да се оплача

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

да се оплача

Мнениеот batmilko » Пон 15 май 2006 11:51

значи наскоро заради сцепен маркуч голфарата изхвърли антифризо на хасфалта....гадно, студено, дърпане до софия...абе разправия, ремонта при ваското бърз и ефтин:) убаво..преценихме, че капачката на казанчето е заминала - големо налягане по маркучите - дупка!!! и съответно си зимах нова капачка - 5 лв.
пирфектно!!!
ама сега, месец и нещо по-късно пак по същата магистрала....сигур магия неква - единото от двете клапанчета на капачката на парчета, строшенко и антфризо пак навън....гадно, поне не е студено....е да ама е неделя 6 и нещо вечерта, от дека капачка, па и водата е кът....
намерих си водица, завих си строшената капачка - 1 км. по натам пак водица и т.н.....абе добрах се до един лукойл и там работи сервиз:), купих си аз една капачка нова - 15 лв.
е да ама сега колата грее, изкарва бел пушец откъм гъзъ, като спра и като тръгна да отварам новата капачка, па водата тръга да ма гони....та си мисла, че сега ми се очертава един по-сириозин ремонтец :banghead: - е така ще си поошлайфам главата май....и това година и нещо след същия такъв извършен :banghead:
да го е*а
и сиа ако ида у магазина да са сърда за оназ капачка.... ми немам нито касова бележка, нито и капачката, че я фърлих от яд....
и заради 5 левово менте, ще трябва да прая ремонт за 200....
пак да го е*а
аре, па ако некой си закупува таквъз капачка да не си я зима от магазина на Гоце Делчев до ъгъла със Сребърна
я пак да го е*а

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 11:53

аман от ментаци...сорка....кой ми се смееше, че съм дал 28 кинта за капачка от юнито :twisted:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 15 май 2006 12:03

Pichagа написа:аман от ментаци...сорка....кой ми се смееше, че съм дал 28 кинта за капачка от юнито :twisted:

капачката верно си е много важна :!:

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пон 15 май 2006 13:04

santo_trafficante написа:
Pichagа написа:аман от ментаци...сорка....кой ми се смееше, че съм дал 28 кинта за капачка от юнито :twisted:

капачката верно си е много важна :!:

Сорка бате :( е верно капачката си е важно нещо :climb

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 15 май 2006 13:07

Сори за случката. И аз си купих капачка за 5 лв., чукче за 4,80 лв., термостат за 20 лв., ама сега мисля да ги сменям всичките. Сега се чудя да купувам ли български антифриз от 12 лв. за 4 литра готов или да търся нещо по-свястно.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 15 май 2006 13:13

А дали главата още преди това не е била за ремонт, да е надувала антифриза, и затова да е излизал?! На мен това ми се струва по-вероятно, отколкото обратното - проблема да е дошъл от капачката. Както и да е, кофти история при всички случаи...

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 15 май 2006 13:17

ACCELERATOR написа:А дали главата още преди това не е била за ремонт, да е надувала антифриза, и затова да е излизал?! На мен това ми се струва по-вероятно, отколкото обратното - проблема да е дошъл от капачката. Както и да е, кофти история при всички случаи...

ми за такъв случай не ми стигат познанията...може и така да е било..., ама по-скоро пак-щеше да избие някой маркуч отколкото да се счупи пластмасата отвътре на капачката :roll:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 15 май 2006 13:19

Колега, видях че колата ти е с газ. На мен ми правеше такива номера - от повишено налягане проби радиатора, та го сменях с нов. После сменях термостат и какво ли не. Накрая се оказа, че мембраната в изпарителя се е пробила и оттам е надувало газ в охладителната система. Като смениха мембраните, всичко заспа.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 15 май 2006 13:31

ами мембраните в момента на случката бяха на около 300 км. - съвсем нови

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”