Голф 3 прекъсва и харчи много!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 прекъсва и харчи много!

Мнениеот bheart » Нед 18 апр 2010 14:59

Колата ми е голф 3 1.8 ми 75 к.с. а проблема е че хвърля МНОГО суров бензин и харчи 20/100 (съдя по това че източих резервоара до дупка,налях точно 2 туби по 10 литра бензин и на 104-тия километър СВЪРШИ)и имам чувството че работи на 3 цилиндъра!!!.Помогнете и на мен ако можете,ще съм ви благодарен!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 прекъсва и харчи много!

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 15:03

1. Погледни кабелите как са, дали са напукани, ако ли не вечер запали колата и виш дали някой кабел не сфятка.
2. Погледни свещите как са, ако са умаслени значи имаш проблем със гумичките и са за смяна.. и така идва ред и на свещите..
3. Погледни тампона на моно инжекцията да не е издал багажа и от там да дърпа въздух..
4. Какви убороти ти държи? Ако са над 1100 значи имаш проблем, постоянно ти държи високи убороти от датчика за температурата.. това идва от смукача.. който е автоматичен ако не греша..

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Нед 18 апр 2010 15:12

Аз имах такъв проблем работеше на 3 цилиндъра и харчеше доста.. оказа се спукана лула на единия от кабелите!

Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bheart » Нед 18 апр 2010 15:19

Колеги благодаря за бързата реакция и искам да кажа (защото забравих,свещите ги смених) а за кабелите да ми обясниш как по точно да разбера дали са за смяна?А това с оборотите е точно така държи над 1100-1200 !!! :screwy :shock

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 15:22

bheart написа:Колеги благодаря за бързата реакция и искам да кажа (защото забравих,свещите ги смених) а за кабелите да ми обясниш как по точно да разбера дали са за смяна?А това с оборотите е точно така държи над 1100-1200 !!! :screwy :shock

Ако ти държи тези убороти при загрял двигател, погледни температурният датчик да не е издал багажа.. Или в краен случай стъпково моторче и тампона на моно инжексиона, по горе пак съм писал... Дано има резултат :да:

Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bheart » Пон 19 апр 2010 16:57

Колеги днеска вадих кабел,по кабел и се оказа че когато извадя най-късия кабел на свещтта тогава няма никаква промяна (а останалите като ги извадя започва да работи още по зле) решението според мен е нови кабели!Щом имам резултат ще пиша за да ви кажа!
А за сега благодаря за мненията!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 19 апр 2010 20:51

Точно най-късия... пробвай ако стигат, да размениш късия и съседния (с размяна и при делкото де), за да има сигурно алиби за контакта на капачката и свещта, въпреки че е нова, може да е дефектна. А ако развиеш свещта и ти дава добра искра с нейния си кабел, става неприятно.

Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bheart » Пон 03 май 2010 8:39

Проблема е открит,кабела на ламбда сондата беше прекъснат!Човека от сервиза ми го направи и сега колата работи като часовник :)
Благодаря ви за мненията!
:lock:

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Пон 03 май 2010 12:46

bheart написа:Проблема е открит,кабела на ламбда сондата беше прекъснат!Човека от сервиза ми го направи и сега колата работи като часовник :)
Благодаря ви за мненията!
:lock:

Извинявай, че ти пиша в темата, но мисля че и аз съм в това положение, но в по-начален стадий и само се вмирисвам от сурово гориво. Значи кабелите на свещите са ми сигурно от 1994, демек не са сменяни никога и са някой спукани, някои изгоряли. Може ли някой да постне снимка на този кабел на лабда сондата, че незнам кой е :oops: . И да мога този месец да ходя да си ги закупя. Благодаря !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”