Проблем с оборотите на Г3
Проблем с оборотите на Г3
Здравеите колеги ,имам проблемче с ниските обороти ,става въпрос за Г3 2Е мотор -когато е студен мотора работи с 1000 оборота като загрее дарйи 800 об. до тук добре
проблема е ,че не държи 800 об. когато загрее а варира от 500 до 1500 и напражо ме побурква .. маркуча от дебитомера до мотора е здрав ,прегледал съм повечето маркучи и кабели и нищо незабелязах ,ако някой е имал подобен проблем нека го сподели ,че ме побърка тая кола .. 

-
Vw Kocety
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на Г3
Колега и аз имам сащият проблем с моята някои път особенно сутрин дарйи и до 1800 и после си пада на 800-900.Ако някои знае от какво прави така да пише.Благодаря предварително 

Един приятел каза ,че може да е стъпковото моторче или дебитомера дава грешна информация .........
-
gogoangelow
- Автомобил:
- Двигател:
само диагностика
Преди малко се върнах от там и ми казаха или датчика за температурата отначало дал няква грешка ,но пича я изчисти ,също и степ мотора неработел като хората ... което не е никак добре 200лв бил нов 

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Здрасти колега,
Правилно са ти казали за цената (може и по - скъпо да намериш). Идеята е че той стъпоковият мотор рядко отказва на цяло. Свали го, пръскай здраво с WD-40 почисти внимателно и пробвай пак. В повечето случаи стъпковият мотор просто се замърсява и не може да се движи правилно (засяда в неправилни озиции).
Ако не е това можеш да повториш процедурата и с дроселовата клапа. Ако не се затваря добре може да доведе до същите симптоми.
Също така проавилно сте заподозрели температурният датчик. Ако се е прецакал нещо може да подава грешни данни на ECU-то и от там се образува грешна (или прекалено обогатена или прекалено бедна) смес. Трябва да се провери точното показание на датчика и дали изобщо има нещо общо с реалността.
Успех.
Правилно са ти казали за цената (може и по - скъпо да намериш). Идеята е че той стъпоковият мотор рядко отказва на цяло. Свали го, пръскай здраво с WD-40 почисти внимателно и пробвай пак. В повечето случаи стъпковият мотор просто се замърсява и не може да се движи правилно (засяда в неправилни озиции).
Ако не е това можеш да повториш процедурата и с дроселовата клапа. Ако не се затваря добре може да доведе до същите симптоми.
Също така проавилно сте заподозрели температурният датчик. Ако се е прецакал нещо може да подава грешни данни на ECU-то и от там се образува грешна (или прекалено обогатена или прекалено бедна) смес. Трябва да се провери точното показание на датчика и дали изобщо има нещо общо с реалността.
Успех.
-
vickgosz
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем.. Смених термо датчика и всичко се оправи ( но ако ще го сменяш има и едно уплътнение смени също и него, защото ако е сложоиш старото то най - вероятно ще е износено и сигурно пак ще ти дава грешка). Всичко ми излезе 23 лв.
мерси много колега ,ще пробвам дам видя каква ще е разликата ако има такава

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vickgosz написа:...има и едно уплътнение смени също и него, защото ...
Наистина трябва да се смени О-пръстена, но не защото ще дава грешка, за защото датчика ще текне!
Струва 0.50лв
Случайно някой от вас да знае дали е вярно ,че като свалиш клемите и ги допреш една до друга се чистели грешките на компа ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
fresh написа:Случайно някой от вас да знае дали е вярно ,че като свалиш клемите и ги допреш една до друга се чистели грешките на компа ?
Знам че се изкарват клемите, вечерта и се оставят така и сутринта се слагат пак, но да ги доближаваш е ужас, ще земе да изчисти цялата памет на КОмп-а и после ще тряя в Гугъл, да му търсиш историята...

- vdv
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: ABD 92
- Контакти:
По -принцип на някой компютри се чистат грешките така.Не е необходимо да сваляш и двете клеми от акумулатора.Достатъчно е да свалиш едната и да изчакаш 10-20 минути. Така компютърът се връща в "заводския" си вид.
- vdv
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: ABD 92
- Контакти:
А допирането на клемите е за да се разредят кондензаторите в компютъра по-бързо 
п.п. Но не трябва да ги даваш на "късо" докато са на акумулатора че ще влезеш в новините
п.п. Но не трябва да ги даваш на "късо" докато са на акумулатора че ще влезеш в новините
Аз бих избягвал и чисто късо без акумулатор, дори да е предвидена защита, някои елемент може да не понесе агресивното разреждане. Някое съпротивление 200-300 Ома?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”