Бора-Джета от САЩ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора-Джета от САЩ

Мнениеот vladumur1 » Сря 31 мар 2010 8:53

Kalin72 написа::) Я провери на фаровете, от горната страна, към капака, има ли написано DOT? Някъде около надписа HELLA е. Ако има, американски са, ако не, европейски са.
Плюс това, от каква кола слизаш, та правиш такова заключение? Аз смених моите оригинални американски фарове с европейски точно поради факта, че не осветяват силно пътя.

колата не ми е под ръка за да слезна и да погледна веднага,през почивните дни обаче ще ида да я погледна.иначе аз карам Е-класа четриочка,не мисля че фаровете на Мерцедеса са лоши,но тия на Бората са в пъти по добре и да ти кажа честно не бих ги сменил.също бих посъветвал и човека който я купува (ако евентуално я продавам) да не го прави.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Сря 31 мар 2010 9:45

Щом толкова ти харесват - намираш европейски фарове от някой колега, сменяш ги за технотеста и после връщаш твойте.. кво толкова се чудиш ;)

Бих ти дал моите.. ама съм малко ограничен от към свободно време, та не знам дали ще стане mhihi

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Сря 31 мар 2010 11:41

Garion написа:Щом толкова ти харесват - намираш европейски фарове от някой колега, сменяш ги за технотеста и после връщаш твойте.. кво толкова се чудиш ;)

хахах натам вървят нещата,ще ги е*а в технотеста :banana

Потребителски аватар
fronte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fronte » Чет 01 апр 2010 13:26

Американската Бора не е ли Зглопка в Мексико ели бъркам :screwy

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 01 апр 2010 13:37

Това проблем ли би било?
Имам наблюдения над автомобил сглобяван в Бразилия. Не е по малко кола от същата сглобявана в Германия.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 01 апр 2010 13:47

fronte написа:Американската Бора не е ли Зглопка в Мексико ели бъркам :screwy

Седаните са правени там, комбитата в Германия. Качеството на мексиканската сглобка е доста високо през последните години, след 2005, примерно.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Чет 01 апр 2010 14:41

Айде спрете вече да се излагате с подобни коментари.. мексиканската сглобка била не знам си ква, тая кола се праила в украйна и не става, другата дето се праи в словения и тя не струва... само германските били перфектни.. глупости. един вид.

някой от вас да е бил в автомобилен завод ? някой от вас да има нещо с автомобилната индустрия изобщо ? някой да знае по какви процеси се работи ? май не.. или поне процента ше е мноо малък.. щото аз виждам доста от близо как се работи в тая сфера.. и зе да ми писва от подобни коментари ;)

да не земете да се обидите нещо де.. тва си е мое мнение ;)

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Вто 06 апр 2010 13:12

по вин мисля че излиза Мексико,не съм карал европейска и не знам,но ако тия измъчени "горублянки" са такива май предпочитам да съм с мексиканката :applause: .

отделно от това в четвъртък съм решил да ходя на технотеста,уговорих се за това да ми преместят милите в километри,обаче приятеля ми има вежди на фаровете на Бората му и няма да ми паснат.Сега трябва да купувам,в една обява видях да продават за 120лв,то аз искам само тъпия тест да мина и после пак ще си сложа американските то е ясно амааа........ :banghead: въпроса ми е следния

Е ли е възможно да "наема" срещу заплащане фарове от някой колега за 1-2 дни?
плащам му реалната стойност на фарове 2ра ръка и като му ги върна му оставям някой лев дет се вика за услугата :beer .Не ми се вярва някой да се навие ,но все пак ако някой реши ще съм благодарен.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пет 09 апр 2010 17:48

фарове никой не даде за това купих нови и минах проклетия технотест който по нищо не се различава от обикновен технически преглед само дето луксозното им листче струва 960лв. (болен съм :banghead: .в тоя ред на мисли сега имам 2 комплекта фарове,мисля да продам американските -оригинални на Хела + всички крушки в тях за около 220-230лв,та ако някой колега прояви интерес нека каже,единствената разлика е че мигача на американския е жълт,а на европейския е кристален.

п.с. без халоген са.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 10 апр 2010 14:10

Колега честито за колата, пусни някакви снимки да я видим :)

Потребителски аватар
CARAVELLE_VR6
Автомобил: VW T4
Двигател: AAC 1995
Контакти:

Мнениеот CARAVELLE_VR6 » Съб 10 апр 2010 20:40

Аз имам такава Джета от 2008 г. и си минах техно тест с
щатските фарове без никви проблеми.
Гледаха я и един излезе с една ролетка,
измери колата като междуосие у каза:
"Ами тя е като европейските бе!"
Платете на касата и това беше целия технотест!
Като части няма никва разлика от европейската.
В Порше БГ има всичко.
Навъртял съм около 30 000км без проблем.
Карай си колата с кеф и не слушай градски легенди
дето ги разправят.(За гроздето и лисицата нали знаеш приказката)
По-добре мексиканска сглобка на реални 100к км.
отколкото немска сглобка от Италия на 500к км.
дето е в "перфектно" състояние от Горубляне.
Успех и безаварийно каране.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пон 12 апр 2010 9:02

предупредиха ме че американските фарове светели по друг стандарт,демек самия сноп свети малко като дълги,разбира се аз отидох да се убедя сам преди да ида на технотеста и действително се оказа така,за това смених фаровете,иначе всичко друго си е аналогично с европейските части.колата е много добра ,но все пак май ще я продам,Чакам Е класата да излезе от боя че ми огънаха калника на едно место и ги пускам да се продават 2те,коя замине първа ще карам другата,както казах и по горе :D тия дни ше кача снимки да я видите и вие да си кажете мнението.

п.с.много съм съгласен за горублянските сглобки,кола от италия повече никога :не:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 12 апр 2010 11:52

американския стандарт е май левия фар да свети високо, а не десния както по Европейския... супер е гадно по нашите двупосочни пътища да срещнеш вечер такава кола

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Пон 12 апр 2010 13:24

restless написа:американския стандарт е май левия фар да свети високо, а не десния както по Европейския... супер е гадно по нашите двупосочни пътища да срещнеш вечер такава кола

Как реши ,че десния фар трябва да е по-високо? И двата фара на колите трябва да светят абсолютно еднакво на височина.

vladumur1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladumur1 » Пон 12 апр 2010 14:36

фаровете светеха еднакво ,но "различно" от европейските.което ми струваше 220лв фарове и 960лв за измислен тест ,колкото да ти приберат кинтите,да ги убие господ тия :beat_butt2

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”