Бензинова помпа - непотопяема???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Re: Бензинова помпа - непотопяема???

Мнениеот stil » Сря 14 апр 2010 17:27

Убедихте ме и повЕрвах! mhihi След 80 000 с подобно Поло. За което убеждение благодаря!
Приех го тежко, но щеше да ми бъде още по-тежко, ако го бях разбрал нейде по пътя, вместо пред компа. mhihi

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 15 апр 2010 11:40

:beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 15 апр 2010 22:08

stil написа:Убедихте ме и повЕрвах! mhihi След 80 000 с подобно Поло. За което убеждение благодаря!
Приех го тежко, но щеше да ми бъде още по-тежко, ако го бях разбрал нейде по пътя, вместо пред компа. mhihi

човече ,защо го приемаш толкова лично? защо не си зададеш въпроса-абе някой не е ли махнал тази беля(помпата) преди мен?
имам сервиз ,а до мен е работилница за металообработващи услуги и комшията от 3 години кара голфа (нз 1.3) само с външна помпа. така и не можах да го накарам да купи потопяемата! :D вървят и без нея ,но .........

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 17 апр 2010 21:26

Кое съм приел лично?

Ставаше въпрос, че DIGIJET е с две помпи, а аз дълго време съм се заблуждавал, че е една поради две причини:
- под седалката имаше една мукава здраво слепнала с резервоара. Вероятно е сложена от предишния собственик, а аз мислех, че оригинално е така. Днес я отлепих и отдолу лъсна капачката, а под нея и помпата.
- в ЕТКА (което е видно и от картинките на lrlmodo), двете помпи са в съвсем различни раздели - едната в "Резервоар и тръбопроводи", а другата в "Електрическа система".

А защо помпите са две?
Теоретично две помпи се вързват последователно, когато не е по силите само на една да осигури необходимото налягане. Но е възможно да има и други причини.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 17 апр 2010 22:34

А защо помпите са две?
Теоретично две помпи се вързват последователно, когато не е по силите само на една да осигури необходимото налягане. Но е възможно да има и други причини.

според мен основанието да са 2 е ,че преди 20г в жестоката конкуренция са искали да бъдат сигурни в работата на 200%. едната в резервоара се нарича преливна , а другата нагнетателна захранваща 4 впръсквача с гориво.и аз съм се чудил за тази конструкция- от същото време например опел 2.0л MPI е с една помпа (има и много други марки разбира се).конструктивна особеност! :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 18 апр 2010 8:19

когато е малко горивото в резервоара и се люшка навсякъде, за да не прекъсва колата ..понеже к-джетроник е много чувствителен на налягане 4.7-6 бара ... едната помпа осигурява дори при люшкане винаги гориво за съда на втората ........нищо не им пречи да набият голямата помпа в резервоара .... ..не е от надпревара за величие ...просто VAG до късно използват специфични инжекции работещи основно на горивно налягане.....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”