смяна на сумпс

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

смяна на сумпс

Мнениеот неодачник » Вто 13 апр 2010 19:41

изкам да питам следното; днес ходих и аз да си подменя сумпс поради изтичане на срока му,тъй като имам телково решенние и да използвам намалена такса го представих на служителката на гишето , след кратко колебание тя ми върна документи те и каза че докъто не донеса медицинско от 'ТОЛЕК' ИЗОБЩО ДА НЕ ИДВАМ В КАТ.питам редно ли е това след като така карам 15 години без проблем.разговарях и сличния си лекар и той остана изненадан и дори го нарече поредната глупост на бюрокрацията . нямам физически недостатаци които да ми пречат на шофирането.то , ако се гледа по този начин трябва половината шофьори да слезнат от автобуси , камиони идр. затова че например имат кръвно или диабет по рождение. за мен това е дискриминация и нарушяване на човешките ми права като гражданин. мисля да разговарям с адвокат и да заведа дело. :screwy моля за вашите мнениия и предложения!! :bowdown

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: смяна на сумпс

Мнениеот bobocamaro » Вто 13 апр 2010 19:54

ТУК е написано кои са необходимите документи за подновяване на свидетелството,по-точно т.2 в текста който касае подновяване на СУМПС.Лекаря ти очевидно не управлява МПС и те е подвел-посъветвай го да се ограничи в поставянето на правилни диагнози.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 13 апр 2010 20:13

лекаря управлява мпс и мисля че досега правилно е поставял диагнози , иначе сега нямаше да пиша тези редове :mrgreen: , той просто миказа че смойто забпляване изобщо не е пречка за шофиране , не може с един аршин да се мери еднакво за всички , иначе някой когато пие лекарства и те влияат на неговите реакции и съзнание е много по опасен :bishop така мисля аз. :screwy

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 13 апр 2010 20:36

Точно заради това ще минеш по надлежния ред цитиран в закона,ще си извадиш най-простото медицинско свидетелство за водач категория В.Прегледите са почти фиктивни,очния не чак толкова.Не е необходимо на никого да обясняваш за заболяване или приемани медикаменти.Щом твърдиш че не ти влияе на реакциите.Аз например нямам Е категория и разреш.за оръжие защото знам че няма да премина прегледите-луд съм.И не се занимавай с дела,адвоката ти няма да се захване с дело за дискриминация на твои права,които са твои задължения-всъщност.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 13 апр 2010 20:59

ами нали това ви обясних , че си извадих медицинско за категория ''Б'', но понеже не е от ''ТОЛЕК'' не ми го признават. това е парадокса че един на друг лекарите не си вярват. :oops:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 13 апр 2010 21:13

неодачник написа:ами нали това ви обясних , че си извадих медицинско за категория ''Б'', но понеже не е от ''ТОЛЕК'' не ми го признават:

Съжалявам,не съм разбрал.Мислех че те е върнала за това че нямаш медицинско изобщо :oops: .Тогава и цитирай закона от линка който пратих или обновения му вариант ако има такъв.Нека тя да се обоснове защо иска протокол,след като във въпросната точка пише : •карта за медицински преглед на водач на МПС ИЛИ протокол от Транспортна областна лекарска експертна комисия(ТОЛЕК).Уловката е в думата "ИЛИ".
Нямам представа какво е заболяването ти,какви други документи си и представил за да реши тя да иска втория тип документ (Протокол от Комисия).Нещата не отиват на добре с тази комисия.Вариантите са да минаваш през нея,да дебнеш друга служителка или да "склониш" издалече въпросната.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 13 апр 2010 22:03

никакви други документи не съм и представял, заболяването ми не е тайна , имам диабет, и той изобщо не пречи на шофирането...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”