Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Да
49
40%
Не
33
27%
Мама и тати ми купиха панелка.
7
6%
У студенски град живея.
2
2%
Не ме брига.
30
25%

Общо гласове: 121
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Да докладваме ли хазяина на данъчните или не?

Мнениеот hooligans » Чет 15 апр 2010 2:52

Uneek написа:
MK4 написа:
hooligans написа:може ли автора на темата да обясни значението на думата "брига" ?
ако може с линк към тълковен речник

Да и аз искам да задам същия въпрос :idea:

Аман от нагли провинциалисти с едничката цел в живота да се докопат до София.

Не съм сигурен, но мисля че означава "бръсна" :roll:

аз още си чакам отговор , явно пичагата пуснал темата го е срам да пише :oops:
Като чета повечето коментари си мисля че верно ни е лошо семето
На вуте ако му е зле я че съм добре
Иначе по темата...
Ще има право да ме докладва този който плаща данъците си в София , а не в Злокурене дето е нищожна таксата :idea:
Отностно така наречените "бълхарници" и отвратителни квартири , мисля че в София има хиляди свободни квартири в нови кооперации на цена от 300 евро , обзаведени :idea: в елитните квартали
Ама тука иде и следващия проблем , че се взимат "бълхарниците" щото ин ги е по евтино
мрънкачи
:banghead:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 15 апр 2010 9:56

Добреее, да кажа и аз какво мисля понеже съм и наемател и наемодател. Съгласен съм всички наемодатели да си плащане, но за сметка на това искам жилищата да са поддържани и за това да се грижат и двете страни. Такива картинки съм виждал след изнасяне на наематели, че просто... Като иска да ме докладва, да пази, да се грижи за повереното му имущество, а не да оставя след себе си абсолютната кочина! Същото се отнася и за наемодателите. Да се грижат за обектите си и да ги поддържат. Да дадеш ключовете е най-лесно, но са малко хората които и след това се интересуват и правят ремонти. За съжаление повечето наемодатели не ги интересуват тези неща. Като наемател имам приличен опит. Попадал съм и на двата вида - такива, които си поддържат обектите и такива, които не ги интересува стига да си вземат парите на определеното число.
Така, например, бившата ми наемодателка ме остави на тъмно няколко месеца без ток заради изгоряла нула. Аз толкова си и ползвах квартирата, но това е друг въпрос. Да, можех да си оправя проблема и сам, но защо? За година и половина докато бях наемател в съответното жилище нито веднъж не се поинтересува дали има нужда от нещо или трябва да се смени някой мебел. А те въобще не бяха в цветущо състояние. Нея само я интересуваше да си вземе съответната сума на съответната дата и нищо повече. Накрая, едвам си взех и депозита след супер много обаждания, караници и т.н. Имал съм и от другите наемодатели, няма какво да се лъжем, но определено повечето са от първия вид... Иначе има и супер прилични хора, които ти влизат в положението и когато е необходимо ти помагат.
Да си видят първо състоянието на жилищата и мебелите, след това да вземат да поремонтират малко и да сменят нужните неща. Тогава да ги дават под наем! И да гледат на кой се дават. След като се опариш един-два пъти започваш да си подбираш хората. От личен опит го казвам.
Хулигана е прав, има супер прилични квартирки на страхотни цени. Трябва просто да се търси, но не ми се мисли как ще изглеждат след няколко годинки. За данъците не знам как вървят тук. В Горна Оряховица данъка на нормален двустаен апартамент от 60-ина квадрата е около 50-60 лв, което хич не е малко.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 15 апр 2010 20:51

hooligans написа:може ли автора на темата да обясни значението на думата "брига" ?
ако може с линк към тълковен речник

Колега смирено се извинявам че отговарям от името на автора.Думата "брига" не фигурира в български тълковен речник.Идва от сръбския език и означава "бърка".В сръбския език включена в словосъчетание звучи така "Ма баш ме брига",което перифразирано на наш език е "Не ме бърка или не ме интересува".Това е имал предвид създателя на анкетата като опция в отговорите.Предположението на колегата че "брига" означава "бръсна" не е правилно.Чуждицата за "бръсна се" е "брича се".

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 16 апр 2010 19:30

MK4 написа:Еми много не ме кефи като изляза с колата да ме засичат и да ми се врът от ляво и отясно РК, Е, КН, М и т.н. регистрации, които си плащат данък смет например Монтана, ама е дошъл тука да си хвърля боклуците и фасовете от колата или от балкона, после защо София е най-мръсния град в България - еми щото половината население не са софиянци и си викат "е*ал съм ги в софиянците", работят тука, заемат работните места на софиянци, паркоместата пред блоковете на софиянци и т.н. и т.н., ама данъците които плащат пълнят гушата на родната им община, където се прибират само за празниците. Сега по Великденски празници беше рай в София и за шофиране и за паркиране, би било чудесно ако в София останат около 1 000 000 жители, ама няма как.

Не се изказвай неподготвен на тема регистрационни номера и данъци. Имаш ли си идея колко СА има в цялата страна (провинция)? Всичко на лизинг е СА - пълни хазната на София, а трови въздуха на други населени места. Или това е друго нещо? Що за дива заблуда на софиянци е идеята, че едва ли не държавата им виси на врата финансово, а при тях се печелят парите - точно обратното е. Това че препразпределението на бюджета се прави в София и съответно околните намазват много повече удобно не се взема предвид.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 16 апр 2010 19:54

Един написа:
MK4 написа:Еми много не ме кефи като изляза с колата да ме засичат и да ми се врът от ляво и отясно РК, Е, КН, М и т.н. регистрации, които си плащат данък смет например Монтана, ама е дошъл тука да си хвърля боклуците и фасовете от колата или от балкона, после защо София е най-мръсния град в България - еми щото половината население не са софиянци и си викат "е*ал съм ги в софиянците", работят тука, заемат работните места на софиянци, паркоместата пред блоковете на софиянци и т.н. и т.н., ама данъците които плащат пълнят гушата на родната им община, където се прибират само за празниците. Сега по Великденски празници беше рай в София и за шофиране и за паркиране, би било чудесно ако в София останат около 1 000 000 жители, ама няма как.

Не се изказвай неподготвен на тема регистрационни номера и данъци. Имаш ли си идея колко СА има в цялата страна (провинция)? Всичко на лизинг е СА - пълни хазната на София, а трови въздуха на други населени места. Или това е друго нещо? Що за дива заблуда на софиянци е идеята, че едва ли не държавата им виси на врата финансово, а при тях се печелят парите - точно обратното е. Това че препразпределението на бюджета се прави в София и съответно околните намазват много повече удобно не се взема предвид.

Първо - новите СА - са коли с мн малко замърсяване сравнено с бангиите който "идват".

Второ - колко според теб събира обищина София и колко всички останали ? Ако не се преразпределят средства 75% от населените места извън София няма да разполагат с НИЩО!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 16 апр 2010 21:14

Абе къде отплеснахте темата?
София-провинция...
Не ви ли омръзна тая тъпотия?
Убеждението ми, че столичани имате някакъв комплекс се затвърди на 100%!
Да точно така комплексари сте!
Защо мислите, че София е оста на вселената?
Има и други градове и други села и там има наематели и наемодатели.

След като наемателя е работил, взел възнаграждение за положения труд, платил си е ДОД и част от него е дал на наемодател то наемодателя трябва да си плати дължимия данък.Не е нормално едни приходи да се облагат а други не.
Докато аршина е двоен ще има много бедни и много богати. Средна класа никога.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 16 апр 2010 22:09

Повече от ясно е какво трябва и какво не Боби.
Въпросът е другаде, а именно трябва ли НИЕ да изземаме контролни функции вместо отговорните институции? Наша ли е работата да ходим да следим кой какво, къде и как плаща?
Някой ще каже, че все от някъде трябва да се започне... Да! Съгласен съм, но първо е редно всеки да си оправи собствената кочинка преди да гледа на другия в паницата!

Не може тук хора, които се осигуряват на минимума докато получават отгоре, които не си обявяват колите в данъчното или си декларират мощностите и имотите по-тънко, свалят софтуер и филми от торенти вместо да си ги купуват, карат с плюнчена винетка 3 автомобила, бутат рушвет на катаджиите и тн. да надигат глас и да гледат в коптора на ближния.
Всички сме хора и в тази мизерия всеки има трески за дялане... В Библията има един текст, който е изключително подходящ за ситуацията:

Йоан 8:7
Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея.

В този ред на мисли приятели мисля, че темата доста се изчерпва.
Ясно е, че хейтъри и завистници винаги ще се намерят. Остава само на вашата съвест да си прецените от кои ще бъдете :)

Ай със здраве ;)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 16 апр 2010 23:09

Самата идея държавата да те агитира да натопиш хазаина е жалка и тъпа. Показва някакво отчаяние да се търсят смешни пари.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 17 апр 2010 11:21

Ква държава ние сме на автопилот даже не съм сигурен дали и той е включен или си падаме свободно.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 17 апр 2010 16:08

Целта на анкетата беше дали имаме гражданска съвест или не според отговорите може да се види за щастие процентът честни нормални и порядъчни хора преобладава.Държавата това сме ние и каквито сме ние такава е и тя.Относно София провинция има комисия за защита от дискриминация защото много хора които по някаква причина(следване,командировка и тн.) пребивават в София се чувстват дискриминирани.Моля за ключ. :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”