Здравейте колеги,имам следния проблем с Пасатора Б5 2000г 1.9 TDI ATJ,А кутията е 01V 5 степенна с TIPTRONIC:Преди 20000км кутията започна да включва с удар докато е на 5-та и без да съм и дал газ сваля предавки,без да има нужда,дори влезе в авариен режим ск.кутия.Източих маслото свалих хидравличния разпределител(мозъка)разглобих го на съставни части почистих го,сглобих го смених филтъра,налях маслото(Мерцедеско е оригинално гаранция)и кутията започна да си работи безупречно както си трябва,корегирал съм нивото,както пише в книгите.След тези 20000км абсолютно същата работа.Прочетох паметта на ел блока на кутията имаше три грешки:неправилно предавателно отношение на 3-та предавка и същото на 4-та предвака,и муфа за блокировка на хидротрансформатора няма предаване на въртящ момент.Дали е възможно маслото да е виновно или има някакъв друг проблем.Отворих картера,имаше малко кашичка на дъното,но маслото горе долу е чисто,тази мръсотия я отдавам на това,че оригиналното масло беше на 300000км всичко беше черно в кутията,но сега е добре.Какво масло предписват от VW за тази кутия.Много ще се радвам ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и даде съвет

.Благодаря предварително