Отдушник на скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Отдушник на скоростна кутия

Мнениеот stefan4o » Пон 12 апр 2010 20:37

Здравейте, колеги. Понеже от едно известно време наблюдавам, че капе масло от скоростите, та набедих датчика и го смених. Та... абе по-добре да започна отначало. Когато ми смениха мотора се оказа, че светлините ми за заден ход не работят, проверих тогава всичко - кабели, бушон, ОК си бяха. В един момент някой познат ме светна като погледна, че нямам датчик, а вместо него е навит един болт. Съответно купих си датчик на топран за 5 лева от аутоплюс, карах известно време без проблем и протече, първо само капеше, после ставаха локвички. Преди два дни закарах колата на канал да я погледнем с едни момчета в един сервиз. Навихме на датчика тефлонова лента и сложихме дифтунг меден, за да уплътни добре. Оказа се, че проблемът пак остана и този път си мисля, че познах - избил е самият датчик от пластмасата, където са крачетата за кабелите. Стана ми обаче интересно кое го е "избило". По принцип знам, че СК имат отдушници, също като двигателите, откъдето маслените пари да излизат. На моята обаче не знам дали изобщо има и ако има - къде е точно. Тип 085 ми е кутията, от онези малките, дето събират много масло :banghead: . Възможно ли е да е от запушен отдушник и като позагрее малко да прави налягане и да избива от най-слабото място - датчика? Има ли вариант да е от маслото - понеже карам с 80W90 на Мобил, минерално е, знам, не е за тази кутия, ама преди време такова ми сипаха и аз тогава не възразих, тъй като цената му ме устройваше (15лв. литъра). Иначе няма шумове, хъркания и други такива по кутията. Все си мисля, дано да е от турския датчик дето струва 5 лева, а да не се окаже нещо по-сериозно. Та, давайте идеи има ли отдушник и къде се намира, за да го проверя някак. :beer

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Re: Отдушник на скоростна кутия

Мнениеот br1lata88 » Пон 12 апр 2010 20:43

колега моита тече от семеринга на (избирача) незнам дали така се казва и майстора каза че е често срещан проблем кутиятами не е от твоя тип ама не е лошо да провериш дали не е от там

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 12 апр 2010 21:05

О, проверил съм, оттам грам не капе, него го смениха още, когато си смених мотора щото наистина капеше.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 21:56

При голямо налягане първо би трябвало да избие от семеринг и толкова. Има и едно малко семерингче, което е невидимо, на пръта който отлепя диска, но щеше да личи, ако идваше отвътре, а и често омаслява съединителя. Може и да е двигателно масло от семеринга на коляновия вал, обаче щеше да се забележи по пръчката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”