Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Да
49
40%
Не
33
27%
Мама и тати ми купиха панелка.
7
6%
У студенски град живея.
2
2%
Не ме брига.
30
25%

Общо гласове: 121
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Мнениеот group® » Пон 12 апр 2010 21:09

mladvampirTDI написа:С риск да си навлека гнева ви, мисля, че всяко стопанска дейност (която докарва приходи над минималната заплата) подлежи на данъчна оценка и задълженост, в това число и отдаването под наем.

Ако искаме Европейска държава, нека и мисленето/действията са ни такива.

:да:
Ще добавя:
Аз си плащам данъците(коли, печалба на фирма и доход, ДДС, апартамент и още какво ли не), като поп, ще си ги плаща и той! (със собствено жилище съм, но гаража ми съм го взел под наем, но си получавам фактури и всичко е 6).
И не защото искам да му е зле на Вуте, а защото данъците са за всички.
Не стига, че е само 10% ...
И ако всички сме тарикатчета на дребно, къде ще му излезне края?
Явно малко хора осъзнават, че тази практика бърка в джоба на всички ни :idea:

Айде лайте сега ;)
Все ми е тая :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 12 апр 2010 21:12

santo_trafficante написа:много обичат хората да гледат в канчето на другите mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 12 апр 2010 21:17

Обезателно колега утре сутринта първо в даначното и после на работа.За нова година ще ти пратят грамота за съвестен гражданин.А ти от къде си сигурен че твоя хазяйн не го декларира този приход?

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 12 апр 2010 21:32

За мен не е въпрос на портене или зяпане в чуждо канче. Разбира се, че може да се смемни квартирата, но защо лайното трябва да остава лайно?! Така или иначе след оплакването вероятно ще се стигне до преместване, тея след мен да го ядат и те ли. От Пловдив съм и в Пловдив живея. На квартира съм от две години. Смених две, отказах няколко. Никъде никой не е предлагал документ за това, че му плащам. На няколко места ме изгониха, когато питах. Пълно е с некоректни хазяи с отвратително поведение. Има разбира се и отвратителни наематели. Не смятам, че всеки трябва да си трае, когато нещо не е наред. Ако имам възможност някак, бившия хазяин ще го спукам по съдилища, ще го сцепя от проверки и к'во ли не...

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 12 апр 2010 21:40

amikus написа:....По комунизма беше задължително ако имаш наематели да ги регистрираш в милицията и пак се е плащало данък процент от наема.

какви са тези примери с комунизма? А и тогава няма ако. Задължен си да имаш наематели ,които ти църкат в собственото жилище. Така в "чорбаджийските" апартаменти са се развъждали селяндурите в периода след 47-ма година,докато построят панелките.
а дори да уличиш наемодателя и го глобят , то като дигне наема с 20% ще има пак вой до небесата. И тогава ще има скубане на жици,сране на терасата,лайна по тавана...

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пон 12 апр 2010 21:45

Не мисля, че трябва да се докладва на данъчните... Пари няма. Всеки гледа как да скатае някой лев. В тази държава постоянно се измислят данъци за какво ли не, къде обаче отиват парите не е ясно (най-простия пример за това са пътищата ни). Вместо държавата да помага по някакъв начин тя граби, граби и гледа да те мачка отвсякъде...

Последна промяна от RoadRunner на Пон 12 апр 2010 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 12 апр 2010 21:48

може ли автора на темата да обясни значението на думата "брига" ?
ако може с линк към тълковен речник

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 12 апр 2010 22:10

живея под наем, и бабата-хазяйка си прави труда през определен период от време да ми подновява договора, за да си плаща данъците.
щом една 80 годишна пенсионерка може да го прави значи и другите могат.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 12 апр 2010 22:15

Не...

Какво ще спечелиш ? А какво може да загубиш ?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 12 апр 2010 22:26

Petrolhead написа:живея под наем, и бабата-хазяйка си прави труда през определен период от време да ми подновява договора, за да си плаща данъците.
щом една 80 годишна пенсионерка може да го прави значи и другите могат.

Евала, те така требе да е. Ама повечето хазяи ги боли за данъците. Дават с клизма там няква бележка че си платил, ама тя не стига в общината. Помня когато майка ми даваше гарсониерата под наем, че като вземе наема търчеше в общината да обявява доходи... и на края плащаше данъци- балък :screwy . А самата цена беше като на пазара- ни по- евтино, ни- по скъпо.
Това с вдигането на наема, след като трябва да го декларираш и да си плащаш, си е чиста спекула. Никой хазяин не може да ме убеди, че след като вземе 300Е, не може да отдели 30Е за държавата. Въпреки, че като погледнеш ДДС, ти става ясно, че винаги го отнася крайния потребител.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 12 апр 2010 22:44

amikus написа:Чета че данъчните погват рентиерите.http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/ ... a/?ref=rss
Лично аз мисля че трябва да се докладват кръвожадните хазяи дето дават 100 годишни неремонтирани откакто са построени коптори за луди пари.Все пак това си е един вид бизнес с почти никакви разходи (един данък на година който я платят я не).По комунизма беше задължително ако имаш наематели да ги регистрираш в милицията и пак се е плащало данък процент от наема.

Ти от къде си сигурен, че наемодателя не декларира доходи... ?
Покажи си договора с наемодатела и тогава ще коментираме, всичко зависи от него..... !
При плащането на наема, наемодателя давал ли ти е документ, че си му плащал наема ?
Преди да се впускаш в "Безмислени ентусиазиранви приключения....завършващи с автогол" първо си погледни собствения двор......и докажи че ти си прав, чак тогава гледай паницата на другия.... :wink:

Потребителски аватар
georgihege
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgihege » Пон 12 апр 2010 22:49

Ти решил ли си какво да правиш или ше направиш това което покаже анкетата?

Дай му шанс да се регистрира сам, предупреди го, че ако не го направи, ще го "регистрираш" ти. :beat_butt2

п.п.
и да знаеш, че така ще станеш доносник :cop

Последна промяна от georgihege на Пон 12 апр 2010 23:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 12 апр 2010 23:21

groznika написа:Искам да добавя, че ако моя наемател ми скрои тази шапка... Да остане на улицата ще му е най-малкия проблем :)
Не стига, че ми се крие с парите и скатава от сметки а и ще ме порти?!?
Аз да го портя ли за това, че е с адресна регистрация Хасково а от 5 години не е излизал от София?

ПП
И недейте да рипате защото ако гарантирано изловят и обложат всички рентиерите с данъци това ще рефлектира повече върху цените на наемите и контрата май ще се върне при наемателите ;)

Не се ежи толкова.....още не си намерил майстора...и ти пожелавам да не го намериш :wink:
Така мога да те завлека за един месец, че и депозита който съм ти дал, едва ли ще оправи едва 5% от това което ще ти причина...."пъ тогава гони Михаля" ако щеш :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 12 апр 2010 23:34

group® написа:
mladvampirTDI написа:С риск да си навлека гнева ви, мисля, че всяко стопанска дейност (която докарва приходи над минималната заплата) подлежи на данъчна оценка и задълженост, в това число и отдаването под наем.

Ще добавя:
Аз си плащам данъците(коли, печалба на фирма и доход, ДДС, апартамент и още какво ли не), като поп, ще си ги плаща и той! (със собствено жилище съм, но гаража ми съм го взел под наем, но си получавам фактури и всичко е 6).

Айде лайте сега ;)

И аз си плащам всичко, обичам да си плащам, защото знам, че като съм си платил мога да искам.
Бих си плащал и за наемателите.
Но това дали аз си плащам или какви доходи имам и от къде, не е работа на някой плевенчанин който си плаща данъците, застраховките на колата и всичко в друг град а живее в София.
На никои не е работа да гледа в паницата на другия.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 12 апр 2010 23:37

AmW написа:
group® написа:

Ще добавя:

Айде лайте сега ;)

И аз си плащам всичко, обичам да си плащам, защото знам, че като съм си платил мога да искам.
Бих си плащал и за наемателите.
Но това дали аз си плащам или какви доходи имам и от къде, не е работа на някой плевенчанин който си плаща данъците, застраховките на колата и всичко в друг град а живее в София.
На никои не е работа да гледа в паницата на другия.

:bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”