проблем при бензин от добавка за радиатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при бензин от добавка за радиатор

Мнениеот gogovaseev » Пон 12 апр 2010 6:02

myrshavija написа:
ahhi написа:да добавя като жокер, преди да се получи така и да не иска да върви на бензин,губеше антифриз САМО на бензин ,на газ не мърдаше нищо, а на бензин за 10км и по-малко изчезваше цялото казанче ... и та затова си мисля че е 1000% от добавката :)

Като е 1000% от добавката - източвай, налей нормален разтвор на антифриз и карай! И тогава може да напишеш тема за връзката между охладителната система и горивната система.

хахахах.абсолутно си прав колега 2 те системи нямат ни6то об6то,а и какав 6те да е тоя антифриз дето разяжда радиатора,това да не е киселина?колега за мен на 100% не е от добавката не разбирам много от бензинови бега4ки но няма никаква логика вав това дето казва6.успех :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 12 апр 2010 9:53

пробвай да сложиш антифриз за чисто нова кола на такава от 90година примерно,както и обратното.Киселина е не ами да си е........

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 12 апр 2010 20:00

hitman0013 написа:пробвай да сложиш антифриз за чисто нова кола на такава от 90година примерно,както и обратното.Киселина е не ами да си е........

В антифриза има много добавки-,смазваща,против разпеняване,самата база етилен гликол-против замръзване.Против калциеви отлагания и други които не помня.Ето тази последната(соли на органични киселини) разтваря котления камък който временно е запушил пробойните.Ефект от нов антифриз на стара кола е пробита рибарска гемия,печелиш течове отвсякъде.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 12 апр 2010 20:17

Явно съм български реотан и не стоплям ама: КЪДЕ ПОДЯВОЛИТЕ Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ АНТИФРИЗА И РАБОТАТА НА БЕНЗИН? На газ бачка перфект на бензин обаче не и видиш ли за тоя феномен неземен е виновен антифризът :shock Това е нереално, ако беше виновен антифриза колата нямаше да работи и на газ или греша? Това е все едно да кажеш от както ми сложиха аларма и ми спихва резервната гума,или като и сложих аларма и вече вдига 500 :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 12 апр 2010 23:57

Я най-добре иди на вагком ... тоз боб дето беше хвърлен до тук няма да има изяждане накрая - а резултата ще са само газове и безработна бензиновпръскваща система!
Както колегата над мен е казал (и не само той и колегите над него дори и аз) - няма връзка между работата на бензин и антифриза - ако беше проблем при работа на газ има няква логика.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 13 апр 2010 6:58

Pavcho2 написа:Я най-добре иди на вагком ... тоз боб дето беше хвърлен до тук няма да има изяждане накрая - а резултата ще са само газове и безработна бензиновпръскваща система!
Както колегата над мен е казал (и не само той и колегите над него дори и аз) - няма връзка между работата на бензин и антифриза - ако беше проблем при работа на газ има няква логика.

Колега ми то това се ма4им да му обясним на мом4ето ама тои пак си знае 4е е от антифриза,просто и за мен няма вразка между 2те не6та.успех

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 13 апр 2010 10:47

gogovaseev написа:
Pavcho2 написа:Я най-добре иди на вагком ... тоз боб дето беше хвърлен до тук няма да има изяждане накрая - а резултата ще са само газове и безработна бензиновпръскваща система!

Колега ми то това се ма4им да му обясним на мом4ето ама тои пак си знае 4е е от антифриза,просто и за мен няма вразка между 2те не6та.успех

колега,не много правилно се изразяваш
gogovaseev написа: ма4им
,но поне е мн точно защото никой не обясни защо преди да спре да работи на бензин, смукваше 1 казанче антифриз за 5-10км на БЕНЗИН, а на газ 2000км не можа 100грама да източи ?? и като си обясня защо го правеше това ще си обясня и защо добавката ми го е "вкарала" и къде. Нещо неясно ???

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 апр 2010 11:31

Нямало връзка м/у сипване на добавка в Антифриза и работата на бензин! mhihi Вероятно добавката е направила отлагане в/у температурния датчик на тройника!Извади го и го почисти добре! :wink:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 25 авг 2010 19:29

такам,да продължим дилемата, смених радиатора преди месец и изотчих антифриза и налях нов (както си му е реда) и измих и двигателя даже :mrgreen: веднага запали на бензин,покарах я така 10км и смених на газ.. в следващите 2-3 дена обръщах на бензин да видя да върви и вс беше на 6,неска свърши газта и на бензин йок-пак не иска да върви на бензин сипах газ върви .аз ли се побърквам как вървеше като смених радиатора... :screwy :screwy
п.с. сега няма добавка..

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 25 авг 2010 20:07

абе колега имаш някакъв друг проблем остави я тази добавка :horror:

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Сря 25 авг 2010 20:23

най-добре я занеси в някой сервиз или на човек на който му имаш доверие, закачи я на ваг-ком да не би компа на колата да си прави бъзик нещо с тебе :)

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 25 авг 2010 20:24

за това казвам,че сега няма добавка.. но проблем има..

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 25 авг 2010 20:36

ahhi написа:за това казвам,че сега няма добавка.. но проблем има..

Симптом за проблем с Бензиновата помпа, работи когато си иска, и някой ден няма да заработи никога! Друго немога да си обясня какво може да е! Или се ебаваш с няс тук във форума, друго обяснение нямам на нещата! Не пали на Бензин на Газ Пали? Как палиш на ГАЗ със клечка кибрит? Ай стига ве пич, не се убиждай но май ни спестяваш нещо!

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Чет 26 авг 2010 3:33

хаха, нямам полза да спестявам нищо :( просто сега не работи на бензин,а като смених радиатора и антифриза вървеше без проблем... еба ли и майката какво и има :screwy

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 26 авг 2010 7:39

Темата стана голяма мазаница!Отиди в някой сервиз!Две страници вече и никой нищо не може да разбере за какво става реч.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”