Значи имах един проблем с колата,голф 3 1.8 abs,нещеше да пали и не работеше хубаво,след съвет от Ваското,евала на който,смених температурният датчик,който седи на тройника,всичко заработи перфектно,но...винаги има едно но...
Карам 5-10мин и колата е загряла,термостат и прочие са сменяни миналата година,парното е върха,но ОТКАКТО смених тоя датчик,колата загрява,в смисъл стига 90 градуса и ги минава,ако карам с по-висока скорост,за да има въздушна струя ги държи тези 90 С,но както спра на 2 светофара и стрелката показва 100 градуса-пуска перката и ги връща почти до 90,но това сега,а лятото...
Не ми е светвала лампата за т-рата
Незнам какво се обърка,показанията на стрелката ли не са верни,в смисъл да показва 100 пък да не е чак толко зле положението,датчика ли не съм оцелил,незнам
допреди да се прецака температурния датчик-тая кола повече от 90 градуса не е минавала...
Смененият датчик е беру-50лв
Моля ви дайте съвети,не ми харесва стрелката така да минава средата така,незнам,но не мисля,че е нормално
Проблем,след смяна на темературен датчик-Г3
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Re: Проблем,след смяна на темературен датчик-Г3
Колега , най добре когато ти отиде стрелката на 100 градуса си измери реалната температура на мотора , за да видиш дали наистина е толкова или те лъже стрелката . По - принцип след смяна на температурния датчик са възможни такива неща ( ама ти си взел хубав а не някое менте за 15 лв. ) .
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти го каза - откакто го смених.
Колата ти не загрява повече, просто датчика показва грешно. И аз бях така. Сменям датчика с нов за 40 лв, показва около 100 градуса. Сложих турско менте на китайските боклуци - пак 100. Свикнах и това е положението.
Термостата си отваря както преди, просто показанието е грешно.
Колата ти не загрява повече, просто датчика показва грешно. И аз бях така. Сменям датчика с нов за 40 лв, показва около 100 градуса. Сложих турско менте на китайските боклуци - пак 100. Свикнах и това е положението.
Термостата си отваря както преди, просто показанието е грешно.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно датчика аз като смених таблото взе да показва с около 5-10градуса отгоре.Или стария е давал грешно или новия ако имаш някои термометър да премериш с него за справка.Re: Проблем,след смяна на темературен датчик-Г3
2008 зимата го сменях датчика,първите две седмици показваше вярно,после не искашеда вдигне и 70градуса,а лятото седеше на 100-110градуса.Струваше ми сам 65лв-щото бил оригинален.
Тази зима колата спря да пали-оказа се пак датчика,смених го не с какъв и да е ,а баш оригинален,сестра ми имаше една феиция и я удари ,т от нея.Сега няма микакви проблеми и си покава вярно.
Тази зима колата спря да пали-оказа се пак датчика,смених го не с какъв и да е ,а баш оригинален,сестра ми имаше една феиция и я удари ,т от нея.Сега няма микакви проблеми и си покава вярно.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,а от къде купи датчика?
Толкова теми станаха, че се изкушавам да предложа монтиране на мултицет с температурна сонда, за постоянно. Ще освежи таблото с малко електроника. Има по ~20 лв, а и за други неща по колата ще е полезен. 
Колега,датчика го купих от един магазин на Красно село,срещу "Фантастико направи си сам",от един отворко там,но ми казаха,че частите били що годе истински,но и от Ауто + и прочие да го бях взел-все тая,мисля...
Какво мислите за датчик,още оригинален,какъвто беше моя(издържал 270 000)от ударена кола,в смисъл морга?
Ако вървят евтино,с голфчета е пъно по моргите,може и да се уцели....
Ако сте прави за това,че датчика,показва грешно ще е добре-поне няма да се притеснявам,че ще я прегрея!
Благодаря ви за мненията....
А къде може да се измери температурата на охлаждащата течност,в смисъл,тя като загрее нали има налягане,няма как да отворя и с някакъв термометър,ще изплиска всичко...?
Какво мислите за датчик,още оригинален,какъвто беше моя(издържал 270 000)от ударена кола,в смисъл морга?
Ако вървят евтино,с голфчета е пъно по моргите,може и да се уцели....
Ако сте прави за това,че датчика,показва грешно ще е добре-поне няма да се притеснявам,че ще я прегрея!
Благодаря ви за мненията....
А къде може да се измери температурата на охлаждащата течност,в смисъл,тя като загрее нали има налягане,няма как да отворя и с някакъв термометър,ще изплиска всичко...?
-
don4o.ood
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам венто 1.8 75к.с двг.аам имам са6тия проблем даржи 90гр постоянно като спра вклу4ва перката ама сега е 20гр ван6на темп ами като стане 40-50гр 6те заври
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Ще развиваш капачката помалко и ще изчакваш да спре да съска(да падне налягането).А преди да измериш температурата се замисли дали и мултицета с термометър показва вярно 
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Аз наскоро минавах през Порше център изток.Питах ги колко струва оригинален такъв Фолксвагенски датчик за моя двигател (2Е) и цената му беше или 68.00лв или 60.80лв.,не си спомням точно.Ако реша да си сменявам моя задължително ще си купя от там,може да е малко по-скъп,но поне знам,че го пращат от Германия и е оригинален.А дали ще има разлика от него и другите датчици е отделен въпрос...
van4ooo написа:Ще развиваш капачката помалко и ще изчакваш да спре да съска(да падне налягането).А преди да измериш температурата се замисли дали и мултицета с термометър показва вярно
Тествах радиаторния датчик на водна баня, даже с потопена сонда. Започна от 18 градуса, колкото беше околната температура, и стигна 96 когато водата вече вреше. Уредът е M-890G от Елимекс, работят с Пасат, така че и там трябва да го има, поне с поръчка. Избрах го заради 20-те А променлив ток, което малко мултицети в този ценови клас (до 20 лв
Все пак колегата написа, че се включва и перката при 100 градуса! Защо не помислите върху това? Измери температурата с друг уред, за да си сигурен в показанията на таблото. Тук във форума четох, че показанието (на таблото) на темп. на водата идва малко със закъснение.
Преди пускаше ли така перката по светофарите?
Преди пускаше ли така перката по светофарите?
Може би е от датчика. Наложи ми се да сменя цялата кутия в която стои термостата и датчика заради прецакани резби. Кутията вървеше с термостат и датчик (ментак). Колата не загряваше, а вентилатора се включваше на 70 градуса. Сложих си старият датчик и термостат и нещата "заспаха". Но не си прави експерименти докато не си сигурен. Най-добре замери някъде темп. на охлаждащата течност. Не се доверявай на сляпо за да не ти излезе солено.
-
niko81
- Автомобил:
- Двигател:
нищо му няма на датчика просто всички работят така и мойта също и един съвет от мен провери кога ти отваря термостата като бараш маркуча като почне да се затопля виж си стрелката на таблото,ако знаеш на колко ти отваря термостата ще разбереш дали ти показва вярно.аз така го проверявам моя отваря на 86 и стрелката показва толкова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”