Гарнитура на глава
Гарнитура на глава
Колеги моля за помощ.значи беше ми спукан радиатора смених го вчера, сглобих всичко и запалих колата, но като я запалих маркучите на радиатора (дебелите) започнаха яко да се надуват станаха много твърди и от ауспуха излизаше бял пушек като водна изпарения и пръскаше капчици вода. питах един майстор и абсолютно категорично ми каза че гарнитурата на главата ми е заминала. Наистина ли е така? и ако е така кажете ми горе долу как най евтино мога да мина
и задължително ли е да я карам в сериз?
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Гарнитура на глава
По-вероятно е да имаш въздух в системата след смяната на радиатора. Мисля че се обезвъздушаваше като работи няколко минути двигателя при отворено казанче.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Тези коли се самообезвъздушават.Така , че преди да правиш простотии си смени капачката на разширителния съд/около 5-6 лева/ и евентуално термостата ако не знаеш на какво дередже е.После ако не се оправи-гарнитура глава.А тези изпарения от ауспуха може да са конденз.За най-сигурно пипни ги с пръст и после го близни/малко е гадно ама.../ и ако е сладко като антифриз-директно отиваш на гарнитура глава.
Успех.
Успех.
значи термостата по начало си беше за смяна понеже още от както го взех лятото показваше постоянно 70 градуса (всъщност ако имате други мнения кажете дали това е било от термостата). но вчера когато сложих новия радиатор сипах вода а не антифриз но мисля 4е си беше точно охладителна течност, а не конденз но не съм сигурен. а капачката какъв може да е проблема с нея?
Охх доста въпроси задавам но не съм кой знае колко компетентен и тази информация ще ми е доста ценна. Благодаря предварително

Охх доста въпроси задавам но не съм кой знае колко компетентен и тази информация ще ми е доста ценна. Благодаря предварително

Само поради аватара си ли даваш такива съвети? антифризът е отровен!
Не че трябва да се ходи в лаборатория, количеството също е пренебрежимо малко, ама да подсетим колегата да жабурка после.
Не че трябва да се ходи в лаборатория, количеството също е пренебрежимо малко, ама да подсетим колегата да жабурка после.- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Спокойно колега-като близнеш една капка антифриз няма да се отровиш , а и никой не те кара после да го гълташ нали.А относно въпроса на колегата за капачката проблема може да е в това , че на нея има клапан , който изпуска налягането и ако е прецакан просто няма да го изпуска и затова надува маркучите.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
пробваи с друга капачка,но наи вероятно е гарнитурата....
добре ще пробвам с друга капачка, а относно гарнитурата мога ли сам да си я сменя без да ходя на сервиз, защото пък четох че трябвало да се шлайфа главата и т.н
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Шлайфа се, освен това се затяга с динамометричен ключ.
какво представлява този динамометричен ключ. кое се затяга с него. и значи без сержиз няма да мина заради шлайфането така ли да го разбирам

- чинтов
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах същия проблем.Първо смених капачката на разширителния съд ,после 2 термостата,датчик за температурата на водата и нищо...После ремонта на главата ми излезе 400 лв.със ново масло ,шлайф на главата,гумички,антифриз и труда.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=14019 
Сякаш ще ти излезе по евтино да ти го направят в сервиз отколкото да си купуваш ключ.
Сякаш ще ти излезе по евтино да ти го направят в сервиз отколкото да си купуваш ключ.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
gembird написа:добре ще пробвам с друга капачка, а относно гарнитурата мога ли сам да си я сменя без да ходя на сервиз, защото пък четох че трябвало да се шлайфа главата и т.н
можеш сам да си я смениш ама с много знания инструменти прецизност и интусиазъм- DaNicHeLi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGU 1999
Забрави сам да смениш гарнитурата,можеш да направиш такава беля,че после да платиш многократно повече!Отиди на сервиз,около 70лв общо ще ти излезе!
Поздрави!
Поздрави!

добре няма да си правя експерименти и ще си я закарам на сервиз. а така мога ли да я закрам като надува така маркучите да не стане някоя беля. и ако може да ми препоръчате някои сервиз във варна
мерси
мерсиВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”