Край далечното планинско село Горно Нанадолнище, имало два манастира...единият мъжки, а другият женски.
По принцип монасите и монахините не си говорели и рядко се засичали един друг, но обаче се случило така, че в една ранна мъглива утрин накрая на селото се срещнали - монах и монахиня.
Било петък и те били изпратени до града на пазар и просто нямало как да не се видят. Все пак от селото се излизало само от един път.
Монахът брат Жан(Иванчо) и сестра Мери(Марийка) се видели, спогледали се,кимнали си и без да промълвят дума поели към града.
Сестра Мери вървяла пеша, а брат Жан яздел магаре.
Брат Жан може да е монах, но все пак бил мъж, който малко от малко бил кавалер.
След половин час бавен ход по планинските пътеки той спрял магарето и нарушил почти всички
забрани само с едно изречение...
- Сестро знам че не бива да ти говоря, но ми е жал да те гледам как се мъчиш така пешачката из тия камънаци. Защо не земеш така с божията
помощ да се метнеш при мене на магарето и без това няма кой да ни види.
Сестра Мери нямала желание да си троши краката по чукарите и се съгласила.
След което с помощта на брат Жан се метнали на добичето и тръгнали надолу.
Магарето било старо и уморено и на следващия баир се срутило, преритало 2-3 пъти и умряло.
Изведнъж брат Жан и сестра Мери се видели в приключение...сами, природа, далеч от
всякакво село и град и те точно сред някаква горичка в която слънце не прониква.
В главата на брат Жан се родили мисли и идеи, коя от коя по-греховна.
Изведнъж изрекъл изненадващо дори за себе си...
- Сестро да ти кажа така кат гледам тук ще останем за съжаление и тук ще умрем да знаеш.
- Ми добре - казала сестра Мери.
- Ми то щом тъй ще умрем да го караме направо се едно вече сме умрели и сме в рая.
- Как така в рая ?
- Ми така събличаме се голи.
- Ми добре.
Съблекли се те чисто голи и брат Жан нямало как да скрие, че сестра Мери много го вълнува.
Тя пък нямало как да не забележи "онова" нещо, което се опитвала да не забележи и попитала...
- Какво е "туй нещо" между краката ти и сочи нагоре ?
- Това Сестро е дар от Бога !
- И какво прави този дар ?
- Ами създава живот. Ако да речем сега го пъхна в теб ще създам нов живот.
- Тъй лииииииииии ?
Изведнъж се зарадвала сестра Мери.
- ЖИВОТ а ??????
- Ми, че хайде какво чакаш тогава...
иди го пъхни в магарето и да си ходим по-скоро тогава оттук.
Иванчо се оженил за Марийка, но ден, два, три след сватбата не я бара. Тя се оплакала на майка си, тъщата избрала удобен момент, когато няма никой у тях да пита зетя що е така.
- Ами не знам как се прави - казва нашият.
Тъщата му обяснила какво да прави в кревата и пак пита:
- Разбра ли, моето момче сега?
- Нищо не разбрах!
Тя, старата, била много засукана, съблекла се, скочили в кревата и направили едно много яко изчукване.
- Ама зетко, ти много професионално и хубаво ебеш! Не ми е ясно, що с Мерийка не става?
- Не че не става бабо, просто се бях хванал на бас с пичовете, че докато не наеба първо тъщата, няма да барна Марийка...
Млада дама, докато се къпела в басейна и се скъсала връвчицата на прашките. Дамата все пак бързо съобразила, хванала първата и попаднала табелка, прикрила се отпред с нея и тръгнала към хотела да се преоблече. По пътеката се чудела защо всички се хилят и я сочат. И когато и сервитьора, идвайки насреща и се захилил, тя му се скарала:
- Какво толкова се хилиш. Не може ли да се случи на всеки?
- Може госпожице, но не всеки си слага такава табела.
Поглежда се дамата отпред и чете:
"Само за възрастни! Дълбочина 2 метра! Не скачайте с главата напред! "
Едно момиче се прибира вкъщи, оглежда се и право при майка си в кухнята и казва:
- Мамо, бременна съм.
В този момент бащата чува от съседната стая и изревава:
- Кой е тоя олигофрен, веднага да дойде тука!
Момичето се обажда по телефона и след малко пристига някакъв пич с феррари, ама изтупан и готин и казва:
- Аз съм тоя олигофрен, но тъй като съм женен, ще обещетя дъщеря ви: ако се роди момиче, ще дам петстотин хиляди евро и половината от най-печелившата ми фабрика; ако се роди момче, ще дам един милион евро и цялата фабрика; ако се родят близнаци - 3 милиона евро, фабриката и къща в Монте Карло с яхта, а ако абортира...
В този момент се намесил бащата, потупал го по рамото и казал:
- Ако абортира - пак ще я изчукаш!!!
Застанала една мацка пред портите на Рая... стои пред Св. Петър, който задълбочено и преглежда досието да види дали е заслужила да влезе вътре...
Изведнъж иззад портите се чул ужасен вик на болка...
- Какво беше това? - питала притеснено момата
- Ааа, това е новопристигнал, правят им дупки за крилата.
- отговорил Св. Петър
След малко пак се чул вик, още по ужасяващ от първия...
- А това? - попитала пак мацката
- Това трябва да е за дупка за ореола. - отговорил пак той
Мадамата чевръсто измъкнала досието от ръцете на Св. Петър и му казала:
- Знаш ли какво, аз ще взема да ида в Ада...
- Ама как? Нали знаеш че там ще те изнасилват 24/7, вагинално, анално и орално... всякакви перверзии ще правят с теб...
- Е да, ама аз за това си имам дупки...