Цената на бензина и дизела се изравни...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Цената на бензина и дизела се изравни...

Мнениеот drago_tr » Чет 15 апр 2010 6:54

Nikkolay написа:защо пък да не си купим колела - хем е много по евтино,хем пак ще се движиш бързо вместо да висиш задръствания, хем и всеки ден ще правиш тренировки. Тогава да видите как бързо ще започнат да намалят горивата като падне потреблението :да:

A kaкво ще правиш като завали дъждец или като задуха студеното от Витоша? :roll: ...аре пак на голфу :drunk ...освен това като си с колело,сутрин вместо по една,ще трябва да ядеш по 2 баници защото си требе сили да въртиш педалките....така че работата си е все тая.Освен това както каза колегата да караш колело трябва и доста смелост,защото стъпиш ли на цариградско,риска да си размазан от някои джигит си е доста голям....така че аз съм за намаляне на бензина и да си карам колицата :drive

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 15 апр 2010 7:01

baracuda681 написа:
ISRalien написа:
Nikkolay написа:

Чак 2 на сто :mrgreen: Удобно е, по-икономично е(Ама 2/100)

Може ма какво? Антифриз? Спирачна течност? Течност за чистачки? mhihi

Та по темата! До колкото четох по един вестник преди 3 месеца, даваха бензина да поскъпне... хоп и така и стана.. казаха че ще стане 2,50 стотинки, но лятото ще бъде намален, колко е вярно никой не знае.. та нека сме спокойни! На море с колата, по добре със совалка на луната :screwy

п.п Определено ще минем на Колела. За тези които са в София, по добре да минат на ройлери.. отколкото с колело, поне има каде да бягаш

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 15 апр 2010 7:47

Нашите управляващи са много лакоми, вместо да намалят данъците и акциза на горивата плащаме високи цени.

Потребителски аватар
Jus7_Craz1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jus7_Craz1 » Чет 15 апр 2010 7:51

О боже мили Дизела е отново по-скъп от бензина :( неееееееее :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 15 апр 2010 8:21

Не мога да разбера как бюджета е на минус 1,35 млрд.за 2 месеца като държавата ни дере кожите по 2-3 пъти на година. Как искат отново и отново да ни вдигнат данъците щото били ниски. Къде мамицата му отиват тия реки от пари? И не ми казвайте, че отиват за безработните и за пенсии. Държавата в момента не инвестира почти никъде а парите ги няма. На всеки хляб който си купя ми вземат 20% ДДС, на всеки лев който изкарам ми вземат 15-20% данъци. На всеки литър гориво ми вземат половината за данъци. Омръзна ми да ни правят на малоумници!!! Но ние сме си такива - ще си чешем пръстите, вечерта ще сръбнем 2-3 ракий и ще се самосъжаляваме за това че сме се родили на изток от рая!!!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 15 апр 2010 8:31

Колелото е истината,ама ако е до 4-5 километра и да не е по големите булеварди. А това е положително за вдигането на цените ,така много хора ще си зарежат каруците и ще се освободи трафика. Другият вариант е да напълнят джобовете на газаджиите хахахха.
И аз бих сложил газ,ама газовата да ми е по-скъпа от колата... не благодаря лол.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 15 апр 2010 9:03

Че в другите държави по-прости ли са да карат колела, я вижте Япония, Китай...там май има повече колоездачи отколкото шофери mhihi
Естествено, че не можеш да зарежеш колата завинаги, но можеш драстично да намалиш употребата й. Примерно ако разстоянието, което трябва да изминаваш е до 5-6 км. спокойно можеш да си го минаваш и с колело. Казвате има голям трафик, ще ни утрепят някъде. Да, ама в другите по-малки градове от страната(не вдигат горивата само в София, а в цяла БГ) няма чак такова движение и защо пък да не там хората да не започнат да ползат масово колела: Сливен, Ямбол, Хасково, Шумен, Плевен и т.н., да не би разстоянията там да са огромни, че да няма възможност да се движиш с колело... :roll: Да не говорим пък за другите градчета от типа Айтос, Карнобат, Монтана и т.н. Освен това и в София може да се кара колело - няма да излизам на цариградско,но когато ходя да играя мач на НСА например, защо да не ида до там с колелото като минавам през кварталите :roll: Въпроса е, че ни мързи и това е то, секи иска да се качи на ФВ-то, да си запали цигарката, да си пусне музичка и да се нашие в задръстването. Нали си с кола,кво ти пука mhihi

п.п.То е ясно, че колата не можеш да спреш да я караш, но ако всеки започне да я употребява 20% по-малко, ще видите как бързо ще намалят цените на горивата :да: А варианти има много: колела, градски транспорт,пеша...,само желание няма :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 15 апр 2010 9:32

Проблема за колелата освен трафика е липсата на баня в офиса. Аз лично не бих отишъл на работа с колело и после да отровя колегите :mrgreen: Иначе винаги може да се кара по малки улички и да си носиш ултразвукова свирка за кучета.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 15 апр 2010 9:48

theultimate написа:Проблема за колелата освен трафика е липсата на баня в офиса. Аз лично не бих отишъл на работа с колело и после да отровя колегите :mrgreen: Иначе винаги може да се кара по малки улички и да си носиш ултразвукова свирка за кучета.

ами на работа ходи 1-2 пъти в седмицата с градския транспорт тогава. Аз имах предвид, че използваме колите си за щяло и нещяло, а всъщност можем да намалам употребата им. По твоята логика бензина и 20лв/л. да стане пак ще ходиш навсякъде с колата...

п.п. Аз лично досега почти всеки ден ходих с колата от нас до университета. Вече си изкарах карта за автобуса обаче и 3 пъти в седмицата използвам него. на колата се качвам, когато бързам много или трябва да отида до място, което е далеч или извън града....

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 15 апр 2010 10:01

Не излиза сметката. С кола - 10 минут, с рейс - час. С рейс - 4лв билети, с кола левче газ. После не ходете с коли.... Пък и аз не се оплаквам от цените - като ходих по Европа бяха същите +- 10 стотинки. Тъпото е че тия цени се регулират по мнооого съмнителни критерии и че караме с фалшиви горива, от които ни зареждат неизвестно количество...

Последна промяна от theultimate на Чет 15 апр 2010 10:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 15 апр 2010 10:02

Вместо да се чудиме как да ходиме до работа, що не направиме една сбирка на форума, пред паветата в София, да протестираме малко, че да видят че не ни се кара на бензин 3 лева литъра :012:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 15 апр 2010 10:11

theultimate написа: Тъпото е че тия цени се регулират по мнооого съмнителни критерии и че караме с фалшиви горива, от които ни зареждат неизвестно количество...

за това спор няма :banghead:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 15 апр 2010 10:18

Абе да не би да има недоволни от новото управление беееееее :shock :roll:
Пичаги и недотам пичаги,с рев и сополи по форумите не става,тея работи се оправят по два начина--единият е с добро веднъж на 4 години хубаво да си помислиш кои да са следващите мекеренца,дето ще избереш да управляват.
И тъй като май избирателите пак си избраха грешния филм който да им прожектират 4 години,остава вариант 2:всеки да излезе с каквото може на оня площад с жълтеещите павенца и докато не си отидат со кротце со благо да не се прибираме ние,обикновените хомо данъкус.
И който ще ми вика сега като не ми отървало да си вземам визата и да паля маратонките надалеч ше му кажа ,че аз имам правото да им покажа на тея дебелогъзи,аморални и сребролЮбиви господа къде е вратата за изход от политическата сцена.
Писна ми от оправдания за слаб материал и лошо наследство,от показни Холивууд стайл полицейски акции и от коли на НСО карани от малоумни и мислещи се за имортал шоферчета.
С писане по форумите не става,излизайте навън и покажете недоволството си.Не е срамно да признаеш че си избрал неправилните,срамно е да не направиш нищо по въпроса поне в името на децата си.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Чет 15 апр 2010 13:20

сега приказвах с брат ми в испания дизела е 1.10евро обаче каква е разликата в средната заплата на двете страни :screwy

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 апр 2010 13:28

защо смятате, че цената на стоката, трябва да следва стриктно стандарта на живот в една държава
особено при стока акцизна, замърсяваща, луксозна, каквато е бензина/дизела
60% от цената на която се определя от данъци и такси....
точно тук няма големи разлики
колкото в Европата, толкова и тук
вижте единицата мярка един Биг Мак, колко струва тук-2 евро и колко в щатите примерно

не че мен не ми бърка в джоба бърка ми, но това е положението, специално с бензините

други са проблемите тук в БГ и те не са в цената на бензина

Върни се в “ОФФ-Топик - други”