Нов собственик на пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов собственик на пасат Б5

Мнениеот Georgi_G » Вто 06 апр 2010 14:34

k_garchev написа:Брат ми има същия проблем .......... или управляващ блок!

Това е най-честата диагноза (електрониката на блока на АБС-а) ама му кажи първо да пробва с още един акумулатор, а тия 300лв и без да търси, все ще намери кой да му ги вземе.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 06 апр 2010 16:17

Здравейте, колеги. Не съм имал проблеми като вашите, но ме навява на мисълта - възможно е накладките ви да са с датчици на износване, ако някой от датчиците е заминал може би е възможно да дава постоянен сигнал за износени накладки. Идея си нямам в правотата на това което казах, но не е лошо просто като идея да питате някой майстор дали пък не е възможно. А за климатика по-логичното за мен е да е от фреона, или по-точно от липсата му. В моят компресор не видях да има клапа, но може и да греша.

Поздрави и успех колеги. Дано съм помогнал...

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 06 апр 2010 19:50

колеги за сега климатроника се оказа компресора купих друг за 150 лева и труд 80 и сега работи,обаче лампата не съм я гледал,сега се разправям с газовото ще слагам инжекцион ама да видим

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 07 апр 2010 10:09

след тая сутрин колата маи ще има нов собственик ,писна ми всеки ден на ми мигат лампи и да писка за щяло и не щяло тая кола ,паля сутринта и след 2 минути писна и почна да мига лампата за водата ,гледам казанчето пълно ,мамка му писна ми с тая кола сменям я не ме интересува още довечера ще има обява в мобилето и ще си купя опел корса 1993 1.4 моноинжекция да знам че няма да се разправям с толкова електроника направо безобразие,вчера решавам да я закача на ваккома еми не става ходих на елкон и те не успяха с вак кома само с някаква друга програма , писна ми колеги направо нямам думи проклета кола и това е новия собственик да се оправя с нея не я искам за 2 седмици само проблеми :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 07 апр 2010 12:09

Очи гледали, очи плакали....

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 07 апр 2010 18:54

за рев и дума да не става ,ще я насека с брадвата на една голф 2-ка и се случи един път не ми пука така я насякох че хората пред блока се чудиха какво става взе да пуши нещо и както ми беше писнало от нея тъкмо това чаках на другия ден я разколачих и разпродадох , ще му дам още 1 седмица на пасата и тогава да му мисли

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 07 апр 2010 21:13

Еее успокой се бе човек , ти ще кажеш , че е нещо непоправимо , всичко има решение , стига да имаш желание !

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 07 апр 2010 22:44

аз не се плаша ама няма да наливам повече пари в тая кола за сега иначе всички малки неща по нея си работят няма нещо освен абс-а дето да не работи всяка крушка всяка пласмасориика си е в ред аз това гледах то ясно че няма идеална кола даже такава и от магазина ще има забележка но аиде от мене да мине давам и още малко време на колата утре ще слагам газова инжекция че аз въртя доста километри и не се издържа на 12 /100 в градъ

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 07 апр 2010 22:57

Човече колата ти е лудница , недей да търсиш под вола теле , на мойта и свири лагер , фар има за смяна , мигачи , и още куп простотии , ама не си го слагам и си си я карам , за 2 седмици 2 пъти смянях гуми , ел стъкло се прееба , трябваше да си крада сам собствената си кола защото и падна акумолатора и няма отваряне , направо 3 гуми отидоха по тези дупки , но не съм се отказал , върви ли колата , върви . Кво да кажа като моята я направих на топка почти и налях 2500лв да я оправя и ми легна колкото 5.5 в момента ! Свиркай си и не се впрягай толкова , винаги има ко да се преебе , ама нали все пак тва е карана кола , така че още като си я купувал си знаел за това ! :012:

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Чет 08 апр 2010 9:14

Ти сигурен ли си че АБС-а не ти работи?
Щот и на мен ми мигва лампичката като паля, но АБС-а си работи - тествах го, а и ми се включи щот се наложи.

lenomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenomir » Чет 08 апр 2010 22:40

Пичове странното пиукане преди палене е точно от неработещ АБС.Имам същата кола ходих на диагностика,момчето е много разбиращо и ми обясни че е от АБС-а

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Пет 09 апр 2010 9:06

А пробвахте ли с наистина читав акумулатор?

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hhumpff » Пет 09 апр 2010 19:09

Първо искам да благодаря на колегата Georgi_G за идеята, че включването на зумера и надписа STOP може да е от пада на напрежението в акумулатора. Днес ходих да ми го замерят и какво се оказа.... Акумулатора ми беше със напрежение 7.00V. Значи ... не ме питайте как е палила изобщо колата - нямам идея. Човека, който ми провери акумулатора, провери и замери токовете на алтернатора и там всичко беше ОК. Просто старата батерия беше вече тотално умряла. Газаджията, както споменах по горе в темата, ми беше казал, че компютъра на газовото се рестартира, когато динамото завърти и почерпи стартов ток и напрежението в акумулатора падне под 7.0V, но на моя номиналното беше 7V така че ..... доколко е падало ..... :horror: Но както и да е - този проблем също се оправи, както и зумера и надписа STOP. Решението - нов акумулатор, взех си Varta Blue Dynamic. Стискам си палци да излезе добра бройка и да го ползвам дълго и безпроблемно :D

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 11 апр 2010 7:57

сега пак проблем всяка сутрин ми пищи лампата за водата гледам вода има в казанчето не се губи ако загася двигателя и запаля пак няма проблем ,тоя зумер почва да ми писва ще го отскубна накрая

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 11 апр 2010 8:49

williams_vn написа:сега пак проблем всяка сутрин ми пищи лампата за водата гледам вода има в казанчето не се губи ако загася двигателя и запаля пак няма проблем ,тоя зумер почва да ми писва ще го отскубна накрая

Колега пробвай нещо елементарно.Откачи буксата на казанчето почисти внимателно клемите и ако трябва напръскай с контактен спрей.Възможно е клемите да са оксидирали от времето и да не прави добър контакт.

Върни се в “Passat”