От мненията досега оставам с впечатление, че германците карат много повече от италианците. Или че пък италианците с с по-висок стандарт та затова продават по-запазени коли у нас, предполагам също че може и да се получи изкупуване на стари коли от нас към Германия???
Нормално според мен е една кола да навърти 15-20 000км за условията и начина на живот, които имат хората в белите Европейски страни. Така че предлаганите у нас Б5-ци да имат 100 000 - 150 000 км, а предлаганите на запад 300 - 800 000 км ми изглежда невероятно. Вероятно авто-търговците ни проявяват супер нелоялна политика като си играят с километражите, лъжливи сервизни книжки и куп други неща които могат да застрашат дори живота на щастливия "нов" собственик. На запад има органи, които се грижат за това а и самите интернет сайтове предлагат рейтинг на автокъщите в тях. Колкото повече лъжеш, толкова по-малък рейтинг имаш и никои не купува от теб. Все пак живеем в 21 век а не в дивия запад. Целта на темата ми беше да споделя това мое наблюдение за авто пазара у нас. Също искам да приканя колегите нека да обменяме мнения за авто-търговци, които са честни към своите клиенти и от които може спокойно да се купува. Отворен съм за предложения и мнения. Все пак "не сме толкова богати, че да купуваме евтино..."

За автокъщите у нас
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За автокъщите у нас
Защо ??Нека кажат колегите,има много неща които не са казани!Няма лошо.
И колегата е прав ,че в Германия вече трудно можеш да си купиш кола от немец.Навремето купих едно Пежо нововнос и трябва да ви кажа ,че като го продавах след 5 години беше в много по добра форма.Не е гаранция ,че като е нововнос е по добра от тукашните.
И колегата е прав ,че в Германия вече трудно можеш да си купиш кола от немец.Навремето купих едно Пежо нововнос и трябва да ви кажа ,че като го продавах след 5 години беше в много по добра форма.Не е гаранция ,че като е нововнос е по добра от тукашните.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, по принцип както казаха и по-напред колегите, честен търговец на автомобили 2-ра ръка няма! Поне 90% гледат да си продадат каруците и това е! Няма какво да се заблуждаваме че за 3 бона ще си вземеш нова кола без ръжда и без проблеми! Аз си взех Г3 преди 1 година беше каран преди това в България също 1 година кой знае колко е седял в автокъщите, но ръждата го гони та пускане няма, дали е от това че го карам твърде бавно... ( Както се казва, Голфовете бягат бързо защото ръждата ги гони, явно моят не бяга достатачно!) Та ако имате възможност ходете и си взимайте колите отгоре, не от автокъща, а направо от човек, и да видиме дали ще имате проблеми... Няма значение дали е Германия или Австрия или Италия, вземи я от човек който а пази и потдържа и няма да имаш ядове..! Повечето автомобили внесени в България са я, без документи, взети са от моргите с леки удари тука ги поправят и ни ги набутфат като евтина оферта или промоция заради кризата.... Запомнете че от автокъща рядко се намира читава кола.. те там колите на 100% печалба ги продават, даже има някой джамбази даже и не поправят колите, направо със ръждата ги продават! Но аз повече от авто къща кола няма да си взема. По-добре от човек от България който я пази и потдържа отколкото от авто къща!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
По автокъщите проблема е че всичко е излъскано, отвътре мирише на ново...и това оставя заблуда са много хубава кола, а всъщност добре са прикрили доста дефекти и удари. Когато си взимах голфа от германец - каза ми например че километража скърца и не показва вярно. Това тук ако някой ти го каже...тук ще са го въртяли и ще ти кажат че са реалните километри.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
От около две години насам,германци масово купуват коли от Италия и си ги продават в Германия!Просто цените в Италия са много ниски.Нещо което беше в Германия през 90-те години.В момента в БГ са доста по ниски цените от колкото Германия.Та ако искаш кола в която да си сигурен,че е добра,отиваш в Италия или Германия и я взимаш от оторизиран дилър.По скъпа ще е но кеф цена няма...
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Моята е взех от Швейцария от частно лице. Нямам никакви забележки към нея, но относно цената ми излезе колкото на Голф и полвина в България. В сервизната книжка бе записано всичко което и бе сменяна, но тъй като и аз съм българин и все не вярвам на тези неща. Като я докарах е вкарах в сервиз да я обслужа. Като предварително си бях взел всички части и когато свалихме старите се оказа, че всичко описано в книжката е така /на всяка част от свалените имаше щампована дата/. Оказа се, че за половината части които съм купил съм дал пари на вятъра, защото те наистина бяха сменени. Но, какво да се прави когато постоянно ни лъжат за нещо, ние не вярваме на никой за нищо. Та вие преценете защо навън са по-скъпи автомобилите.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
H2O написа:От около две години насам,германци масово купуват коли от Италия и си ги продават в Германия!Просто цените в Италия са много ниски.Нещо което беше в Германия през 90-те години.В момента в БГ са доста по ниски цените от колкото Германия.Та ако искаш кола в която да си сигурен,че е добра,отиваш в Италия или Германия и я взимаш от оторизиран дилър.По скъпа ще е но кеф цена няма...
Това са в повечето случаи ей-такива германци:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Salihaj Automobile-

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”