При смяна на шарнир на венто трябва ли да мина на стенд?
-
Vencislav_
- Автомобил:
- Двигател:
При смяна на шарнир на венто трябва ли да мина на стенд?
Смених шарнира на вентото си и волана се измести леко в ляво и взема да предърпва на ляво.Трябва ли да мина колата на стенд или да търся проблема другаде???
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: При смяна на шарнир на венто трябва ли да мина на стенд?
Vencislav_ написа: колата на стенд
-
Vencislav_
- Автомобил:
- Двигател:
миналата година сменях от др. страна и нямах проблеми.А и те са само 3 болчета няма какво да им се регулира,но явно в стенда е бричината!
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Разбира се, че трябва да отидеш на реглаж 
Миналата година по случайност са съвпаднали дължините. 
колега ако си правил реглаж с разбит шарнир след смяната му ще ти избяга сходимоста, но ако си е бил здрав и в последствие се е разбил като го смениш няма нужда от реглаж, шарнирите и тампоните, биалети, тампон ст. щанга както и амортесьорите са строго фиксирани неможе да се получи разминаване някакво. реглаж се прави след смяна на кормилни щанги ( накраиници). провери си дали нямаш проблем в някоя от щангите.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При всяка интервенция по предницата се минава стенд. Да не стане като мене - двойката изяде гумите по-бързо отколкото аз се справих с 2 банички и боза.
- PuShE_
- Контакти:
autoted написа:колега ако си правил реглаж с разбит шарнир след смяната му ще ти избяга сходимоста, но ако си е бил здрав и в последствие се е разбил като го смениш няма нужда от реглаж, шарнирите и тампоните, биалети, тампон ст. щанга както и амортесьорите са строго фиксирани неможе да се получи разминаване някакво. реглаж се прави след смяна на кормилни щанги ( накраиници). провери си дали нямаш проблем в някоя от щангите.
брях,сигурен ли си?!?Че то по твойта логика няма нужда от реглаж бре,след като всичко е фиксирано аре ми кажи за къв е тоя реглаж???

пс:мн.ми е чудно как се прави реглаж с разбит шарнир
И аз съм чувал, че при грамотна смяна може да се получи пренебрежимо отклонение, но стендът си остава желателен. Това не е Москвич да му се подлагат шайби и да се мери с линия. 
колега стенда като цяло се прави за да се провери всеки наклон градос или каквото се сетиш там за сходимоста, при ментета части може да се получи отклоние и да трябва реглаж, но и при тях е малка вероятноста, всеки един от елементите за захващане е с фиксиран отвор както на него така и на монтажното място поради тази причина е трудно да изгубиш сходимост ако са с елипсовидни отвори или навивни елементите тогава няма как да направиш точен монтаж (освен ако не си касметлия но за това има и тото) без реглаж в последствие. а на мен лично са ми правили реглаж на bmw
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Спред мен стенда е задължителен , с тези дупки по пътищата дори и нищо да не си правил по предницата , не струва повече от 20 лв . А 2 броя предни гуми са 200лв. 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
При мен преди 2 години изведнъж волана кривна и колата започна да тегли на една страна без конкретна причина. Гледахме ходовата част - нищо й няма и се оправи с реглаж. Т.е предницата се размества дори само от дупките, да не говорим за смяна на неща по окачването.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
autoted написа:...
Абсолютно неверни твърдения!
Всяка интервенция по ходовата част отпред сследва да бъде последвана от стенд!
И точно на шарнира отворите пък хич даже не са фиксирани!
Имат си предостатъчно луфт.
- PuShE_
- Контакти:
[quote="autoted"][/quote]
добре де колега,ако всички части по предницата са със фиксирани отвори и болтове тоя реглаж откаде ще се прави като няма каде и какво да приплъзне за да се корегире наклона на гумето
добре де колега,ако всички части по предницата са със фиксирани отвори и болтове тоя реглаж откаде ще се прави като няма каде и какво да приплъзне за да се корегире наклона на гумето
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Колеги аз също мисля че трябва да се минава стенд при смяна на нещо по предницата.Защото както казаха някой колеги по горе в темата дупки неравности лощи пътища това е проблема.Понеже ще сменям скоро тампоните на макферсона отпред смятам да си мина стнед след това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”