Кой е най-здравият модел на VW
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кой е най-здравия модел на VW
Най-поддържания - той е най-здрав. Колкото и да е здрав един автомобил, лошата поддръжка може да го съсипе за отрицателно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, поправете ме ако греша, конструктивно Голфа, Джетата съответно Бората са един и същ автомобил. Ето още едно доказателство, че гласовете въобще не са обективни./Виж статистиката/.Най-здравият Фолксваген си е добре потдържания, както на запад от първия собственик така и в България от нас.Това се отная за всички марки разбира се.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Така е!Имам Приятел които има сервиз и тои ми каза ,че троиката няма по слаба предница от 2 ката.
rokera671 написа:Така е!Имам Приятел които има сервиз и тои ми каза ,че троиката няма по слаба предница от 2 ката.
Щот не се е знимавал с 1-чки.
аз ще кажа за това което съм имал-Пасат 2 1,8моноинжекция -5 години ,Голф 4 1,9 тди 110 коня - година и малко,сега дето докарах тая американската бора/джета 2.0 бензин. Пасата му навъртях 140К км на гас и на мотора съм сменил 2 пъти свещи и 1 делко,а по газовата нищо,няма толкова безпроблемен и непретенциозен мотор като тоя.Иначе окачване не мога да кажа че не съм правил,ама то всичко се сменя за 350лв та не е болка за умиране,2 пъти рециклирах реика и 2 пъти сменях задни амортисори (аз съм си виновен че първия път сложих турски и те пак изпуснаха)но колата се караше "урбалишката" това на мен ми беше първата кола,а баща ми няма да ви казвам колко цимент е прекарал за вилата с нея. но като се има предвид разхода на колата и че с 10лв минавах около 115км градско инвестицията си струва.
Голфа го караше повече жената,а тя ако не мине през някоя дупка се връща да мине,студен го вкарваше в 3,5-4К оборота
,с една дума за пазене и дума не можеше да става (и някой после като ми каже "ми тя колата е карана от жена,много е запазена"
)а беше със спортно окачване и с 16ки джанти.сменихме му 2 лагера и някъв накрайник,разхода мнг добре и върви доста прилично,обслужване масла филтри и т.н. няма и 100лв
.
От Бората имам впечатления за 600-700 км дето съм и нявъртял,хубаво стегнато окачване,приличен интериор,хубаи фарове и фабрична музика с една дума хубави фабрични екстри.За нея взимах 2 фара чисто нови с крушките около 200лв.за кола 2004 година мисля че е доста добра цена.(питайте за някоя Тойота или Субару от тая година за фарове и ще настръхнете)
ОБОБщЕНО-добри коли с евтина подръжка и здрави двигатели,к'во да искаш повече от 1 кола?!
Голфа го караше повече жената,а тя ако не мине през някоя дупка се връща да мине,студен го вкарваше в 3,5-4К оборота

От Бората имам впечатления за 600-700 км дето съм и нявъртял,хубаво стегнато окачване,приличен интериор,хубаи фарове и фабрична музика с една дума хубави фабрични екстри.За нея взимах 2 фара чисто нови с крушките около 200лв.за кола 2004 година мисля че е доста добра цена.(питайте за някоя Тойота или Субару от тая година за фарове и ще настръхнете)
ОБОБщЕНО-добри коли с евтина подръжка и здрави двигатели,к'во да искаш повече от 1 кола?!
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Като окачване всички Vw са добри до 97г.Едно време като са правили колите не са мислили да правят пари от части като сега.В днешно време е така в автомобилостроенето 

- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
freezone написа:Като окачване всички Vw са добри до 97г.Едно време като са правили колите не са мислили да правят пари от части като сега.В днешно време е така в автомобилостроенето
Напълно те подкрепям аз затва няма си сменям моя пассат б4 с б5 или б 5.5...
- drwaco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
голф хора това е моито мнение 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
drwaco написа:голф хора това е моито мнение

Но мотора трака и заради нея!!Прословутият АБУ,но не спира и си върви.

- Bubetooo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като жена не съм много компетентна, но мисля че Голф и Пасат!Ако тръгна да съдя по моята кошница голфа щеше да е на последно място,но и си зависи много от подръжката на една кола и как се грижиш за нея. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
таз анкета е кой е най-разпространения модел VW в БГ 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Emo_bavareca написа:таз анкета е кой е най-разпространения модел VW в БГ
Така е, всеки си хвали своето, по такъв начин сякаш автомобила ти става още по любим

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Emo_bavareca написа:таз анкета е кой е най-разпространения модел VW в БГ
Точно така е, колко от вас са карали "костенурка", за да дават обективно мнение? И защо всички Голфове са сложени под общ знаменател, след като общото например между 2-ка и 4-ка е само името? Ако ми покажете 30 и кусур годишен Голф с оригинална боя и всичко сток по него ще е уникат.
BTW, и аз карам Голф. Тази анкета е абсолютно необективна.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”