за триене
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
за триене
карам пасат В5 98г. бензин 1.8и 20в 125к. преди малко ми направи впечатление че пръска бензин от ауспуха или поне на това ми мерише а ми и харчи малко повече около 12 а може и малко повече има ли проблем според вас и какъв е той а и преди време ходих на диагностика и ми излезе грешка с дебитометър и дросел клапа тъй като ми менеше обороти но аз благодарение на форума си разглобих сам дросела и си го почистих и оборотите ми се оправиха и реших че всичко се е оправило но дали не е останал проблема с дебитометъра който подава повече богата смес и от къде мога да си намеря по ефтин и ще ми падне ли разхода от12 на 100 горе долу та и на горе
Последна промяна от buci1971 на Чет 15 апр 2010 21:36, променено общо 2 пъти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пръска ми бензин от ауспуха
Едва ли пръска бензин от ауспоха, по скоро е конденз, самата миризма е на бензин. Явно имаш богата смес. Добре е да идеш на диагностика...
п.п Само когато е студена ли го прави? Или постоянно?
п.п Само когато е студена ли го прави? Или постоянно?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1987
- Контакти:
Конденза е напълно нормално явление при всеки бензинов двигател при студена работа или при по-ниска температура на околната среда.
- vladoru
- Автомобил:
- Двигател:
buci1971 написа:карам пасат В5 98г. бензин 1.8и 20в 125к. преди малко ми направи впечатление че пръска бензин от ауспуха или поне на това ми мерише а ми и харчи малко повече около 12 а може и малко повече има ли проблем според вас и какъв е той а и преди време ходих на диагностика и ми излезе грешка с дебитометър и дросел клапа тъй като ми менеше обороти но аз благодарение на форума си разглобих сам дросела и си го почистих и оборотите ми се оправиха и реших че всичко се е оправило но дали не е останал проблема с дебитометъра който подава повече богата смес и от къде мога да си намеря по ефтин и ще ми падне ли разхода от12 на 100 горе долу та и на горе
Колега, извинявам се, но слагай по някой препинателен знак, че ми излезе въздуха докато прочета написаното!
И при мен хвърля яко вода. Даже толкова много тече понякога, че оставям петна по асфалта.
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
vladoru написа:buci1971 написа:карам пасат В5 98г. бензин 1.8и 20в 125к. преди малко ми направи впечатление че пръска бензин от ауспуха или поне на това ми мерише а ми и харчи малко повече около 12 а може и малко повече има ли проблем според вас и какъв е той а и преди време ходих на диагностика и ми излезе грешка с дебитометър и дросел клапа тъй като ми менеше обороти но аз благодарение на форума си разглобих сам дросела и си го почистих и оборотите ми се оправиха и реших че всичко се е оправило но дали не е останал проблема с дебитометъра който подава повече богата смес и от къде мога да си намеря по ефтин и ще ми падне ли разхода от12 на 100 горе долу та и на горе
Колега, извинявам се, но слагай по някой препинателен знак, че ми излезе въздуха докато прочета написаното!
ок извинявам се.Аимаш ли нещо да кажеш за моят проблем или просто да ми направиш забележка се включи.
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
hhumpff написа:И при мен хвърля яко вода. Даже толкова много тече понякога, че оставям петна по асфалта.
точно за това иде реч
Бе не може да е бензин, защото че се възпламени преди да е стигнал до изхона на ауспуха от високата температура. Конденз в тръбата си е или в тва последното гърне.