В задръстването 100 градуса, а на право 75?Защо?
В задръстването 100 градуса, а на право 75?Защо?
Колеги някои разбирач нека сподели защо на колата ми става така?Пасат 1.6 ТД . Може ли на Орлов мост на светофара да дига 100 град. и да и треперя, а като я пуснах по Цариградско падна на 75-80?Това става системно в цяла София.Не мисля че е нормално и кажете мнения моля.Антифриза си е в норма.Перката я чувам на 95 се пуска и охлажда - на 90 спира.Но смятам че ако тръгна в баир и я ръчкам нагоре е възможно и да не охлади и да стане лошо.Бая ми е притеснително така и затова ви питам да спеделите мнения моля!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: В задръстването 100 градуса, а на право 75?Защо?
Причините, които аз виждам като възможни са 2:
Износена водна помпа и не дава достатъчно дебит при ниски обороти
Отиващ си термостат.
За да провериш първото - като почне да грее в някое задръстване - подай газ и задръж на по-високи обороти колата. Ако почне да пада температурата - смяна на помпа
Износена водна помпа и не дава достатъчно дебит при ниски обороти
Отиващ си термостат.
За да провериш първото - като почне да грее в някое задръстване - подай газ и задръж на по-високи обороти колата. Ако почне да пада температурата - смяна на помпа

Така ли смяташ колега ? Може би си прав.Но не смяташ ли че АКО термостата работеше правилно трябвваше да затвори на 80-80 и нещо.И зимата в студовете работеше на 70 някаде.Не трябвали да се върти около 90-те.Затова сякаш съм по-склонен на термостата.Какво мислите
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега смени термостата и ще се оправи и ако можеш измий радиатора от вън
успех

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Подобни симптоми има и при мен: при натоварване си поддържа 90 гр. но ако не я натискам - 75-80...в началото помня че си поддържаше 90 постоянно, та и аз съм изправен пред дилемата термостат или водна помпа (или и двете). Не са сменяни досега - оригиналните са !?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен са си орегиналните, ама.....ще трябва да се хвърлят парички пак за съжаление.
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Провери дали ти включва перката на радиатора може да е датчика.
Колеги кажете орентировъчни парички за ремонт , т.е. смяна на термостат и водна помпа ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
водна помпа колега аз имам съштия проблем,вси4ко съм сменил без помпата само тя остана?успех колега но първо си пробаи термостата кога отваря 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
martin_2003 прав си ...датчика е . Ако първата степен се включва на време тази кола няма да качи повече от 95 градуса ... ,а относно термостата си е отишъл със сигурност.Колега на вън е зима и колата ти загрява ...ко остава за лятото .Оправяй го тоя мотор щото тея предкамерни дизели са склонни към прегряване ,а от там започват още мн проблеми къде ще наливаш пари да ги оправяш 

Върни се в “Дизелови агрегати”