Ами то това е цялата стратегия на която се крепи американската илюзия.
Благоденствие, големи градове, големи коли (харчещи много, но не им пука).
Евтин бензин, всички са доволни и си живуркат вярвайки на политическата си клес, че трябва да пращат патриотични американци (които после оплакват като герои като се върнат в кутия със знаме отгоре), да сеят демокрация точно в земята под която има нефт.
От там идва и евтин бензин и колелото се завърта отново и отново.
Цената на бензина и дизела се изравни...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Цената на бензина и дизела се изравни...
Не са идиоти, просто ние сме бедни. Като с 500лв заплата храниш кола на 2лв литъра, сравнено с 3-4 бона заплата на 50 стотинки литъра.... Ако на някой не му пука за цената на горивото, естествено че ще кара мощна и голяма кола.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като ви е скъпо не купуваите вместо само да ревете.Като им паднат продажбите ще паднат и цените.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Да

Последна промяна от kaiser666 на Сря 14 апр 2010 13:39, променено общо 2 пъти.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Като ви е скъпо не купуваите вместо само да ревете.Като им паднат продажбите ще паднат и цените.
Лесно е да се каже. А къде инфрастуктура за това? С какво ще ходиме на работа или да си взимаме децата от градина. Хората имат толкова удобен транспорт може лестно и удобно да стигнеш където искаш.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
И кво е па тва "фък дъ ЮСА" и "заради тъпире американци е"?
Ако американците не си гледат интереса и не воюват за петрол постоянно, ще ви питам колко щеше да струва тогава, като чаршафите почнат да си определят сами цените. Те да не водят война след война, щото няма кво да правят, случайно.
Ако американците не си гледат интереса и не воюват за петрол постоянно, ще ви питам колко щеше да струва тогава, като чаршафите почнат да си определят сами цените. Те да не водят война след война, щото няма кво да правят, случайно.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dermeister написа:Те да не водят война след война, щото няма кво да правят, случайно.
Точно тук не си прав. Има доказателства, че воената индустрия на УСА поглъща 60% от данъците. А тези пари трябва да се оправдаят някъде.
Войната е скъпа и струва пари.
Толкова пари ако се бяха израрчили за ефикастност и неизползването на петролни двигатели нямаше да има и войни нали така?
Виж хората в Норвегия си направиха магистрала и сложиха на всеки 100 км. колонка от която може да зареждаш водород.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Да, така е. След всяка война, икономиката на САЩ "живва", но не е само това причината за войните в близкия изток и не само.
мммммдааааамммммммм
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
http://annews.blog.bg/novini/2010/04/13 ... iia.527603
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
http://annews.blog.bg/novini/2010/04/13 ... iia.527603
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Горивата не са ни скъпи, просто доходите са ниски... 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
One написа:........
Eто това е жалката истина ама пак нямаме очи да си я признаем. Ниски ни били доходите. Ами ще са ниски като всеки който се докопа до власт краде като невидял. Онзи ден като падна самолета на полският президент (лека им пръст на загиналите) честно ви казвам ме хвана яд че не е нашият правителствен самолет със всички чукундури дето само плюскат евтини кюфтета на жълтите павета

Румънците били мамалигари и мангали, май ние сме мангалите. Вижте какви коли карат по празниците ходят на почивка в чужбина (нищо че е България ама за тях си е чужбина). За малко повече от половин година от една дупка в центъра на Букурещ стана пътен възел със тунел и си направиха "магистралата" Букурещ-Гюргево. А ние само лаем месечината и чакаме някой със вълшебна пръчица да оправи всичко. Тея нащите полигони за тест на джипове=магистрали ги правят от времето когато съм носел пелени еб@си държавата на 27г съм и още не са ги направили.
Ей тук професионалният идиот Боби Турбото казва истината след 56-тата секунда на клипа.
Ама това да има кой да го каже в лицето на управляващите... А така.. тоя го покаже на оня. Завърта се едно колело между нас си и пак седим и си гледаме дупките коментирайки. А какво правим за да не е така... нищоо. Гърци тва, гърци онова... ама гърците се вдигнаха и кво напрайха.. блокираха цялата страна буквално и видеха сметката. А наще кога ще го направят тва.. Дай да изляза някаде ,че ме хвана яд вече
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Щом ще си чешем езиците
:
Какво ги сочите гърците?! Тая държава е фалирала
Толкова са зле, че няма на къде. Малко повече са от нас, а външния им дълг е над 300милярда. За сравнение нашия е над 30.
Та какво Гърция?
Дето се чудят дали да не ги махнат от ЕС.
На Германия и писна та скоро може и еврото да се разцепи и тогава изкуствени балони като Гърция ще се пукнат с голям гръм!
Та не ми ги хвалете.
Ще си платят цената на това, че живяха добре без реално да са заслужили
На кредити всеки може да е баровец, но дойде ли да се плаща ....
п.с. ба*ти темата за какво беше
А да - петрол, шейхове, войни, САЩ, политика, конспирация ... Много и идва на моята бедна, средностатистическа главица всичко това. Каквото стане, това е. По-добре да мисля как да изкарвам повече, отколкото каква е цената на бензина
А и съм си взел колело :Mr Green

Какво ги сочите гърците?! Тая държава е фалирала

Та какво Гърция?
Дето се чудят дали да не ги махнат от ЕС.
На Германия и писна та скоро може и еврото да се разцепи и тогава изкуствени балони като Гърция ще се пукнат с голям гръм!
Та не ми ги хвалете.
Ще си платят цената на това, че живяха добре без реално да са заслужили

На кредити всеки може да е баровец, но дойде ли да се плаща ....
п.с. ба*ти темата за какво беше

А да - петрол, шейхове, войни, САЩ, политика, конспирация ... Много и идва на моята бедна, средностатистическа главица всичко това. Каквото стане, това е. По-добре да мисля как да изкарвам повече, отколкото каква е цената на бензина

-
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AKL
Не искам богатство, не искам пари, искам на бирата и нафтата старите цени!!!!
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:Altec написа:Аз се чудя въобще за какво ги вдигнаха. ...
Вместо да се чудиш, прочети новините в нета, с колко се е качила цената на петрола в световен мащаб. Тогава мое и да вденеш защо го увеличават и тука
http://www.znam.li/Pages/Economics/Defa ... id=1369660
http://money.ibox.bg/comment/id_1071162428
Такааааааа:
Значи и при 84$ и при 120$ цената на бензина е една и съща (по памет 2008г. бензин А95 беше около 2.20). Къде е логиката? Някой ще ми обясни ли?! Освен спекула и държавна намеса друг вариант АЗ не виждам!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”