Въпрос за тапицерия на Голф 4

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Въпрос за тапицерия на Голф 4

Мнениеот FELIPE » Нед 18 апр 2010 12:26

Вчера ходих да гледам това Голфче->http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271103992744613&f1=details.
Перфектно на външен вид,табло,дръжки,тапицерия отзад като нова...НО ми направи впечатление,че тапицерията на шоф.седалка(седалките са плитко рекаро) там където се търка при влизане в колата,от лявата страна на кръста на седнал човек е протъркана почти до скъсване,според вас какво означава това,като се има впредвид,че тапицерията на моето Венто(1993г.!) на същото място е непокътната.
Някой има ли Голф 4 около тази година с протъркана тапицерия на това място?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за тапицерия на Голф 4

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 12:32

Означава, че доста пъти е слизал да си взема баничка, и после пак обратното... Колега, това са 2-ра ръка автомобили, по-добре че не са я поправили, явно нямат намерение да магерят колата и затова са я оставили тъка... Иначе ако са я оправили ще кажеш тая кола няма забележка, нормално ли е?
По-добре виж двигателя в какво състояние е... ако е чорбалак това не е тфоята кола.. и то за 9 бона.. с тая изтъркана седалка.. :screwy

п,п По принцип италянците са си мърлячи, то си личи и на снимките, по стелките на колата има пясък докаран от Милано, но явно колата както си е докарана така си я продават.. Но лично според мен цената е много висока!

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 18 апр 2010 12:36

На моя Голф същия борд беше протъркан, за 40 лв стана като нов при един тапицер. Отделно от многото качване и сядане на тежък човек се беше смачкал. Това са бели кахъри, гледай другите белези. Мен ме плаши че джамбазите твърдят че е с нов съединител и нови гуми 16-ки. Ако е наистина така е добре защото съединителя без маховик е 600 лв и гумите са 600 лв. За тия пари ще вземеш и с по-новите мотори PD.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 18 апр 2010 15:11

това да ти е кахъра,мойта като я взех тъкмо беше започнало да се протрива въпросното место,а сега се е развлакнико и скоро трябва да взема мерки преди да е зейнала дупка,при сядане и ставане от колата гърба и задника се отриват точно там ,така че е неизбежно протриването!А и аз не съм чак толкова дебел ,както казват колеги,просто седалката идва на нисичко,според мен!...а и материалите на по новите каручки са си много ниско качество,без изключение,на стария вектрата е 89 година-салона е непокътнат!

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 18 апр 2010 15:48

Това значи поне 300 000-400 000 км, точно тази тапицерия е адски здрава и устойчива.

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Нед 18 апр 2010 17:00

Колега,моят голф като го купувах беше същия.Перфектен външен вид и вътре супер с изключение на шофьорската седалка... по същия начин скъсана! Намерих си същата седалка в една морга и си я смених :wink:
Гледай двигателя да е ОК.Но си приготви едни 1500лв. минимум след като я вземеш... !
Ремаци,ролки,масла,филтри,регистрация в кат,еко такса... 100 процента и по ходовата част ще има нещо...На снимките изглежда чудесна :lol:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 18 апр 2010 21:07

MK4 написа:Това значи поне 300 000-400 000 км, точно тази тапицерия е адски здрава и устойчива.

не мисля че е мерилка за километрите! :beer

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 18 апр 2010 21:54

Означава че "новите" VW-та са направени от много хубави материали. Някой да покаже на плитките седалки на пасат б3 протъркано. :roll:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 18 апр 2010 21:59

kaiser666 написа:Означава че "новите" VW-та са направени от много хубави материали. Някой да покаже на плитките седалки на пасат б3 протъркано. :roll:

именно ,материалите са боклук!няма спор!баджанак ми има пежо 307 на 4 години ,там нямам коментар...

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Нед 18 апр 2010 22:53

Колега това се получава когато човек носи дънки или панталони с цип или копчета отзад на джобовете.
Аз моя като го вземах нямаше такива леко надърпани като бримки места но за блзо 2 години се получиха и то само от тази причина която писах по горе.
Подобно правило важи за волана.
Когато човек кара с пръстени волана се износва много бързо и изглежда така сякаш е на 1 милион километра.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 18 апр 2010 23:58

като гледам скоростния лост-с тази сребристата ивица на топката-това 4х4 ли беше, 6 скорости, или просто някъв едишън.Колата няма бордови компютър което се и вижда на снимката с волана/дясното лостче/, но мисля че това не е от кой знае колко голямо значение.Цветът на колата е трепач.Карай я на стенд и диагностика при някого когото ти посочиш а не продавача, ама първо се пазари за цената че ако е запазена под капака няма сваляне на цената.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 19 апр 2010 6:09

Абе зависи си и от колата. Карам едно служебно Канго, още няма 40 000 км. Скоростния лост е почнал да се бели, представете си как ще изглежда на 150 000 км. Имаме и бусове Ивеко, има един стар на 260 000 км без особени поражения вътре в кабината. Зависи и от това кой го е карал защото има много мърлячи. Познавам хора които не си мият никога колите.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 19 апр 2010 7:03

Supawiza написа:Колега това се получава когато човек носи дънки или панталони с цип или копчета отзад на джобовете.
Аз моя като го вземах нямаше такива леко надърпани като бримки места но за блзо 2 години се получиха и то само от тази причина която писах по горе.
Подобно правило важи за волана.
Когато човек кара с пръстени волана се износва много бързо и изглежда така сякаш е на 1 милион километра.

Много точно мнение! От един дънки с ципове и някви глупости гаджето ми прецака спътниковата седалка.... :не:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 19 апр 2010 16:53

Наистина е някакъв едишън,има лайстни Голф от горната страна на праговете отпред и отзад,плюс топката на скоростния лост и някои други неща...иначе цвета наистина е уникален,петролно сиво ли е,синьо ли е,от различни ъгли изглежда различно-от черно,през тъмно сиво, до тъмно синьо.
Не знам как се води.Салона е в изключително състояние,с изкл. на шофьорската седалка.
Стъклата всичките са 01,с изключение на предното,което е 04,но не ми изглежда да е удряна,водих с мен приятел бояджия.
Информацията за липса на борд комп е много ценна за мен,благодаря ти hitman0013,за мен има значение,ако ще давам близо 10к за кола.
Абе кефи ме форума,от няколко снимки направо се разнищва колата :D .
За сведение Голфа се намира до мебелна къща "Бордо"- Асеновград,в автосалона който е от страната на Пловдив...

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 19 апр 2010 17:20

Имах Голф 4 даже същия цвят само че 1.8Т мотор, нямаше грам забележка по тапицерията, плата е адски здрав (говоря за дълбокото Рекаро, на тази не се виждат седалките), и аз ходя постоянно с дънки проблем няма, прокъсана ли е на такива ключови места тапицерията това говори за адски много километри пробег.

viewtopic.php?f=53&t=146854

Колегата от тази тема сложи салона от моя Голф след като стана тоталка, никъде няма и най-малката забележка по тапицерията, това за кола на 100 000 по километраж и не се знае реални колко...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”