Въпрос за говорители!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Въпрос за говорители!

Мнениеот pomeoo » Нед 18 апр 2010 13:06

Здравейте колеги.
От скоро съм собственик на VW GOLF 3. Колата е 2-ву врата и по-пронцип има говорители отпред на вратите и на таблото.
Предишният собственик си е прекарал кабели до отзад до кората и ги е навързал в евробуксата, отпред на таблото също е прекарал кабели до евробуксата и там ги е свързал. Аз си сложих говорители отпред във вратите съответно си ги закачих за стандартните букси който са си от инсталацията на колата, и си мислех, че ще свирнат но ...! В евробуксата за говорителите са заети всички места за отзад и отпред на таблото говорители съответно (4x2=8). Въпросът ми е къде тогава отиват тези кабели койго са ми стандартните във вратите за говорителите и как да процедирам аз при връзването им? Нови кабели ли да пускам до вратите и СЪОТВЕТНО от къде да взема сигнал като всчки пинчета на евробуксата са пълни....?

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Re: Въпрос за говорители!

Мнениеот pomeoo » Пон 19 апр 2010 18:21

Колеги никой ли не може да ми помогне... :(

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пон 19 апр 2010 18:32

Стандартно кабелите отиват първо до говорителите на таблото и от там слизат към тези които са на вратата. На таблото по принцип оригинално седи пищялката а мидбаса е във вратата. Пищялката е вързана паралелно на баса. Потърси някъде под говорителите на таблото трябва да се намират и кабелите които отиват към вратите.Може и да са изолирани от предишния собственик, но са някъде там.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 19 апр 2010 18:46

Ако случайно не ги намеря, може да прекарам кабели и да взема сигнал от тези който предишният собственик ги е прекарам на таблото който са нали? Ако взема сигнал от тях няма ли да се намали качеството на връзката и звука?

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пон 19 апр 2010 19:17

Съмнявам се првдишния собственик да е прекарвал кабели до таблото при положение, че оригинално има такива. Потърси ги тези които отиват към вратата, там някъде трябва да са. Ако ги няма снаждай смело, разлика във звученето едва ли ще доловиш.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 19 апр 2010 19:18

Така и ще направя. Благодаря за отговорите колега.
Ако има и още някой колега с полезни съвети да помага!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 19 апр 2010 19:35

Провери например какви са високоговорителите в таблото,ако са коаксиален тип със "среда" и "високи" трябва да ги свържеш към "мид басовете" във вратите с подходящ филтър.В противен случай ще претовариш крайните стъпала "фронт" на плейъра ти.Примери за филтри
.Но за целта трябва да знаеш и параметрите на твоите говорители-честотен обхват и импеданс.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 20 апр 2010 18:03

Вече сумати пъти сме писали по въпроса. Ако искаш да имаш говорители на таблото и на вратите трябва да си набавиш компонентна система!

Пример:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165

Кажи сега ти какви говорители се опитваш да вържеш?

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Вто 20 апр 2010 18:15

Значи говорителите са:
Във вратите са 16.5см на Sony, а на таблото са 10см.Hertz
Предишният собственик е прекарал кабели до таблото и ги е вързал в евробуксата! Аз си закачих 16,5см-ровите във вратите за оригиналните си букси вързах радиото и к*р свирят само тия дето са на таблото и тия дето са отзад, за който пак е прекарван кабел! Във вратите не свирят а си имаше кабели оригинални....
Какво да правя натам....

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 20 апр 2010 23:27

Ми това дето го мислиш няма как да стане. Две дву(или там колко са)лентови системи на един канал на става (то става ама не трябва). Моя съвет е да ги продадеш (Сонито и херца) и да си вземеш компонентна система и следващия път преди да даваш пари на вятъра питай.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Сря 21 апр 2010 14:02

ОК. Ако ги вържа,на един канал какво следва....? Във вратите са 3-лентови а на таблото май са двулентови!
И къде отиват тия кабели тогава дето са във вратите...????

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 21 апр 2010 14:12

Съответния изход "фронт" ще работи с товар 2ома вместо 4ома,ще изкривява на по-малко усилване.От там кр.стъпало загрява повече и защитата му се включва по-рано от нормалното.Ефекта ще е много крив звук и с прекъсвания.Продай всичко и си купи една хубава двукомпонентна система-ако искаш да градиш читав звук в колата си.
P.S.И къде отиват тия кабели тогава дето са във вратите...????Това не може да се каже от разстояние-трябва да проследиш кабелите.Виждал съм дивотии от сорта да ги захранва отделно малко стъполо навряно в таблото.Разгледай хубаво колата,ще излезнат още изненади :beer

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Сря 21 апр 2010 14:37

Значи херца го махам ОК!
Така! Мисля да си оставя сонито във вратите, защото имам и ето тези пищялцици! http://www.kolko.bg/bg/sony-xs-h03-viso ... /p/1041565
Така сега ще има ли проблем като са на един канал?
И кое ще ми препоръчате колеги, да прекарам кабели директно от колоната във вратата до евробуксата или от тези на таблото да зимам за вратата?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 21 апр 2010 15:17

Продължаваш да не ме слушаш и ще хвърлиш труд на вятъра. Кабели във вратата имаш и те свършват на букса на края на гумения маншон м/у вратата и купето. В тази букса е включена друга от която продължават кабелите в купето. Два от тях са плюса и минуса на тонколоната, които най-вероятно са отрязани.

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Сря 21 апр 2010 15:47

Ок ще ги намеря и няма да прекарвам кабели наново! А със тези пищялки който ще ги вържа на таблото ще има ли проблем, че са на един канал?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”