Проблем най-вероятно с диференциала...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kosssner
Автомобил:
Двигател:

Проблем най-вероятно с диференциала...

Мнениеот kosssner » Нед 11 апр 2010 13:40

Здравейте,колеги-нов съм тук,и имам нужда от вашата помощ!Пробвах с търсачката да открия някой с подобен проблем като моя,но не открих и затова пиша тази тема.Та проблема е следният:
-Преди около 3 месеца се появи странен шум( нещо средно м/у чегъртане и виене)само при завой надясно,реших,че е десен преден лагер и го смених(тогава не знаех,че при завой надясно,ако има проблем се гледа и се сменя левия лагер,но както и да е).Лагерът си беше здрав и само излишно се набутах с пари.След това вдигах всички колела поотделно,оказа се че заден десен лагер е за смяна-смених го.Сега вече е ясно че шума е виене и вече е във всяка посока,по-силно изразено при завой надясно, без значение дали си на скорост или по инерция.Вдигнахме предницата при един майстор,и се оказа че шума идва откъм диференциала и по-точно от дясно.Майстора каза,че са скоростите-но със скоростите няма никакъв проблем-влизат и излизат без проблем.Искам да попитам има ли там някакъв лагер който да създава този проблем-нямам си на идея.Също така майстора каза,че няма кой да ми направи скоростите-били много сложни,и по-добре да си взема някои втора употреба,но и при тях няма гаранция,че няма да вият.Баща ми пък смята,че е паднала цигментацията-незнам.Обаче виждам че много хора в този форум са сменяли различни части от скоростната кутия с нови,а не са взимали кутия втора употреба.
Кажете някой майстор или сервиз,които си разбират от работата,в който да ми отворят скоростите и да видят точно какво им е,защото според мен е само някакъв лагер,който ако не се смени навреме ще прерасне в нещо друго.А и друго,видях,че има една руска добавка за маслото на скоростите RIMET,някой ползвал ли е,първо да пробвам с нея ли,преди да я закарам в сервиз,незнам-дайте мненията си.Колата ми е VW Polo'99 1.6 75k.c.
Ще се радвам ако някой отговори на въпросите ми.Благодаря предварително за помоща!Успех на всички съфорумници! :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Проблем най-вероятно с диференциала...

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 апр 2010 21:23

Диференциал се прави, и скорости се правят. Части се намират по малко ...
Иначе в София може да свърши качествено работа инж.Румен Замфиров. Доста скоростни кутии са минали през ръцете му , и доста автоматици е спасявал...

тел.0898356489

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 11 апр 2010 21:29

Колега, много кофти ситуация просто на повечето Полота скоростите заминават това им е родният дефект, както ръждата на 5-тата врата на Г3,но това е поправимо, има клубни сервизи, може да потърсиш в търсачката, много са надеждни има колеги които са ги ползвали и са доволни късмет занапред...

kosssner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosssner » Пон 12 апр 2010 9:47

Благодаря за бързата и точна информация,но как мислите-да пробвам ли с тая руска добавка да видя дали няма да се оправи или направо да я карам да и отворят скоростите? :( :( :(

PiterPan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PiterPan » Пон 12 апр 2010 16:01

С добавка наи-много временно да замажеш положението. По-добре оправяй проблема радикално. Аз от изчакване се разделих със 700 лв за ремонт на скоростната кутия. Всичко заради един семеринг за 10 лв.
Провери ли си нивото на маслото на скоростите. Ако не си по добре веднага да го направиш.
Късмет :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 12 апр 2010 16:07

kosssner написа:Благодаря за бързата и точна информация,но как мислите-да пробвам ли с тая руска добавка да видя дали няма да се оправи или направо да я карам да и отворят скоростите? :( :( :(

Нищо няма да помогне Римета :cry: Пробвал съм го.

Pencp
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Pencp » Вто 13 апр 2010 14:20

Имаш ЛС!

Потребителски аватар
    maslinkov
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 апр 2010 15:12

Pencp написа:Имаш ЛС!

Може ли и на мене малко от "секретното", че и при мене нещо се опитва да вие с различна интензивност, но само ако съм на скорост, независимо от предавката. А при пълен десен и човек нас 70 кг. отпред вдясно направо си чегърта. Предполагам че проблемът на колегата е същият. Не е десен лагер /не е сменян, само двата задни са/ Други заподозрени са лагери на алтернатора, или на главния вал на скоростите. Дотук съм стигнал с диагностиката по слух. Диференциал???

maznia
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 08 май 2010 21:52

диференциал е колега, трябва да се отваря но ако не я надуваш може и така да я заровиш, масло като има страшно нема.
    Моли се да е лагер на някой от вътрешните карета само.
    При ускорение 1-ва 2-ра хлопа ли, тресе ли. Ако да, си спешен.

Майстори на скоросни кутии има звънни им.
    Сегашните майстори не им се занимава с рициклиране на котии, направо те карат да земеш друга и питам се, защо правят така кое им е майсторлъка да направят монтаж демонтаж ли.

Потребителски аватар
    maslinkov
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 08 май 2010 22:22

Имам подозрение и в гумите да не би виенето да е "хорово" гумите да резонират. Сега като сложа летните ще се разбере. То ако беше хлопане и чегъртане досега да съм го разбрал. Вече се чува и при освободена от скорост по инерция кола. Температурите се вдигнаха и зимните гуми почват да стават все по - шумни /дано да е това/.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”