Привет на всички,
Накратко ще опиша ситуацията и след това искам да напишете вашите мнения по въпроса.
Днес карам Голфа/3/ си по затънтена улица, която пресича друга такава, като движението не е регулирано, т.е. дясно стоящия е с предимство. Така аз съм ляво стоящия и навлизам кръстовището виждам автомобил и го пропускам, след като мина на около 30-35 метра идва друг, и счетох че разтоянието е голямо и тръгнах но на края на кръстовището по улицата, по която се движа има огромна дупка и аз спирам или да го кажа с има няма 2-3 км/ч влизам в дупката и автомобила, който се задава започва да ми свири и дава газ, за да се изтегля, но той не вижда дупката и не знае защо намалям и се удари във вратата ми и задната част /Голфа е с 2 врати/. Да подчертая дори не наби спирачки и ме отмести /умишлено имам чувството ме блъсна/. Обаждам се на 166-прехвърлят ме към КАТ-от там ми казват по телефона, ако автомобилите се движат да се изместим да не пречим на движението. Пристига патрулката и ми съставят акт за това, че не съм пропуснал дясно стоящ. Аз им обяснявам, че дясно стоящия автомобил е бил далече, аз съм почти излязъл от кръстовището, движа се с 2-3 км/ч, защото съм в дупка а идващия автомобил не е спрял дори не е намалил та даже ми свири с клаксона по бързо да освобождавам улицата да не си убива скоростта. Полицаят ми обяснява, че другият е бил дясно стоящи това е. Не взеха нищо под внимание-най-фрапантното не погледнаха дори мястото на ПТП-то, тъй като ние бяхме на около 50-70 по напред спрели по указание на КАТ по телефона. В следствие в акта започнах да пиша възражение и полицая го държи на прозореца си и вижда, че леко излизам от редовете и ми дърпа акта, като ми казва, че било официялен документ и трябвало в редовете да се пише и нямал да пише нов акт заради мен.
Въпросът ми е има ли смисъл да обжалвам акта и в последствие накавзателното постановление в съда. Знам, че трябва да пропусна дясно стоящ, но това значе ли, че дясно стоящия може при каквато и да е форсмажорна ситуация да спекулира с правото на дясно стоящ? При такъва тип ПТП-та не се ли вземат под внимание факторите дупка и невнимание /безотговорност/ на отсрешната страна?
Да подам ли възражение срещу съставен акт от КАТ ???
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Re: Да подам ли възражение срещу съставен акт от КАТ ???
Всеки учасник в движението е длъжен да вземе всички възможни мерки за да предотврати възникване на ПТП независимо от предимството си.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Подай възражение срещу акта в КАТ.Няма да го уважат,затова обжалвай наказателното постановление следващо акта в срок от 1 седмица мисля че беше.Ксерографирай акта и заедно с наказателното постановление се консултирай с адвокат.Делото не е скъпо,но пък практиката е че в повечето пъти КАТ го губи-допускат огромни пропуски в документите.Някак си и съдиите недолюбват пътната полиция(тъст ми е действащ адвокат,жена ми бивш прокурор)-разпитвал съм ги от личен интерес.Самичък не се бори с членовете и алинеите,ще се объркаш.
Колега,търси познат адвокат!
Задължително подай възражение срещу акта,след това заведи и дело срещу общината.
От обесненията ти е ясно ,че ако я нямаше дупката, нямаше да се стигне и до ПТП.
За акта почти съм сигурен че ще падне в съда,а за общината-100%
Успех.
Задължително подай възражение срещу акта,след това заведи и дело срещу общината.
От обесненията ти е ясно ,че ако я нямаше дупката, нямаше да се стигне и до ПТП.
За акта почти съм сигурен че ще падне в съда,а за общината-100%
Успех.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Какво възражение ще пишеш като сам казваш че дясно стоящия те е подпрял във вратата.При това положение ми се струва че си си бил по средата на кръстовището и не си преценил скороста на човека който те е ударил.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
За съжаление в закона има такива малоумия. Подобно на това, че винаги този отзад е виновен на основание дистанция/съобразена скорост. Много ясно че ти си прав в случая, но много трудно ще го докажеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма смисъл,дупка-недупка щом си пречил на автомобил с предимство ти си винове/отнемаш му предимството,не си преценил пътните условия/
А това,че другия участник в ПТП-то е тъпак и толкова е бързал и не е могъл да направи компромис е друга приказка и за друга тема.
Ако ти се занимава пусни си жалбата,туко виж може и да спечелиш.
А това,че другия участник в ПТП-то е тъпак и толкова е бързал и не е могъл да направи компромис е друга приказка и за друга тема.
Ако ти се занимава пусни си жалбата,туко виж може и да спечелиш.
Абе вие четете ли внимателно,колегата е влязъл в кръстовището и е намалил за да избегне дупката,ония засилен не може да спре и го удря в задната част на колата.Ако нащето момче му беше отнело предимството на десно стоящия щяха да се ударят челно.
- dankg
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: 1z - 1996
Наясно съм, че е дясно стоящ, но ако я нямаше тази дупка, заради която спрях нямаше да се случи /ще снимам ако мина от там да видите за какъв кратер говоря/, а и отново подчертавам, че другата кола беше на достатъчно голямо разстояние, но нарочно не спря и както съм писал започна да ми свири с клаксона. И на мен ми се е случвало да съм дясно стоящ когато минава друк автомобил и същия да намали поради някакво препятсвие /причина/, но винаги намалям и дори спирам ако трябва, ами ако не бях спрял заради дупка, а имаше изкочили деца, какво правим да ги смачкам щото ония е дясно стоящ - пълна нудоумища.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Обжалвай може да се получи нещо
п.п Оня е бил пълен слепак...кой нормален човек би си ударил умишлено колата,ако някой му пречи на пътя???

п.п Оня е бил пълен слепак...кой нормален човек би си ударил умишлено колата,ако някой му пречи на пътя???
"няма смисъл,дупка-недупка щом си пречил на автомобил с предимство ти си винове/отнемаш му предимството,не си преценил пътните условия/"
Ти май вярно не четеш .. другия е бил далеч.. разбирам да е бил точно на кръстовището и момчето да е тръгнало .. тогава е отнемане на предимство. В случая той е бил далече и колегата е минал.. И фактора дупка е много от значение. Ако беше паднал в дупка някъде си и викнеш кат.. хоп несъобразена скорост и заминаваш , но в случая като няма нищо такова , може ти като нищо да си осъдиш общината ,защото в следствие на дупката за която трябва те да се погрижат / а видимо не са / е станало ПТП.. Запретвай ръкави и ги гони до дупка...
Ти май вярно не четеш .. другия е бил далеч.. разбирам да е бил точно на кръстовището и момчето да е тръгнало .. тогава е отнемане на предимство. В случая той е бил далече и колегата е минал.. И фактора дупка е много от значение. Ако беше паднал в дупка някъде си и викнеш кат.. хоп несъобразена скорост и заминаваш , но в случая като няма нищо такова , може ти като нищо да си осъдиш общината ,защото в следствие на дупката за която трябва те да се погрижат / а видимо не са / е станало ПТП.. Запретвай ръкави и ги гони до дупка...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Свидетели ти трябва, свидетели
п.с. Онзи, който те удари, какво каза?

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Винаги има смисъл да се обжалва. Реално си прав, но винаги трябва да се предвидят всички фактори от значение за пътната обстановка. Естествено, оня чвор е виновен, че не е спрял. Мен ме удариха по идентичен начин, и сега обжалвам, така че никога не пречи да се обжалва.
- dankg
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: 1z - 1996
group® написа:Свидетели ти трябва, свидетели![]()
Повтаряше, че бил дясно стоящия и съм му отнел предимството и че бързал, а като го питах пред полицаите да каже за къде е бързал, направо паднах - отговори: "Бързам, защото на котката ще и правят операция". След като го каза това на ченгетата им стана смешно чак.
Все пак Ви благодаря за мненията, т.е. има някакъв смисъл да обжалвам, защото ако не ми се занимава да платя там 100-150 лв. акт и да бегам, но се надявах, че полицаите ще бъдат как да го кажа дори по заинтересовани как е станало ПТП-то, а те дори не погледнаха и крастовището на което стана, дали има дупка или как са били автомобилите. Както и да е благодаря ви отново и лека вечер.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тва е бахти филма
Ако имам лично аз каско няма да обжалвам нищо,много се ядосвам и по лошо ще ми стане да се занимавам със смотаняците ....
Просто тоя тип с котката ще съжалява,че е уцелил точно мене коагто
най-малко очаква в троен размер ще си получи всичко обратно

Ако имам лично аз каско няма да обжалвам нищо,много се ядосвам и по лошо ще ми стане да се занимавам със смотаняците ....
Просто тоя тип с котката ще съжалява,че е уцелил точно мене коагто
най-малко очаква в троен размер ще си получи всичко обратно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”