Масови кражби на радиа в София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Масови кражби на радиа в София

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 09 апр 2010 17:11

Здравейте колеги, не знам къде да пусна тази тема, но мисля че тук е подходящо. Моето притеснение е, че в периода на 2 седмици на 5-тима мои приятели им разбиха колите и им откраднаха радиата !!! Аз съм силно притеснене от доста факти: 1 кражба пред Нов български(тоест на 1 приятел са разбили колата иначе кои знае колко кражби са в действителност) а аз живея до нов български, 2 кражби пред домовете на приятелите и 2 пред УНСС една от които беше днес. Аз уча и редовно си паркирам в уличките до УНСС, та случая е следния. Приятеля ми е с Голф 4 и колата му беше разбита между 13.10 и 14 часа на улица която минават хора!! Забележете: Това е 2рия такъв случаи на разбит голф на мои познат на тази улица за 1 седмица!! кои знае колко още са разбили. Схемата е следната, вадят ключалката визмат радио, търсят панела (Съответно на всички ми приятели им бяха взели панелите но това си е тяхна грешка... ) Мен ме притесниха 2 неща. Около унсс се обират само ФВ-та при това днеска посред бял ден забележете какво е взето: радиото и панела, от подлакътника е взета флашка 4гб. а друга която е 1гб е оставена, взет е телефон нокия струващ 20 лева максимум!! а на същото място е имало 20 левова банкнота и те не са я взели !!!! След което колата е ЗАКЛЮЧЕНА....
За мен това е много безцеремонно и изглежда като поръчка на някого... колите са застраховани при различни застрахователи но все пак ... Та искам да ви помоля да дадете своето мнение и евентуално да споделите къде в София се продават крадени радия, защото някои от откраднатите 5 имат отличтелни белези и можем да си ги познаем !

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Масови кражби на радиа в София

Мнениеот theultimate » Пет 09 апр 2010 19:19

Да си оставиш панела в колата е безумие. На един приятел му разбиха кола, извадиха радиото, но като не намериха панела го оставиха на земята.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 09 апр 2010 21:51

Toва.че няма панел не би ги спряло.На стария голф си бях купил един смотан радио-касетофон,който като мина през дупка сменяше станцията сам,за да го увелича трябваше да пусна касетка и тогава да увелича звука.Точно след един месец колата ми беше разбита.Панела още стои в нас.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 09 апр 2010 22:05

Blizzarder-VW написа:...къде в София се продават крадени радия, защото някои от откраднатите 5 имат отличтелни белези и можем да си ги познаем !

На Горубляне съм виждал, но дали са крадени или са само от каруците втора ръка не знам. А касетофони крадат ли се още?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 09 апр 2010 22:23

Къде около УНСС? Кои са тези улички?

Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Мнениеот daywalker » Пет 09 апр 2010 22:28

Колеги,тук е мястото да ви предупредя!!! На мен вече ми свиха радиото,както и на още 5 човека около мен! Но за щастие полицаите(тия беха пичове) го спипаха и ми го върнаха същия ден... УЛ.ХАН ПРЕСЯН(до Майчин Дом дългата улица) Това е мястото ,където има адски много цигани,крадци и тем подобни!Бъдете внимателни-да няма панели и не я оставяйте колата да ношува там. Това е от мен!

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 10 апр 2010 6:55

И аз като всеки балък си държа панела в жабката. Все си мисля че няма да ми се случи ама ще почна да си го взимам вече. Направо им се чудя на някои че си търсят боя за нещо подобно. Едно китайско CD/MP3 Sony струва 120 лв, крадеца няма да му вземе повече от 30-40 лв. Чудя се къде живеем за да се крадат подобни глупости като чистачки, лайстни, тасове и др. Преди няколко месеца някой вандал ми откърши рамото на задната чистачка, при Италианеца си купих за 10 лв. Ако го бях видял щеше много да се срамува и да съжалява. Спирайте на осветени места и където могат да те видят от много ъгли.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 10 апр 2010 9:33

Ами като нямат пари за дози правят всичко за съжаление :(

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 10 апр 2010 14:35

Те капачки от винтили крадът ..............!
Гладни времена death
Да им изсъхнат ръчичките дано!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 10 апр 2010 15:02

Колеги ,това не е само в София!!Снощи за втори път разбиха на шефа ми мерцедеса.Взели му якето ,радиото и каквото друго могли.Много нагли станаха ,набаряш ли го счупи му кокалите!! :beat_butt2 Това са гадни наркоманчета ,маика си ще продадат за 30 лв а камо ли Сони!!

Потребителски аватар
Dj_Tiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dj_Tiesto » Съб 10 апр 2010 15:12

Аз изгорях с чистачки и бленди отпред... ако го хвана в което много се съмнявам,ще ми се моли да викна полиция :beat_butt2

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Съб 10 апр 2010 18:18

Muncho написа:Къде около УНСС? Кои са тези улички?

Ами улицата която минава пред НСА и стига до УНСС, там са най-много напаркираните коли през деня и от 2та университета. там има един изоставен паркинг с някакъв форгон и улични кучета. Ей точно срещу този паркинг беше спряна последната разбита кола. аз не знам как да се пазим и да си взимаме панелите те като ти разбият колата и не намерят панел може да ти направят някоя другя мизерия по колата ...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 10 апр 2010 23:21

Брат ,в момента съм пил и ако някои има съжаления да ме вика!!Аз нямам!!И те като ни бомбят нямат!!

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Нед 11 апр 2010 12:28

Колеги в много от случаите,когато се крадат плеари,става по предварителна заявка,т.е. предварително има купувач!Това да си оставиш панела в жабката или под седалката е масова грешка!В тая криза кражбите нарастнаха значително,скоро сигурно ще трябва да даваме нощни смени за да си опазиме колите.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 11 апр 2010 12:44

И решението какво е?Да си тръгваш от колата натоварен с бленди,халогени,лайстни,ножове,плейър?Жапката отворена да се вижда че няма панел и колата отключена-да преспят в нея и да дебнат да праснат друга кола.И кой малоумен лайнар би изкупил задница на касетофон без панела,е това винаги ме е вбесявало.Умре Мара със заложните къщи,а някой да се пробва да си пробута личната МП3ка без панел е така за ташак.Помогнете ми да разбера какво се случва със тези задници-без панелите.За части?Абсурд,никой вече не се занимава.Ако ме чете някой крадец и се подхилква да му изсъхнат мръсните ръчички.Заради тея изпълнения разкарах колата си от garage и я разкостих до тотална цигания.Сега имам вътре волан и педали-кандидат да ги свали?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”