Шофиране без ГО

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Re: Шофиране без ГО

Мнениеот pakumba » Съб 17 апр 2010 14:42

nurv написа:Благодаря на всички отзовали се. Това със задна дата не ми се нравеше много акто идея и си сключих по редовния начин. Не че 400 лева са малко пари, но в крайна сметка вината си е в мен. Негативното в цялата история е, че полицаите се опитаха да ме агитират да ходя да тегля пари, да се обадя да ми донесат, за да не ми пишат. Даже единия си позволи да коментира колко съм бил * щом не искам да мина с рушвет. Как да е, пари се печелят, дори по време на криза. Благодаря ви! :обичам ви

добре си направил, а и няма кой да ти направи застраховка със задна дата, застраховките писани днес са валидни от утре, защото агентите ги носят в управлението и се вкарват в системата, поради това важат от утре, точно поради подобни на твоя случай... за да си имал валидна в момента на проверката застраховка е трябвало да бъде вкарана в системата най-късно същия ден, което няма как да стане

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 17 апр 2010 16:01

nurv написа:Благодаря на всички отзовали се. Това със задна дата не ми се нравеше много акто идея и си сключих по редовния начин. Не че 400 лева са малко пари, но в крайна сметка вината си е в мен. Негативното в цялата история е, че полицаите се опитаха да ме агитират да ходя да тегля пари, да се обадя да ми донесат, за да не ми пишат. Даже единия си позволи да коментира колко съм бил * щом не искам да мина с рушвет. Как да е, пари се печелят, дори по време на криза. Благодаря ви! :обичам ви

:shock :shock :shock
Евала на такива люде, иска ми се и аз да можех да удържа...

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Съб 17 апр 2010 19:30

Приятел мина след същото нарушение , като след акта веднага отиде да си направи ГО и я занесе в кат и последиците бяха 10лв . Понеже датата на полицата съвпадаше с датата на нарушението , въпреки че самото покритие на същата е от следващият ден ;) Каза че просто не си я е носил с него и готово. По сериозното е ако има произшествие , тогава няма мърдане!

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Съб 17 апр 2010 23:47

Ако се беше сетил да ги заснемеш и запишеш с телефона си тия юнаци с агитациите,щеше да отървеш глобата ми се струва за 2 дни пресрочка.Но щеше да предадеш на правосъдието едни наистина нагли служители на реда!Но човек в цялото си притеснение,е нормално да не се сети за такова екстремно нещо,като да ги натопиш надълбоко,в и без това затъналата държава.
Успех по-натам,стискам палци да не те друснат чак толкова,все пак става въпрос само за 2 дни.
И още веднъж :applause: за постъпката!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 19 апр 2010 16:00

pkaramitev написа:Ако се беше сетил да ги заснемеш и запишеш с телефона си тия юнаци с агитациите,щеше да отървеш глобата ми се струва за 2 дни пресрочка.Но щеше да предадеш на правосъдието едни наистина нагли служители на реда!Но човек в цялото си притеснение,е нормално да не се сети за такова екстремно нещо,като да ги натопиш надълбоко,в и без това затъналата държава.
Успех по-натам,стискам палци да не те друснат чак толкова,все пак става въпрос само за 2 дни.
И още веднъж :applause: за постъпката!

Мислиш ли,че един запис с телефон ще ги предаде на правосъдието/ако те видят,че ги снимаш може ти да си предадения :screwy /За справка прочети конституцията.

По темата:евала колега,така трябва да е в тази страна,щом си виновен си плащаш глобата/все пак като водач си длъжен да следиш за валидността на документите/.Гратисен период при годишна ГО няма,само при такава на вноски.Твоята постъпка е пример как се бори корупцията :applause: ,защото както знаете в корупцията има две лица-даващ и взимащ,както и двамата имат вина,в този случай ти си невинен.ЕВАЛА.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 19 апр 2010 16:13

Благодаря за мненията колеги. Все повече обаче ме отчайват дори най-близките ми, които коментират каква шматка съм, че не съм им дал. Да имаш принципи в днешно време и да спазваш законите е равносилно на казаното от Жоро Илиев приживе: "Закона е врата в полето и само овцете минават през нея". Тъжен факт.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 19 апр 2010 16:26

nurv написа:Благодаря за мненията колеги. Все повече обаче ме отчайват дори най-близките ми, които коментират каква шматка съм, че не съм им дал. Да имаш принципи в днешно време и да спазваш законите е равносилно на казаното от Жоро Илиев приживе: "Закона е врата в полето и само овцете минават през нея". Тъжен факт.

Не си шматка, евала за постъпката. При всички положения бих им поискал номера на значките и бих сигнализирал, че са ми искали подкуп. Не за да ги осъдя (защото на практика няма да имам никакво доказателство) или за да ме пуснат без да ми пишат акт, з просто защото трябва.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 19 апр 2010 23:17

С риск да ме заплюят моралистите ще кажа че аз щях да им се моля да ми поискат 20лв вместо да ме одрусат 400 ! И при двата случая на другия ден ще съм си направил застраховка само че в първия ще съм с 380лв по-богат :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 20 апр 2010 19:46

Предполагам , че вече е късно , но днес разбрах за случай с един познат. Вчера са го спряли и както теб и той не е обърнал внимание , че гражданската му е изтекла преди 3 дни. Както и да е , писали са му акт (400 лв.) . Още същият ден (вчера) младежа си е направил гражданска със задна дата (15.04) и днес я е занесал до районното , от където са били полицаите , които са го спряли. Показал е полицата и в крайна сметка акта му е станал 20 лв. :shock

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 26 май 2010 18:07

Такааа :) Излезе ми наказателното постановление и аз продължавам да си карам без талон. Акта ми е заверен за два месеца напред понеже НП трябва да го взема от по-далеч. Имам въпрос. Едва след като платя НП ли ще ми върнат талона?

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanov72 » Сря 26 май 2010 18:23

Да. Дават ти НП, плащаш го, даваш вносната бележка и ти дават талона

michi69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот michi69 » Сря 25 яну 2012 12:58

И на мен вчера ми направиха акт, деа изтекла гражданска отговорност. Мамка му, много ме е яд, винаги съм псувал тия дето карат без Г.О. ,ама ето че и на мен се случи. Деааааа :063:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 25 яну 2012 15:08

Stivi написа:С риск да ме заплюят моралистите ще кажа че аз щях да им се моля да ми поискат 20лв вместо да ме одрусат 400 ! И при двата случая на другия ден ще съм си направил застраховка само че в първия ще съм с 380лв по-богат :beer

И в следващата тема да кажеш как са мръсници тия катаджии и как взимат подкупи, ах гадовете...

То излиза, че на нас ни е по-добре да си дадем рушвет, но иначе ако ни искат, са много лоши.

Стиви, знам че примерът няма да е същият, ама въобще, но :

Караш със 100 в града, хващат те - даваш и продължаваш (да не си взимаме сега книжки и т.н.).
Кара човекът Х със 100, хващат го - дава и продължава ... да кара със 110 и те блъска на пешеходната. Тогава вече "ченгетата", "шапкарите" и т.н. са лоши вече ?!

В случая, колегата ако те беше ударил без ГО, щеше да не си много съгласен на компромиси, нали?

Адмирации към колегата, понесъл вината си МЪЖКИ и съчувствие за ситуацията.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”