проблем с polo 1.9
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с polo 1.9
здравейте, имам странен проблем с полото 1.9 чист дизел 96г. Проблема е следния: от време на време както си върви почва да придърпва понякога въобще не иска да върви, все едно има недостиг на гориво или виздух в системата.Смених горивния филтър прегледах всички маркучи и няма ефект. Моля дайде съвет какво да правя, или къде мога да отида на сервиз
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с polo 1.9
В Пловдив иди в Boш-сервиза там ще ти помогнат.Иначе имах 2-пъти същите симптоми и два пъти центровах нафтовата помпа-сега от 6 -месеца няма проблем(нали знаеш че LUKAS е капризна помпа
).Помпата не се сваля-така и не разбрах какво и правиха,но я оправиха.Майстора ми казва, че е финна центровка ,болтчета въртят там некви-взеха ми и двата пъти по 50 лева труд!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,този проблем аз реших като извадих кошницата от резервоара и я измих перфектно.Беше задръстена с боклуци,кал и още хиляди неща,после въздуха изчезна и сега върви супер.Не съм я водил на сервиз.Пробвай,без пари е и нищо лошо няма да се случи за 20 минути работа е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stivenj, под кошница имаш предвит цедката, която е на сондата в резервоара ли?
Колега, кажи как си бръкнал в резервоара и аз да почистя там. Благодаря предварително! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега като вдигнеш задната седалка,под една метална капачка се намира пластмасовата капачка ,,,--прилича много на капак на бидон,най-лесно се развива с две отвертки,застъпваш зъбите на капачката ,но да са в противоположна посока и да са една срещу друга,много лесно става така и без да си одереш пръстите иначе задължително ще има ядове и кръв,вече пробвах два пъти.Та развиваш и вадиш цялата кошница навън,миеш чистиш ,има едно О-пръстенче вътре,добре е да го смениш,то държи налягането с в системата и обратно всичко вътре ,после работи идеално системата и няма въздух.
-
- Автомобил:
- Двигател:
много ти благодаря, а после като затварящ с какво уплатняваш за да не прелива
-
- Автомобил:
- Двигател:
После като почистиш отново с отвертките затягаш пластмасовия винт,но внимавай за резбата и да легне на уплътнението хубаво и стягаш до като спре са се завива пластмасовия винт не е задължително да го стегнеш до откат,нали пак някога ще трябва да се отвори,нафтата е ужасна и се събират боклуци в резервоара,после задръства филтъра и ядове после ще имаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
отворих сондата и всичко е много чисто, проблема не е от това. Имате ли други мнения
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Прочети вторият пост отново и не се занимавай с глупости.Сега да не вземеш да свалиш и бронята,калника 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако си ходил пиши какво са ти казали, че и аз имам тоя проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля да ходя в НН Сервиз.След това ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.9 D AEF 1996
запуши маркучето, което отива към ЕГР клапана. клапана можеш и да го оставиш отворен, пробвай, става за 2 минути! пък после ходи по сервизи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново, днес ходих на три сервиза на Бош в София и от трите ме варнаха и казаха че немогат да ми помогнат/помпата ми е механична на Lukas/.Единствено което ми казаха на едоното място беше , когато ми направи пак проблем са откача вакуум маркуча на ЕРГ-ра.Вече незнам какво да правя
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
А аз да питам, не е ли по-добре да се откачи ел буксата на клапана, дето подава вакуум на ЕГР, като по тоя начин го спрем, а не да се откачи самото маркуче и да си има вакуум по него, като по тоя начин смуче въздух от околната среда 

Върни се в “Дизелови агрегати”