Golf 2,ремонт или за скрап?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
st_piskov
Автомобил:
Двигател:

Golf 2,ремонт или за скрап?

Мнениеот st_piskov » Чет 08 апр 2010 23:20

Здравейте,незнам откъде да започна!Доста се порових във форума преди да пусна тази тема,но все още не ми идва на акъла какво да направя!Проблема ми е следния:Имам голф 2,91 год.1.6кубика!Няколко месеца бях в чужбина и го караше жената!Един зимен ден почнала да върти да пали,и от въртене бутнала акомулатора(женска му работа)!Заредила го вечерта и на другия ден същата история,въртене ,докато го бутне пак!За капак хванала и някакъв комшия да я дърпа!Колата естествено не запалила!Идвам си аз тези дни и чак сега разбирам за какво става въпрос!Закарах колата на майстор,с 300 зора я запалихме,оказа се ,че палеца беше свършил!НО!Колата започна да пуши черно,много неравномерно да работи,да се форсира на место,абе с 2 думи ужасна картинка!В последствие с майстора установихме,че има и бензин в маслото!По негови думи се е прецакал карбуратора и взе да ме убеждава,че ремонта бил ужасно скъп и не си заслужавало да го правя!Едва ли не,да давам колата за старо желязо!Предложи ми да направи колата да работи само на газ(забравих да кажа ,че колата е с газова уредба!)Много ще съм благодарен за съвет,незнам какво да правя!Има ли смисъл да хвърлям пари да я стягам,или да отива за желязо?

Последна промяна от vaskoto1 на Пет 09 апр 2010 21:24, променено общо 1 път.
Причина: пише се скрап, идва от scrap

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2,ремонт или за скраб?

Мнениеот zdravko_jett » Пет 09 апр 2010 8:19

ее заради бълхата даи да изгорим балтона, ти си направи сметка колко ще ти дадът на скрап и колко ще ти струва ремонта иако голфчето е запазено по добре не го давай на скрап,не врярвам ремонта да ти излезне 400 лева, защотото горе доло толкова ако не и по малко ще ти дадът ако го откараш за скрап а ако го стегнеш и продадеш примерно ако ти е писнало от голс2ка няма ли да изкараш повече

st_piskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st_piskov » Пет 09 апр 2010 8:57

Не става въпрос,дали ми е писнал или не!Напротив,за тези няколко години каране мога да кажа само хубави неща за машинката!Става въпрос,че ми се говорят цени за ремонти от 5-600 лв и нагоре!Ако наистина е така,то струва ли се да се занимавам изобщо?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 09 апр 2010 9:11

st_piskov написа:Не става въпрос,дали ми е писнал или не!Напротив,за тези няколко години каране мога да кажа само хубави неща за машинката!Става въпрос,че ми се говорят цени за ремонти от 5-600 лв и нагоре!Ако наистина е така,то струва ли се да се занимавам изобщо?

Е-е , стига де , един мАтор втора ръка е 200-250 лв . :idea: , в краен случай разбира се . Аз карам дизели , но си мисля че бензин в маслото едва ли ще е от карбуратора ?? Бензиновата помпа да не е механична като Ладите , нещо платно да не е скъсано ??

Моето Голфе е '83 и не се дава , макар че има земестник :lol: , а ти с този новия :) Голф - желязо , как не ...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 09 апр 2010 9:16

еее стига с тия филми,слагай карбуратор от лада 2107,никакви немски боклуци не ти трябват дето дори и втора рька да са,пак за някви суми над 150 лева говорим,на лично сьм ти написал какво ти трябва ,ама не се сдьржах вече..всеки сьветва слагай кейхин,слагай не знам кви други..колко от вас са с кейхин дето го сьветвате човека????Аз сьм бил с кейхин и го махнах...ако някой се чуди що да драсне лс да му кажа ...за да не се цапа темата...и разбирачите дето дори не са виждали карбуратор да си мьлчат

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 09 апр 2010 12:21

EZ е с механична бензинова помпа доколкото знам. А относно Кейхина - колега, сподели от какво си недоволен, че ми стана интересно. Иначе верно за 100 и няколко лева може да се вземе нов ладов карб, доколкото знам.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 09 апр 2010 13:29

+1, механична помпа, отпред централно под свещите.

kiossev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiossev » Пет 09 апр 2010 14:31

Щом е с механична помпа, бензина в маслото е от прекъсната мембрана на помпата!
Струва нова около 25 лева- и толкова за смяна на маслото.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 09 апр 2010 14:44

Винаги идва и този момент за 1.6 - скапването на скъпия Pierburg и замяната му с катрбуратор от ауди 80 или лада. Важното е да намериш добър майстор да ти го настрои след това. Връщането на скраб е тъпо - ще дадеш най-много 200-300лв за ремонт, колата ти струва поне 3 пъти повече.

Последна промяна от theultimate на Пет 09 апр 2010 14:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 09 апр 2010 14:53

Човече,колата най-вероятно си има чалъм на палене който жената не е знаела.Със сигурност колега от Пловдив ще те ориентира за местния "карбураторджия".Смени си маслото и не изхвърляй колата-грехота е.
P.S. Стамболийски-Пловдив= 18км.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 09 апр 2010 15:01

да не ходиш при тоя майстор повече :beat_butt2
смени маслото,провери свещите,капачка и палец,центровка и вижте как ще е
на мен преди време на пасата ми се беше скапал датчика за температурата на водата и от там големи мизерии правеше-не искаше да запали, и ако запали изобщо почва да пуши гадно и дима беше с мирис на масло и бензин и така докато загрее и се оправяше,смених го тоя датчик и сега е ок,
даже и двигателя да смениш -той е 200-300лева,какъв ремонт за 600+++лева ти разправя тоя майстор-менте :talk:

st_piskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st_piskov » Пет 09 апр 2010 16:14

На първо време мисля утре да сменя маслото и да пробвам да я карам само на газ!След това ще проуча добре въпроса за добър майстор на карбуратори в Пловдив и околността!Евентуално ,ако намеря такаъв ще пробвам да го направя,ако не,каране само на газ!Лошото е ,че като е студено не иска да пали!

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Пет 09 апр 2010 18:20

Ако караш на газ и помпата ти е прецакана ще съсипеш маслото пак

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 09 апр 2010 18:36

sensho1980 написа:Ако караш на газ и помпата ти е прецакана ще съсипеш маслото пак

Според зависи как е направена газовата, или на газ спира бензина до нея, или я оставя да си помпа и връща в резервоара. Обаче за да се скъса мембраната (което предполагаме), най-вероятно помпата дълго е била на сухо (колата на газ, по схема 1). Но наистина най-добре да не се кара преди ремонта.

zig-zag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zig-zag » Пет 09 апр 2010 20:25

Според мен когато се шофира на кьси растояния предимно градско присьствието на малко бензин в мотора е нормално.Тьй както четох колата е мьчена доволно затова като я пооправиш просто я покарай малко и ще видиш как е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”