Има ли разлика между ABS датчиците на B3 и B4?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Има ли разлика между ABS датчиците на B3 и B4?

Мнениеот doktora » Нед 18 апр 2010 16:23

Привет колеги!
С Пасат B4 комбби съм. Днес замерих с мултицета данните от всички колесни датчици и установих че заден ляв датчик дава отклонение ( всички бяха със стойности 1,07-1,10 , само задния ляв беше 4,8 ). При опит да го извадя ми се струва че май вече не става за нищо и ще трябва да търся нов, евентуално и втора употреба.
Въпроса ми е дали има разлика в задните датчици на B3 и B4 ? За предните съм сигурен че има разлика , тъй като при В4 датчика е отделен от кабела, а при В3 са едно цяло.
Това което успях да видя е че задните датчици са едно цяло с кабела, не са като предните, но дали мога да ползвам такива от пасат В3 ... :banghead: ?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли разлика между ABS датчиците на B3 и B4?

Мнениеот nepreklonniq » Нед 18 апр 2010 16:41

Разлика в датчиците няма! Ако си решил да купуваш нов по добре търси от венто, защото са по-евтини от нашите. Аз сменях такъв заден и се оказа, че кабела е с еднаква дължина и всичко си пасна идеално. Само гледай като го търсиш от венто да отговаря на годината на производство-94,95г.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 18 апр 2010 18:00

разлика в датчиците има, и то не малка. не само на външен вид... около 300Ом по спомен :roll:
обаче датчик от тевес Мк2 може да работи с по новите АБС, докато ако отпънеш от Мк4 или Мк20 на Мк2 почти сигурно е че ще те отсвири.
:idea:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 апр 2010 9:44

Васко, да разбирам ли че мога да ползвам датчик от В3 ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 апр 2010 11:25

да.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 апр 2010 19:31

Имам още едно питане колеги.
Заден датчик от пасат В4 но с дискови спирачки, може ли да стане за барабанните спирачки на Пасатко?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 апр 2010 20:14

мисля че бяха еднакви.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 19 апр 2010 20:50

Абе докторе, какво стана с тампоните на макферсона? Беше се засилил сам да ги сменяш, докъде я докара? Каква марка си хареса?

Извинявам се за спама.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 20 апр 2010 8:41

В сайта на еуро 07 http://www.euro07.bg/catalog/catalog.php?action=results&searchType=searchByCar&id=2062 задния датчик е само един, не знам дали това означава че датчика трябва да става за барабанни и за дискови задни спирачки :banghead: ? Намерил съм човек който има такъв датчик и се чудя какво да правя, но той е с задни дискови :?:
sasho07 , тампоните съм ги купил от Ауто + , но така си стоят в багажника. След опита да ги сменя, нещо се понамести в макферсона и тропането в дупките спря и затова съм го отложил за понататък

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 20 апр 2010 19:57

Колега напиши това "51403",пак в тази търсачка, обаче по код... аз си взех такъв и съм доволен! Съвета ми е само нов датчик- старите или тези втора употреба не струват ....колкото и да ги мериш! като сложиш новия ще ти свети АБС-а около 200-300 метра докато го разпознае и после всичко си е наред! Така не е необходимо да ходиш да ти зануляват грешката.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 21 апр 2010 11:52

Колега Hristo Dimov , благодаря ти за включването!
На много добра цена е датчика. Гледам че е за Голф и Венто.
Прави ми впечатление обаче буксата му, тази която прави връзка в купето, някаква квадратна/правоъгълна е, не е кръгла. Съвместима ли е с кръглата букса на пасат?. И още нещо - дължината на кабела достатъчна ли е, защото пасата е комби?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 21 апр 2010 12:27

Изображение

Това е твоя датчик - еднакви са на B3 и B4

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 21 апр 2010 13:22

Колега lrlmodo , стана ми ясно че датчиците са едни и същи, но дали има разлика за барабанни и за дискови спирачки :banghead: ?
А ето датчика за Голф и Венто който колегата Hristo Dimov ми препоръча ,буксата дето само ми се струва някаква правоъгълна

Изображение

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 21 апр 2010 14:02

Никъде не пише да има разлика за барабан и диск.
А този от голфа наистина е с квадратна букса и няма да стане без преправяне.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 22 апр 2010 13:10

Колеги, ще задам един тъп въпрос :oops: , но няма как като не съм правил подобна процедура до сега - как се отваря барабана? Тъй като датчика е клеясъл и не мога да го извадя нормално, ще ми се наложи да отворя барабана и евентуално да го чукна/понатисна леко датчика да излезе.Другия вариант е да го отскубна, но най-вероятно ще го сплескам или раздробя.
В руските файлове които съм си изтеглил за пасата, гледам че май трябва да махна някакво щифтче и после да развия гайката на главината която стяга и лагера. От предишно сменяне в сервиз на задните лагери се сещам, че после натягането на тази гайка е много специфично.Също така си спомням че когато са отваряли барабана , бая "бой му хвърляха" докато се отдели от главината. Но сега може да не му трябва толкова бой, тъй като скоро сменяха в сервиз задните накладки и евентуално може да се отдели по лесно.
Моля колеги помагайте, ако можете бъдете по подробни как се отворя барабана?

Върни се в “Passat”