оставих си колата на сервиз при един приятел и след като отидох да си я взема той ми каза че бил долял 3л.масло ... С 1л. масло колата нямали да грее много или по точно да прегрява ....
От къде може да тече масло и как мога да проверя
Извинявам се ... колата е Голф 3 1.6 ГТ 97г. карам я с масло 10в40 и е на 160 000км. с ГАЗ е ... не знам къде какво да погледна за да ви кажа.
Само забелязах че отдолу леко е омаслено но никкога не съм забеляза да има капки на мястото на което съм паркирал
на 7000км 3л.масло - Долято
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на 7000км 3л.масло - Долято
Последна промяна от aiptek на Съб 10 апр 2010 11:42, променено общо 2 пъти.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: на 7000км 3л.масло - Долято
Каква е поне колата ?
Няма да грее-имаше теми във форума и за по-малко масло в двигателя.
Пуши ли отзад ? Как са гарнитурите ? С какво масло я караш ? Как я караш ?
Няма да грее-имаше теми във форума и за по-малко масло в двигателя.
Пуши ли отзад ? Как са гарнитурите ? С какво масло я караш ? Как я караш ?
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Виж дали капе отдолу някъде. На един приятел му изпускаше пробката за точене на масло 
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
може да е изтекло от масления филтьр,вьпреки че оттам ще изтече доста бьрзо.
Не си ли забелязал маслени петна под колата досега?
Ако не пуши и няма течове под колата ,няма как да изчезне
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
HEARTLESS написа:може да е изтекло от масления филтьр,вьпреки че оттам ще изтече доста бьрзо.
Несъм забелязвал маслени петна а по повод пушенето,само зимата докато загрее пуши много иначе след това е ОК
- DaNicHeLi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGU 1999
Знаеш ли от къде се следи за нивото?Ако не знаеш да ти кажеме 
По принцип и от гумички на клапаните може да ти изгори толкова,срещал съм го!
По принцип и от гумички на клапаните може да ти изгори толкова,срещал съм го!
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
на ABS с Castrol mileage 15w40 (това за стари двигатели) за 5к. 2 литра долях на 7к.беше на минимума и го източих . Смених марката с GM 10w30 и на 10к.е по средата ( ~0.250л.)това е за 5 или 6-ти път .
Ако не пуши смени марката на маслото и пробвай по-ефтино е от ремонт.
Ако не пуши смени марката на маслото и пробвай по-ефтино е от ремонт.
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А какво ще кажете за варянта да измия целия двигател и изобщо целия кош отпред обилно с вода и обезмаслител.Да го остава 1-2 дни на спокойствие да си съхне след което да го покарам малко и да видя от къде капе масло ...
Да, може да е например гарнитурата на картера, старее и започва в един момент да пуска, особено ако си ударил капака.
колега провери си дат4иците на главата или тези дат4ици които са за маслото на мен така беше ми избил един дат4ик и от там изти4аше масло
сложи от долу весници под автомобила през ве4ерта и на сутринта виш отговора дали изти4а или не ако не изти4а зна4и автомобила го гори
сложи от долу весници под автомобила през ве4ерта и на сутринта виш отговора дали изти4а или не ако не изти4а зна4и автомобила го гори
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
nikson85 написа:колега провери си дат4иците на главата или тези дат4ици които са за маслото на мен така беше ми избил един дат4ик и от там изти4аше масло
Сигурно имаш предвид датчика за налягане на маслото? На мен ми течеше от него и капе в движение като се вдигне маслото горе и налягането се повиши
FivePointeO написа:nikson85 написа:колега провери си дат4иците на главата или тези дат4ици които са за маслото на мен така беше ми избил един дат4ик и от там изти4аше масло
Сигурно имаш предвид датчика за налягане на маслото? На мен ми течеше от него и капе в движение като се вдигне маслото горе и налягането се повиши
естествено колега да- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
с 1 литър масло си карал колата
как са устискали разп.вал и биелните лагери
(те първи се обаждат при липса на смазване)
колега не,че нещо ма този от сервиза нещо те е метнал спорет мен ..... при липса на 3 литра масло в мотора лампата,ще ти извади очитер,а не вярвам да си чак толкоз незнаещ

как са устискали разп.вал и биелните лагери
колега не,че нещо ма този от сервиза нещо те е метнал спорет мен ..... при липса на 3 литра масло в мотора лампата,ще ти извади очитер,а не вярвам да си чак толкоз незнаещ

Да кажем че нещата са така както ги казва колегата. Долято е 3 литра масло, и сега се чудим какво да правим? Кажете ако не изпуска очевадно от някъде, какво би следвало? Ремонт??? /Интересувам се от ремонта с какво се започва. Един приятел долива по литър на 1000 км, и се чуди какво да прави колата си. Не е важна марката, предполагам че подхода ще е същия въпреки че не е VW ???/
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Да кажем че нещата са така както ги казва колегата. Долято е 3 литра масло, и сега се чудим какво да правим? Кажете ако не изпуска очевадно от някъде, какво би следвало? Ремонт??? /Интересувам се от ремонта с какво се започва. Един приятел долива по литър на 1000 км, и се чуди какво да прави колата си. Не е важна марката, предполагам че подхода ще е същия въпреки че не е VW ???/
аз имах и все още имам такъв форд който гореше пловдив бургас по 3 литра масло
чудиха ми се че като събира 4 защо взимам 3 само
защото беше логично при купуване на такова количество масло да го сменям не да доливам,та на въпроса,нямаше шумове,върврше като луд ама си пушеше и ...... спретнаха ми един основен ремонт и аз почнах да му сменям маслото като хората 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”