да речем...Така че не виждам какво всички парадират само че била 3 цилиндъра.Това е от мен.От атмосферният мотор нямам впечатления,освен че може би е много муден.Успех с избора.

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 09 апр 2010 23:19

Velko написа:Аз карам Поло с 1.4тди и засега съм много доволен.Колата е много пъргава и повратлива.През тази зима на -20 не ми е замръзвала нафтата нито маслото :012: ,така че смея да твърдя,че мнението на колегата е неуместно. :beat_butt2 Ако я карам с вода,вместо антифриз може и да замръзне :beer И кво като е 3 цилиндъра?! Има коли с 5 цилиндъра да речем...Така че не виждам какво всички парадират само че била 3 цилиндъра.Това е от мен.От атмосферният мотор нямам впечатления,освен че може би е много муден.Успех с избора.

Колега скоро карах такова поло,направо не повярвах как върви :screwy ,за мен е много добър мотор.
Но все пак ти кажи от опит как е с подръжка ,проблеми,и т.н.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 09 апр 2010 23:26

Velko написа:Аз карам Поло с 1.4тди и засега съм много доволен.Колата е много пъргава и повратлива.През тази зима на -20 не ми е замръзвала нафтата нито маслото :012: ,така че смея да твърдя,че мнението на колегата е неуместно. :beat_butt2 Ако я карам с вода,вместо антифриз може и да замръзне :beer И кво като е 3 цилиндъра?! Има коли с 5 цилиндъра да речем...Така че не виждам какво всички парадират само че била 3 цилиндъра.Това е от мен.От атмосферният мотор нямам впечатления,освен че може би е много муден.Успех с избора.

Колега,не се говори специално за твоя мотор,има мотори на нашата марка с 3цилиндара,на които им замръзва маслото,до колкото си спомням от тънките магистрали на маслото,за мен 3цилиндъра и то дизел не е много удачно решение,ако се гледа икономията,да,иначе като динамика и по лесно скапване на мотора,отколкото при същия но на 4цилиндара :012:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 10 апр 2010 9:08

Kingpin както знаеш сложих чип и сега върви още повече.След 400 км градско на колонката ми дава 20 литра.Както и да го смятам...До сега нямам никакви проблеми.Колата я взех началото на декември.Карам я цяла зима с 10/40 мотул и нямам никакви проблеми с тази кола.Сменил съм само консумативи.Не е скъпа поддръжката.Ролките с ремъка са 210 лв.Въздушният филтър мисля че за 25 го взех.Масления е 12-13лв.И на купето смених.И това е mhihi :beer Сега като и дам газ държа по-здраво волана :wink: Мен ме кефи и как звучи този мотор.Не знам защо но се чува много брутално като я натисна :Mr Green Fun Абе колицата е перфектна.Колегата Enigma за каква динамика ми говориш?!Ти знаеш ли колко е динамичен този мотор ?Аз мога да ти кажа от опит че е много пъргав и динамичен.Забавлявам се с всеобщото мнение на повечето (неоснователно при това),че този мотор не е читав.Язека разлика не виждам.В моя случай 3 е повече от 4 :да:

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Съб 10 апр 2010 9:34

тоя мотор би трябвало много странно и неравномерно да работи, все пак 4 тактов 3 цилиндров, не на всеки оборот на вала има работен такт, по пътя на логиката трябва да работи като ярномелка, на мен лично ми е много интересен, също така по пътя на логиката 4 такта 3 цилиндъра не говори добре за разхода

не знам само защо всеки вика, крехък бил, нежен бил, все пак това е 1,9 без 1 цилиндър, дори 1,4 кубатура разпределена на 3 цилиндъра буталата му трябва да са по голями от на 1,9, нищо крехко не виждам в това

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 10 апр 2010 10:09

milmar написа:Ако си "спокоен" шофьор турбото е по-икономичен мотор .

За второто съм абсолютно съгласен, но за първото не е така. Ако си спокоен шофьор горят еднакво (можеш да им видиш и спецификациите) и това не е само за Lupo дизел :wink: Ако ги настъпваш и двете пак ще ти горят горе долу едно и също, само че тди върви доста повече. В общи линии основната разлика е, че ТДИ си върви повече от СДИ, което го прави доста по - приятен за каране (имаш възможност и някой ден да му сложиш чип и още повече да върви). Недостатъкът на ТДИ-то е определено по - скъпата поддръжка и по - капризния мотор.

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Съб 10 апр 2010 18:09

Kung_Fu_Panda написа:тоя мотор би трябвало много странно и неравномерно да работи, все пак 4 тактов 3 цилиндров, не на всеки оборот на вала има работен такт, по пътя на логиката трябва да работи като ярномелка, на мен лично ми е много интересен, също така по пътя на логиката 4 такта 3 цилиндъра не говори добре за разхода

не знам само защо всеки вика, крехък бил, нежен бил, все пак това е 1,9 без 1 цилиндър, дори 1,4 кубатура разпределена на 3 цилиндъра буталата му трябва да са по голями от на 1,9, нищо крехко не виждам в това

Аве да ти кажа наистина малко странно работи и е стряскащо в началото но за мен това е много добър мотор.

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Съб 10 апр 2010 18:12

Velko написа:Kingpin както знаеш сложих чип и сега върви още повече.След 400 км градско на колонката ми дава 20 литра.Както и да го смятам...До сега нямам никакви проблеми.Колата я взех началото на декември.Карам я цяла зима с 10/40 мотул и нямам никакви проблеми с тази кола.Сменил съм само консумативи.Не е скъпа поддръжката.Ролките с ремъка са 210 лв.Въздушният филтър мисля че за 25 го взех.Масления е 12-13лв.И на купето смених.И това е mhihi :beer Сега като и дам газ държа по-здраво волана :wink: Мен ме кефи и как звучи този мотор.Не знам защо но се чува много брутално като я натисна :Mr Green Fun Абе колицата е перфектна.Колегата Enigma за каква динамика ми говориш?!Ти знаеш ли колко е динамичен този мотор ?Аз мога да ти кажа от опит че е много пъргав и динамичен.Забавлявам се с всеобщото мнение на повечето (неоснователно при това),че този мотор не е читав.Язека разлика не виждам.В моя случай 3 е повече от 4 :да:

Да верно не забелязах че ти си писал.Викаш сега стана супер със чипса а разхода как е ?

Върни се в “Дизелови агрегати”