Добър вечер колеги,
Преди 2 години си взех следният автомобил:
Голф 3 1.6 ГТ 101 коня 1997.
Тогава ми смениха предни амортисиори и ред други неща.
Сега след 2 годни каране из прекрасните ни пътища колата се разтропа.
Значи всяка една дупка я усещам доста добре с бъбреците си.
Внимателен шофьор съм амавече вози все едно съм в каруца.
Имам следните проблеми.
При минаване качване на бордюр(при леко навит волан) се усеща един луфт.
Все едно нещо ще се откачи.
Дупките направо ги усещам със зъбите.
Мисля да сменя рейката(или да я рециклирам) и евентуално предни амортисиори.
Въпроса е какво да сменя да излезе по евтино.
Може ли само да сменя накрайниците на рейката?
Може ли само тампоните да сменя?
Кажете какво препоръчвате колеги.
Предни амортисиори или кормилна щанга от какво може да е?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Предни амортисиори или кормилна щанга от какво може да е?
Провери ли тампоните на носачите 
-
iron4o10
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време бяха прилепнали плътно.
Сега като отворя предния капак виждам има 2-3 см разтояние между купето и тях.
Сега като отворя предния капак виждам има 2-3 см разтояние между купето и тях.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
iron4o10 написа:Сега като отворя предния капак виждам има 2-3 см разтояние между купето и тях.
Колегата те питаше за тампоните на носачите,малък и голям на самия носач.Луфт на тампоните на макферсона,за който говориш не може да бъде 2-3 сантиметра защото ще ти избият през предния капак.Най-вероятно точно тези тампони са разбити и са консуматив за модела.
-
iron4o10
- Автомобил:
- Двигател:
Hmm.
Togava kavko da kupq ot magazina otnosno amortisiorite?
Togava kavko da kupq ot magazina otnosno amortisiorite?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, защо не минеш през сервиз да погледнат колата и да ти кажат какво трябва да се купи? Освен тампони може и нещо друго да излезе.
Barboukov написа:Колега, защо не минеш през сервиз да погледнат колата и да ти кажат какво трябва да се купи? Освен тампони може и нещо друго да излезе.
Защото аз като минах през сервиз в началото.
Вярно, има добри и лоши, но има ли човек желание, по-добре сам. За добрите сервизи работа има достатъчно! В един лош сервиз ще му кажат, че всичко му е за смяна, едно за да е повече сумата за работа, а и за да са сигурни че няма да има проблем. А и нали целта на форума е взаимопомощ?- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съгласен съм че става въпрос за взаимопомощ. Ама как можеш да кажеш на човек без да си му видял колата, че още нещо е за смяна вседствие на този проблем? Неможеш. Ще смени тези тампони, ще мине реглаж на предницата и после ще пита - тропа това... Ти му казваш от какво е, той сменя и пак стенд (от личен опит). Една диагностика е 20 лв максимум ако убедиш човека, че той ще ти прави колата. Поне ще знаеш че трябват тампони, шарнири и т.н.
За такива неща ако търсиш взаимопомощ иди на сервиз да ти се направи една цялостна диагностика и после съвети кое как да се прави и с какви части.
Този проблем не е като да кажеш "има теч на охладителна течност и при оглед не се вижда откъде. Дайте съвет къде да гледам." и да те насочат зад мотора или т.н...
За такива неща ако търсиш взаимопомощ иди на сервиз да ти се направи една цялостна диагностика и после съвети кое как да се прави и с какви части.
Този проблем не е като да кажеш "има теч на охладителна течност и при оглед не се вижда откъде. Дайте съвет къде да гледам." и да те насочат зад мотора или т.н...
Да, прав си донякъде, но също може да се опише кое как да си диагностицира.
Ето някои мои идеи, кажете ако са неуместни:
- Добро укрепране на колата, вдигане и завъртане на всяко едно колело поотделно, за да се проверят полуоски и карета, да няма шумове.
- Вертикално разлюляване на всеки от амортисьорите, при изправен амортисьор люлеенето трябва да се поглъща почти веднага след спиране на натиска.
- Проверка на 4-те болта, които минават през тампоните на носачите. И на самите тампони, дали гумата е напукана. При мен около два-три месеца след смяна на тампони в сервиз гайките изпуснаха, майсторът който я направи каза, че вероятно са започнали да завиват накриво, а захващането на гайките в пода на купето било особено, и са се повдигнали и така.
- Проверка на шарнирите, като се свалят се усеша на ръка дали са разбити, но в сглобено състояние как?
- Биалетки, ако има, но не са най-важния детайл.
- Добро укрепране на колата, вдигане и завъртане на всяко едно колело поотделно, за да се проверят полуоски и карета, да няма шумове.
- Вертикално разлюляване на всеки от амортисьорите, при изправен амортисьор люлеенето трябва да се поглъща почти веднага след спиране на натиска.
- Проверка на 4-те болта, които минават през тампоните на носачите. И на самите тампони, дали гумата е напукана. При мен около два-три месеца след смяна на тампони в сервиз гайките изпуснаха, майсторът който я направи каза, че вероятно са започнали да завиват накриво, а захващането на гайките в пода на купето било особено, и са се повдигнали и така.
- Проверка на шарнирите, като се свалят се усеша на ръка дали са разбити, но в сглобено състояние как?
- Биалетки, ако има, но не са най-важния детайл.
-
iron4o10
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля повивните дни да отида на канала.
С един приятел ще свалиме лявата полуоска да видим дали е отишла рейката(сигурно е тотално разбита).
Как може да тествам дали амортисиорите са заминали?
Тампони на носачите?
До сега не съм сменял такова нещо как мога да тествам?
Колегата казва че са консумативи.
До сега имам сменени биалетки, дискове и накладки, под шарнирите има едни метални тампони, който влизат в тях и после се хващат с едни закалени дълги болтове и тях съм сменил както и амортисиорите(преди 2 г).
С един приятел ще свалиме лявата полуоска да видим дали е отишла рейката(сигурно е тотално разбита).
Как може да тествам дали амортисиорите са заминали?
Тампони на носачите?
До сега не съм сменял такова нещо как мога да тествам?
Колегата казва че са консумативи.
До сега имам сменени биалетки, дискове и накладки, под шарнирите има едни метални тампони, който влизат в тях и после се хващат с едни закалени дълги болтове и тях съм сменил както и амортисиорите(преди 2 г).
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Амортисьорите : шок тестер център за гуми Радиал,под моста Чавдар.Няма друг начин,но има и други сервизи.
Тампони на носачи: щанга или с приятел-колата на ръчна и потегляне на 1ва и задна.Другия гледа гумата мести ли се напред-назад спрямо калника!
Тампони на носачи: щанга или с приятел-колата на ръчна и потегляне на 1ва и задна.Другия гледа гумата мести ли се напред-назад спрямо калника!
bobocamaro написа:...Тампони на носачи: щанга или с приятел-колата на ръчна и потегляне на 1ва и задна.Другия гледа гумата мести ли се напред-назад спрямо калника!
Точно, моите гуми се местеха.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Добре де, колега, аз не рабирам каква е тая драма.
Във форума има достатъчно теми за клубните майстори и отзиви за работата им.
Защо не желаеш да се довериш, все пак не говориме за трансплантация на сърце, а за ходова част на Г3.
Сигурен съм, че прегледа ще ти излезе 10-тина лв., а само амортисьорите няма да могат на 100% да ти кажат дали са заминали.
Качи ги на друсалка.
Има ги освен в Радиал и в D&N.
Имай в предвид, че дори там да покаже, че са ОК, пак не е гаранция.
Във форума има достатъчно теми за клубните майстори и отзиви за работата им.
Защо не желаеш да се довериш, все пак не говориме за трансплантация на сърце, а за ходова част на Г3.
Сигурен съм, че прегледа ще ти излезе 10-тина лв., а само амортисьорите няма да могат на 100% да ти кажат дали са заминали.
Качи ги на друсалка.
Има ги освен в Радиал и в D&N.
Имай в предвид, че дори там да покаже, че са ОК, пак не е гаранция.
-
iron4o10
- Автомобил:
- Двигател:
Няма драма колеги просто питам за да съм информиран.
Не да отида в сервиза и да ми кажат:
"Отвиваме предния номер, отвиваме задния номер и между тях слагаме една нова кола и си ги завиваме"
Благодаря за отговорите колеги:).
"Отвиваме предния номер, отвиваме задния номер и между тях слагаме една нова кола и си ги завиваме"
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
iron4o10 написа:Няма драма колеги просто питам за да съм информиран.
Колега, има ли развитие по твоите болежки.
Ако има такова, сподели с нас какво се получи!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”