Номер на двигател на Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Номер на двигател на Голф 3
Здравейте колеги искам да ви попитам значи имам голф 3 ТДИ 90 к.с. и нямам номер на двигателя.Въпроса ми е дали някои знае защо няма номер дали е изтъркан или си има няква такава серия дето нямат номера? как да разбера буквите на мотора защото за доста части ми искат буквите? благодаря предварително
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Re: Номер на двигател на Голф 3
на капака на ангренажния ремьк има лепенка с буквите
в сервизната книжка
около резервната гума сьщо има лепенка сбуквите

в сервизната книжка
около резервната гума сьщо има лепенка сбуквите

- РЕМИ
- Автомобил:
- Двигател:
виш в багажника,има лепенка сномера на двигатела и др информация за колата.Вариантите са 3 - 1Z , AHU ,ALE
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
tigura_ot_kotel написа:Здравейте колеги искам да ви попитам значи имам голф 3 ТДИ 90 к.с. и нямам номер на двигателя.Въпроса ми е дали някои знае защо няма номер дали е изтъркан или си има няква такава серия дето нямат номера? как да разбера буквите на мотора защото за доста части ми искат буквите? благодаря предварително

а номер няма защото или е изтрит (поради една или друга причина) примерно оригиналният двигател на колата е блокирал и е сменен с друг без документи или с времето се е заличил. Номерат е такъв вървиш с 50 кинта напред в халето на КАТ и вече колата ти е с изтрит номер на двигателя, и от тук на там слагаш ако щеш и от Руска сувалка мотор никои няма да те пита....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми братле взех я от перник мисля че е ясно... и сега като се върна на зад във времето когато я купих и тоя ми даде голямия талон и вика обаче е без номер на двигателя и спомена нещо от сорта на аз се борих толкова много да е без номер и аз му викам какво и той а нищо.. утре ще погледна на местата дето сте ми казали мерси за което
- policevidin
tigura_ot_kotel написа:Еми братле взех я от перник мисля че е ясно... и сега като се върна на зад във времето когато я купих и тоя ми даде голямия талон и вика обаче е без номер на двигателя и спомена нещо от сорта на аз се борих толкова много да е без номер и аз му викам какво и той а нищо.. утре ще погледна на местата дето сте ми казали мерси за което
НО за какво толкова държиш да имаш номер на двигателя??? Щом вече е регистрирана в България без номер и проблеми карай си я така пък ако след време решиш да смениш двигателя да намаш ядове с регистрацията.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не държа да имам така е още по добре мене хич не ме интересува тоя номер не ми и трябва ама първо ми е интерестно как така няма и второ ме интересуват буквите за да е по лесно намирането на някои чаркове
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
tigura_ot_kotel написа:Еми братле взех я от перник мисля че е ясно...
Май никък не е ясно, но щом си казал

По темата - в багажника трябва да имаш лепенка.
Номера на двигателя ще ти трябва единствено когато пазаруваш части (дано по-рядко).
-
- Автомобил:
- Двигател:
а братле от твойта уста във божийте уши
- policevidin
tigura_ot_kotel написа:а братле от твойта уста във божийте уши
Ами щом само за това ти трябва номера щракни една снимка да мотора и ще ти кажеме какъв ти е.Но както споменах по-горе 99% е 1.9 ТДИ 90к.с с Букви "1Z" с електронно подаване на газта (възможност за авто пилот)

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Здравейте колеги,
Само една бърза отметка по темата - има възможност колата да е без номер на мотора още при самият внос (дали е подменян мотора на вън или не не е ясно). Имах един МК3 АЕК който беше внос от Италия и нямаше номер на двигателя. В КАТ я регистрирах без никакъв проблем - просто в големият талон си пишше "без номер" на мястото на номер на двигателя.
Поздрави.
Само една бърза отметка по темата - има възможност колата да е без номер на мотора още при самият внос (дали е подменян мотора на вън или не не е ясно). Имах един МК3 АЕК който беше внос от Италия и нямаше номер на двигателя. В КАТ я регистрирах без никакъв проблем - просто в големият талон си пишше "без номер" на мястото на номер на двигателя.
Поздрави.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Мойте коли и 2те са без номер на двигателя още при самия внос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е то и моита е така при самия внос няма номер.Колега моя двигател е същия като твоя само,че моя е със климатроник със електрическа газ е.Погледнах отзад непенката на нея пишеше 66 kW 1Z. тва добър вариант ли е или не
- policevidin
Приличен Дизелов двигател които има доста потенциял за Ъпгрейд. Лично аз съм се уверил че Печките не са това което бяха. Двигателя е супер, потдържай го с качествени кунсумативи малко по-скъпи НО както каза един колега "Кеф цена няма!" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм си мислил за ъпгрейд ама мотора е на 230 хиляги които ми ги показва и не смея да го правя.иначе горе долу кво интерестно може да се направи?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”