Passat B5 1.9 TDI Aвтоматик проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
peio.lechev
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 1.9 TDI Aвтоматик проблем

Мнениеот peio.lechev » Сря 07 апр 2010 22:51

Здравейте колеги,имам следния проблем с Пасатора Б5 2000г 1.9 TDI ATJ,А кутията е 01V 5 степенна с TIPTRONIC:Преди 20000км кутията започна да включва с удар докато е на 5-та и без да съм и дал газ сваля предавки,без да има нужда,дори влезе в авариен режим ск.кутия.Източих маслото свалих хидравличния разпределител(мозъка)разглобих го на съставни части почистих го,сглобих го смених филтъра,налях маслото(Мерцедеско е оригинално гаранция)и кутията започна да си работи безупречно както си трябва,корегирал съм нивото,както пише в книгите.След тези 20000км абсолютно същата работа.Прочетох паметта на ел блока на кутията имаше три грешки:неправилно предавателно отношение на 3-та предавка и същото на 4-та предвака,и муфа за блокировка на хидротрансформатора няма предаване на въртящ момент.Дали е възможно маслото да е виновно или има някакъв друг проблем.Отворих картера,имаше малко кашичка на дъното,но маслото горе долу е чисто,тази мръсотия я отдавам на това,че оригиналното масло беше на 300000км всичко беше черно в кутията,но сега е добре.Какво масло предписват от VW за тази кутия.Много ще се радвам ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и даде съвет :).Благодаря предварително :)

velkopasata
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 1.9 TDI Aвтоматик проблем

Мнениеот velkopasata » Вто 20 апр 2010 12:58

Дават да се слага Мотул, но аз ползвах Кастрол и съм доволен, пък е и по-евтино. Пробвай с някое от тия двете и ако пак не стане, не се занимавай да я поправяш, защото никой не_знае как точно, пък и не дават гаранция, че ще трае дълго. Просто си купи от някоя морга или обикновен 4 степенен автоматик, или механична, защото типтроника са много калпави.

дават да се слага мотул но ас ползжах кастрол и сам доволен пак е и по евтино.пробваи с някои от тия джете и ако пак не стане не се занимаваи да я поправяш заштото никои незнае как точно пак и не дават гаранция че сте трае далго просто си купи от някоя морга или обикновен 4 степен автоматик или механична заштото типтроника са много калпави.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 20 апр 2010 18:21, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против българския правопис ?

Върни се в “Дизелови агрегати”