Лампата ми за ABS светва когато си иска, дори и в движение при подаване на гас

Някакъв акъл ?!
Trunxy написа:Нека и аз споделя мойта мъка
.... Ходих на диагностика и там компютъра каза че изходната клапа на предно дясно колело не работи.
Някакъв акъл ?!
drob4o написа:Най - веротно става въпрос за ел. магн. клапан изпускателен или пълнителен за пр. дясно колело. Намира се вътре в самият хидравличен блок. Трябва да се провери щекера и кабелите и ако са наред значи бобинката на самият клапаn е сдала багажа. Хубаво е да се знае точният код на грешката за да се проверява точният клапан. Освен това е хубаво да се знае дали си с ABS или ABS/EDS. Единият е с 10 пинов щекер (ABS), другият е с 14 пинов щекер (ABS/EDS).
DIY4ever написа:Да, "клапан" е правилният превод. Щом казваш "изходящ", значи е бил "outlet", така ли?
Много възможно е да е лош контакт някъде, щом работи отвреме на време и се влияе от температура.
Едва ли е от самата намотка на клапана.
Възможно е и да е лоша/спукана спойка вътре в АБС блока. Това е по-неприятния вариант, но е поправимо.
DIY4ever написа:Блока е отпред при спирачната помпа (пред сервото) - там са въпросните клапани, има и куплунг, където ако си късметлия може да има лош контакт.
sasho07 написа:Същият мотор, година и проблем. Все е дно аз съм пуснал темата
drob4o написа:Точно там.![]()
Щекер=букса=куплунг=жак и т.н.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 80 госта