Какви са нормалните обороти при двигател 1,6 АЕЕ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са нормалните обороти при двигател 1,6 АЕЕ
Наскоро смених дроселовата клапа на шкода фелиция, която е с двигател на Фолксваген 1,6 АЕЕ. Преди смяната карах две години нормално с обороти около 700. Сега обаче, след смяната на клапата, като запаля оборотите се вдигат за няколко секунди към 1300 1500 и ли повече понякога, а после падат на 1100, кат озагрее - 1000. Това нормално ли е? Преди майсторите ми казваха, че 700-800 е нормално, сега пък казват че 1100 в началото и 1000 като загрее е нормално. Не мога да разбера каква е истината. Моля за компетентно мнение.
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Re: Какви са нормалните обороти при двигател 1,6 АЕЕ
Според зависи от температурата на средата първоначалните обороти са различни. Ако е студено нормално е оборотите като запалиш да са 1200-1500. Със затоплянето на мотора ще падат. Ако пък е топло, още със запалването оборотите трябва да са не повече от 1000. Аз до колкото знам нормалните обороти при достигната стайна температура
(90 градуса) за мотора са 800-850.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Поло 1.6 AEE и като запаля оборотите са 1100-1200 злед като загрее падат на 850 оборота. Има един проблем на АЕЕ че клапата не се "обучава" сама, по точно се обучава след 200 км примерно. Поне при мен е така. Но през това време оборотите играят на празен ход от 1000 до 1500.
Някъде тук във форума бях чел че Голф с АЕЕ държат по ниски обороти мисля някъде към 650-700 (ако не се лъжа, нека някой с голф да каже) след като загрее. Затова според мен е най-коректно да си зададеш въпроса във форума на Шкода.
Успех
Колко километра си изминал?
Ходил ли си в Бош сервиз да ти обучат клапата?
Играят ли ти оборотите?
Отиди на друг майстор за второ мнение!
Някъде тук във форума бях чел че Голф с АЕЕ държат по ниски обороти мисля някъде към 650-700 (ако не се лъжа, нека някой с голф да каже) след като загрее. Затова според мен е най-коректно да си зададеш въпроса във форума на Шкода.
Успех

Играят ли ти оборотите?
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
на празен ход при загрял двигател държи 600-650 оборота дросела се самоубучава като покараш 200-300км ползвай търсачката там има доста изписано
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Нормално за този мотор е 650 оборота + или минус 50. Моя държи 650
В аутодата го дават и за алтернативни обороти (мисля след настройка)
В аутодата го дават и за алтернативни обороти (мисля след настройка)

-
- Автомобил:
- Двигател:

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
след адаптация на дросел клапа и по фабрични настройки на АЕЕ-то оборотите му трябва да са 832 на празен ход!
PiterPan написа:Аз съм с Поло 1.6 AEE и като запаля оборотите са 1100-1200 злед като загрее падат на 850 оборота. Има един проблем на АЕЕ че клапата не се "обучава" сама, по точно се обучава след 200 км примерно. Поне при мен е така. Но през това време оборотите играят на празен ход от 1000 до 1500.
Успех
Играят ли ти оборотите?
Подкрепям колегата. Моето поло и голфът на един приятел са с този двигател и оборотите са точно в тези граници и са различни при двете коли, макар да са с еднакъв двигател.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Обороти на празен ход при автомобили с АЕЕ двигател, при загрял автомобил:
VW
Голф 3 - 650
Венто - 650
Поло 6N - 880
Поло Classic - 850
Кади - 850
Skoda
Шкода Фелиция - 690
Шкода Октавия - 700
Seat
Сеат Ибиза - 800
Сеат Кордоба - 800
Сеат Инка - 850
Допустими са отклонения в рамките на плюс минус 50 оборота от зададените стойности. Всичките са с комп на Magneti Marelli и дросел на Siemens VDO.

Голф 3 - 650
Венто - 650
Поло 6N - 880
Поло Classic - 850
Кади - 850

Шкода Фелиция - 690
Шкода Октавия - 700

Сеат Ибиза - 800
Сеат Кордоба - 800
Сеат Инка - 850
Допустими са отклонения в рамките на плюс минус 50 оборота от зададените стойности. Всичките са с комп на Magneti Marelli и дросел на Siemens VDO.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:Обороти на празен ход при автомобили с АЕЕ двигател, при загрял автомобил:
VW
Голф 3 - 650
Венто - 650
Поло 6N - 880
Поло Classic - 850
Кади - 850
Skoda
Шкода Фелиция - 690
Шкода Октавия - 700
Seat
Сеат Ибиза - 800
Сеат Кордоба - 800
Сеат Инка - 850
Моята фелиция е с компютър Магнети марели, но с дросел на на Сименс , а на фолксваген, може би затова оборотите й са по-високи - 1000 загрято положение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за точната информация!Пожелавам ви безпроблемно шофиране!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Това, че на дросела има щампа на VW не значи, че е произведен от VW. Дросела е произведен от Siemens VDO за VW. Не са ти нормални оборотите, не се залъгвай, а вземи мерки, че ще стане по-зле. Пробвай с читав дросел и ще разбереш къде е проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви проблеми могат да ми се явят, ако карам с този дросел? Та аз го сложих преди седмица втора употреба 130 лева, с това-онова ми излезе 170, нямам повече пари, така че ако последствията няма да са много опасни, мога ли да си карам с този дросел? Ще ви бъда благодарен ако ми отговорите компетентно
При Голф 3 са 640, при Поло са около 900. Виж в търсачката мненията на колегата "КАСПЪР"- доста е светнат за тоя мотор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отзивите! Благодаря и на Каспър. Интересно развитие се получи при моя двигател с сменена дроселна клапа втора употреба. Както вече писах, бях притеснен, защото оборотите бяха около 1000 - 1100 и дори при загрято положение не падаха. Но изведнъж се оправиха, не знам как стана, сега са около 650 при загрято, което си е в нормата. Може би клапата се е самонастроила, може би е трябвало време на компютъра, не знам, а бях минал някъде около 500 километра с новата /втора употреба/ клапа. Та такива ми ти работи...
Митко
Митко
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”