-Преди около 3 месеца се появи странен шум( нещо средно м/у чегъртане и виене)само при завой надясно,реших,че е десен преден лагер и го смених(тогава не знаех,че при завой надясно,ако има проблем се гледа и се сменя левия лагер,но както и да е).Лагерът си беше здрав и само излишно се набутах с пари.След това вдигах всички колела поотделно,оказа се че заден десен лагер е за смяна-смених го.Сега вече е ясно че шума е виене и вече е във всяка посока,по-силно изразено при завой надясно, без значение дали си на скорост или по инерция.Вдигнахме предницата при един майстор,и се оказа че шума идва откъм диференциала и по-точно от дясно.Майстора каза,че са скоростите-но със скоростите няма никакъв проблем-влизат и излизат без проблем.Искам да попитам има ли там някакъв лагер който да създава този проблем-нямам си на идея.Също така майстора каза,че няма кой да ми направи скоростите-били много сложни,и по-добре да си взема някои втора употреба,но и при тях няма гаранция,че няма да вият.Баща ми пък смята,че е паднала цигментацията-незнам.Обаче виждам че много хора в този форум са сменяли различни части от скоростната кутия с нови,а не са взимали кутия втора употреба.
Кажете някой майстор или сервиз,които си разбират от работата,в който да ми отворят скоростите и да видят точно какво им е,защото според мен е само някакъв лагер,който ако не се смени навреме ще прерасне в нещо друго.А и друго,видях,че има една руска добавка за маслото на скоростите RIMET,някой ползвал ли е,първо да пробвам с нея ли,преди да я закарам в сервиз,незнам-дайте мненията си.Колата ми е VW Polo'99 1.6 75k.c.
Ще се радвам ако някой отговори на въпросите ми.Благодаря предварително за помоща!Успех на всички съфорумници!