Каква е функцията на EPS ?
Каква е функцията на EPS ?
От скоро и аз съм собственик на лачено Пасатче 5 и долу горе му свикнах , но и доста понаучих от форума . Само тоя жълт натпис EPS не ми е ясен . Моля някой запознат ме светне .
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Каква е функцията на EPS ?
EPS-Electronic Power System-Електронна система за захранване.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност, това е електронно управление на газта (дроселовата клапа). Свети само когато колата не е запалена.
Никой ли не чете.
Никой ли не чете.
Последна промяна от kirhadj на Пет 30 апр 2010 21:00, променено общо 1 път.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:

Аз пък ще заложа на Electric Power Steering

Туй колега са електрически мусколи

За повече инфо - чичо google
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз залагам че е EPC - Electronic Power Control
Свети при множество порблеми по колата, акто почнеш от датчици по мотора и стигнеш до стоп машинката на спирачния педал!
Другото е ESP да е - Еlectronic Stability Probgram - сиреч ... програма за стабилност!
Свети при множество порблеми по колата, акто почнеш от датчици по мотора и стигнеш до стоп машинката на спирачния педал!

Другото е ESP да е - Еlectronic Stability Probgram - сиреч ... програма за стабилност!
Koksan е прав , грешката е моя
. Лампата свети преди да запаля автомобила и после се гаси . Сори, че Ви подведох .

Мисля,че колегата е разменил местата на последните две букви. Мисля, че става дума за ESP. Това аистина е електронна стабилизираща програма. Тя въздейства върху газта и спирачната система едновременно като пречи на поднасянията и грубо казано връща колата в релсите когато поднесе или пробуксува. За това когато предните колела буксуват тя се включва за да предотврати буксуването. При поднасяне въздейства със спирачката на отделно колело или няколко колела в зависимост от нуждата и съответно отнема газта независимо от натискането на педала. Т.е. за секунди поема управлението. Тогава се включва сигналната лампа с поднасящ автомобил в жълто за да покаже, че се задейства. В повечето коли е възможно изключването. Това е необходимо когато трябва да се излезе от преспа например с активно усилие на двете двигателни колела нзависимо от буксуването им.
И при мен светва когато подам контакт, след това си загасва. ЕРС са буквите. Предполагам, че е нормално да си светва докато прави проверка.