ел стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

ел стъкла

Мнениеот zdravko_jett » Пон 19 апр 2010 17:10

колеги имам едно питане,но нека най напред да пообясня,преди няколко месеца ми изпаднаха 2механизма предни от фиат(нищо общо с тези на VW) и ги пригудих, обаче бяха доста шумни и ме дразнеше много,след известно време ми изпаднаха 2 задни механизма от нисан от тях свалих само моторчетата махнах на мойте оригиналните ръчния механизъм и сложих електрическите механизми,стъклата движеха перфект,но от около месец лявото (шофиорското) е нужно 2 3пъти да го раздвижа нагоре надоло за да почне да си движи добре като дясното,смазани са добре,от начало като почна да ми го прави този номер мислех че е нещо от дъжда като се намокри уплътнението и да залипа прозореца но сега пак си е така и когато не е валяло дъжд,дали да отпусна жилото малко,много ми е чудно защо се получава така и длаи е дефект в моторчето,пускам 2 3пъти почва да си движи добре за няколко часа, и след няколко часа пак така,иначе съм с малкия прозорец,стъклата са самоделки както по горе споменах

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: ел стъкла

Мнениеот Zlobomir » Пон 19 апр 2010 20:42

Подходяща ли е смазката, да не е много тежка?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 19 апр 2010 21:07

Zlobomir написа:Подходяща ли е смазката, да не е много тежка?
,и на двете моторчета е еднаква,на един приятел на 3ката направих ел стъкла пак по съшия начин с прехвърляне на ел моторчета и при него ползвах същата смазка, смазката е грес+масло може на някой да му се стори глупаво ама тази комбинация ми се виждаше най добрата, де да знам длаи е от смазката но в началото нямаше проблеми

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 20 апр 2010 18:43

някой има ли идея от какво може да е ?

Потребителски аватар
peca_10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peca_10 » Вто 20 апр 2010 20:50

Колега данеби да е от самото съкло бе ако не е центровано да се движи свободно по уляите на уплатненията тиможе да опира някаде и да се затормузява.Но не е от смаската гаранция. А другият вариянт е да е от самото моторче което е доста веруятно ако може го разглоби и с една игла му почисти ламелите там дето четките опират получава се нешту като укасяване не точно но на места му намалява силата 80/% е това :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 21 апр 2010 7:19

може и да се е разместило стъклото, и след няколко пускания и вдигания да се намесва, но вече 2дена не го прави това, но не е лощо профилактично да се почисти колекторчето,ще направя това упражнение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”