колеги могали да карам голф 4 с биодизел
че дизала стана 2.18
могали да слагам 25 литра дизел и толкова биодизел
или 15 литра дизел и 35 биодизел
биодизела ще го взимам от една рафинерия дето прафят олио и щефчето е работил в нефтохима дълги години
какво вие е мнението за това гориво
биодизела е направен от олио втора употреба
едно аферче кара форд транзит с чист биодизел

могали да карам голф 4 90 к.с с биодизел
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: могали да карам голф 4 90 к.с с биодизел
на капачката на резервоара би трябвало да пише.
п.п. форда на аверчето ти сигурно ша тръгне и с газ за осветление, ама за голфа се съмнявам...
п.п. форда на аверчето ти сигурно ша тръгне и с газ за осветление, ама за голфа се съмнявам...
- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе той голфа ще варви ама да не замине помпата че тогава 

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
познавам един дето само с керосин го кара
е и малко нафта му сипва 

- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега аз керосин нямам
ами дават ми биодизела на 1,40
незнам в какво съотношение да го слагам
ами дават ми биодизела на 1,40
незнам в какво съотношение да го слагам
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
пробвай с максимум 10%-20% биодизел мисля че няма да имаш проблеми но внимавай биодизела разяжда много неща които не са пригодени за него най-вече протичат помпите
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Праскай олио,че да видим какво ще стане.Все някой требе да е пръв.Сигурно ще върви,ама както казва колегата трябва да го смесиш с дизел.Ако скапеш нещо пиши!
- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги сложих 25 л биодизел и 25 дизел
за сега върви минах 300 км
разхода е съшия
дизела стана 2.21 ужас
за сега върви минах 300 км
разхода е съшия
дизела стана 2.21 ужас
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Колеги от седмица карам с олио, само че Голф 1,9 ТД.
Когато нафтата стана 2,15 лв. влязох в Кауфланд и гледам олио на 1,75 лв.Директно един кашон и в резервоара.Разбира се имаше и нафта, но след това само чисто илио.
В момента съм намерил 4 кашона на 1,50 лв.а нафтата е 2,21 лв. така че продължавам да сипвам само олио.С вървенето няма никакви проблеми, само сутрин като е по хладно пали малко по-трудно.Отзад мерише на скара.
От 2 месеца ме лъжат с едно нерафинирано олио за 1,20 лв,но засега няма развитие,иначе по-отрано щях да подкарам на олио.
Когато нафтата стана 2,15 лв. влязох в Кауфланд и гледам олио на 1,75 лв.Директно един кашон и в резервоара.Разбира се имаше и нафта, но след това само чисто илио.
В момента съм намерил 4 кашона на 1,50 лв.а нафтата е 2,21 лв. така че продължавам да сипвам само олио.С вървенето няма никакви проблеми, само сутрин като е по хладно пали малко по-трудно.Отзад мерише на скара.
От 2 месеца ме лъжат с едно нерафинирано олио за 1,20 лв,но засега няма развитие,иначе по-отрано щях да подкарам на олио.
- dnn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега аз на олио не сам пробвал
ама от форума научихче не било хубаво много нагар правило това олио
ама какво да се прави като дизела е 2.21
и за биодизела ми говорят че скапвал маркучите
ама аз си карам уре ще взема още 100 л
ама и аз ще пробвам с олио
ама от форума научихче не било хубаво много нагар правило това олио
ама какво да се прави като дизела е 2.21
и за биодизела ми говорят че скапвал маркучите
ама аз си карам уре ще взема още 100 л
ама и аз ще пробвам с олио
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, dnn спорет тебе заслужава ли си да си даваш парите за Оливие (олио) и да прецакваш колата, като не се знае може до 1,2 месеца максимум да сфалят пак горивата, но през това време ако си прецакаш колата, ойде коньо у Ряката, язък за икономията, като дадеш парите за ремонт на колата! Но ти си знаеш...
Единствено което мога да ти кажа със сигурност е за Г2 1,6 Дизел, половин резервоар рефинирано олио и половин резервоар нафта от тази гръцката за шаситки, и колата си върви нормално, но зад него всички които са пуснали парното на вентилатор се облизват и им течат лигите
Единствено което мога да ти кажа със сигурност е за Г2 1,6 Дизел, половин резервоар рефинирано олио и половин резервоар нафта от тази гръцката за шаситки, и колата си върви нормално, но зад него всички които са пуснали парното на вентилатор се облизват и им течат лигите

- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Е те тва вашето си е чис български инат. "Що па да не сипвам олио...или биодизел, ми че те са евтинки"...еми на тия пари 1,50-70лв има нафтица на черно, колкото и да си на зор ще разпиташ и ще намериш.
Май е по-добре да си сипваме дизел за по 2,20лв. отколкото олио и буламач от пържените картофи, било то от рафинерия или от кварталната бакалия. Все пак дизела може да е скъп, ама поне знам че няма ми протече помпата, да ми се разтекът маркучите, да изкарва пушек на пръчка отзад, и да се моля да качи баиро. Вярно е, че и нашите горива не са цвете за мирисане, ама пак...
П.С. Правете си сметката, и аз съм карал на боклуци ама внимаваш какво наливаш, щото едно е да пиеш бира, друго е като ти се пие да млатиш спиртец
не е приятно. Мислете и разпитвайте да няма после
Поздрави, дано не съм засегнал някого
Май е по-добре да си сипваме дизел за по 2,20лв. отколкото олио и буламач от пържените картофи, било то от рафинерия или от кварталната бакалия. Все пак дизела може да е скъп, ама поне знам че няма ми протече помпата, да ми се разтекът маркучите, да изкарва пушек на пръчка отзад, и да се моля да качи баиро. Вярно е, че и нашите горива не са цвете за мирисане, ама пак...

П.С. Правете си сметката, и аз съм карал на боклуци ама внимаваш какво наливаш, щото едно е да пиеш бира, друго е като ти се пие да млатиш спиртец

Поздрави, дано не съм засегнал някого

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пази олиото.Било употребявано или не.Може да ти спести някой лев ама трябва да го прецедиш преди това заради по-големите боклуци.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чета темата и не вярвам на очите си......това е невероятно, не е ли по-разумно да ползваме градски транспорт, за да не даваме много за гориво, отколкото да караме колите си с олио например, това е безумно, дано не се засегне някой, но е налудно направо, не безумно 

Върни се в “Дизелови агрегати”