Golf 3 1.8 моно Датчик за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
leodji
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.8 моно Датчик за маслото

Мнениеот leodji » Вто 20 апр 2010 12:02

Здр. колеги имам проблем с колата Голф 3 1.8 моно ,когато изкачвам наклон започва да свети лампата на маслото и да пищи ,сериозно ли е иначе не харчи масло и си върви нормално.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за маслото

Мнениеот Zlobomir » Вто 20 апр 2010 12:32

Да, при мен с такива симптоми след 70 км сега колата бере душа в сервиз, чакам да кажат пораженията, и то я карах много внимателно. По телефона решихме, че от стоенето самия датчик се е затлачил, но не. Не я пали изобщо! Проверете маслената помпа. Скоро ли купи колата?

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Вто 20 апр 2010 12:51

Премери налягането на маслото :!: :!: Ако е както трябва значи е от датчик.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 20 апр 2010 13:35

Да де, то така се проверява маслена помпа.

leodji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leodji » Вто 20 апр 2010 19:32

Zlobomir написа:Да, при мен с такива симптоми след 70 км сега колата бере душа в сервиз, чакам да кажат пораженията, и то я карах много внимателно. По телефона решихме, че от стоенето самия датчик се е затлачил, но не. Не я пали изобщо! Проверете маслената помпа. Скоро ли купи колата?

Разбирам те приятелю,ама така си я карам от 3год.нека да си пищи колкото повече пищи толкова повече газ и спира да пищи.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 20 апр 2010 22:43

Абе то елементарен въпрос ама имаш ли достатъчно масло - ако само в наклон го има проблема на малко масло бие да е

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 21 апр 2010 8:35

Попаднал си на менте масло.
При изкачване на наклон се повишава температурата на маслото от там се намалява налягането и започва да ти свети датчика.
Каква марка ти е маслото ?
Горе долу същия проблем и аз го имах. Маслото ми беше Esso, при натоварване на двигателя почваше да мига датчика. Налягане при 2000 оборота - 2 бара. Смених го с Мотул 15w50 налягане при 2000 оборота - 3 бара.

viewtopic.php?t=16589 от този линк ще разбереш как работи системата за ранно предупреждение.

grizzly18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grizzly18 » Сря 21 апр 2010 22:59

здравеите колеги и аз имам този проблем колата е голф 3 abd 1.4 60 коня ....
та при мене проблема е като вдигни работна температура двигателя 88-90 градуса
и след няколко километра лампата почва да свети и пищи отвратително гадно като бомба :Mr Green Fun и като вкарам колата в по-високи обороти спира !!!! или спира когато в движение изклуча и запаля двигателя на ново ..... но следмалко и при 2та варианта пак свети и пищи..

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Сря 21 апр 2010 23:15

Маслена помпа това ви е проблема сменяйте и няма да имате проблеми гъсти рядки масла.Сменял съм датчици нищо не става,загрее ли повече маслото или падне под 2000 об.зумера свири при изкачване още по лесно се усеща.

Потребителски аватар
ukyrt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ukyrt » Чет 22 апр 2010 17:04

Здр. колеги
И аз имах или имам същия проблем понеже сега взе да са обажда много рядко.
При мен се получава на 4-та и на 5-та предавка когато паднат оборотите към 2000-2100 и почва да свири при натискане на съединителя и подаване на повечко газ всичко се оправя или просто настъпвате да мине тия обороти и спира ама ще свири няколко секунди.
Ходих на "доктор" да ми замерят налягането и всичко беше нормално обаче самия датчик беше нещо разхлопан и е правил проблеми и ми казха да си взема друг (те са с различни цветове) който да реагира на по-малко налягане и от тогава нататък се обажда мнооого рядко ама пак си напомня де.Имам няколко познати с Г3 и на тях им прави проблем и с питане тук-там разбрахме, че просто самата електроника прави някви проблеми на колите.
П.С. Венто 1,9ТД

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 22 апр 2010 19:38

ukyrt написа:....обаче самия датчик беше нещо разхлопан и е правил проблеми и ми казха да си взема друг (те са с различни цветове) който да реагира на по-малко налягане и от тогава нататък се обажда мнооого рядко ама пак си напомня де.

Ако дадеш датчика накъсо към маса няма никога да ти се включва зумера. :screwy
Колеги защо си правите експерименти с колите, Ханс е изчислил че е вредно за двигателя налягане под 1,8 бара при 2000 оборота. Слушай тия "доктори" и накрая ще си скапеш двигателя. :deal

adrian4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrian4o » Пон 26 апр 2010 7:22

колеги и при мен го има този проблем дори като изклу4а кабелите на дат4иците,така4е има баг в системата

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 апр 2010 7:33

adrian4o написа:... дори като изклу4а кабелите на дат4иците,..

Па мноо ясно! :lol: :lol:
Ама системата с бъг явно не е в колата, а в гарнитурата м/у волана и седалката mhihi mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 26 апр 2010 9:20

ukyrt написа:Здр. колеги
И аз имах или имам същия проблем понеже сега взе да са обажда много рядко.
При мен се получава на 4-та и на 5-та предавка когато паднат оборотите към 2000-2100 и почва да свири при натискане на съединителя и подаване на повечко газ всичко се оправя или просто настъпвате да мине тия обороти и спира ама ще свири няколко секунди.
Ходих на "доктор" да ми замерят налягането и всичко беше нормално обаче самия датчик беше нещо разхлопан и е правил проблеми и ми казха да си взема друг (те са с различни цветове) който да реагира на по-малко налягане и от тогава нататък се обажда мнооого рядко ама пак си напомня де.Имам няколко познати с Г3 и на тях им прави проблем и с питане тук-там разбрахме, че просто самата електроника прави някви проблеми на колите.
П.С. Венто 1,9ТД

Колега, за всеки двигател има предвидени датчици за ниско и високо налягане. Обикновено са с някакви цветове според налягането. Това, че си сложил датчик, който реве само ако е много по-ниско налягането не ти решава проблема. То е все едно да си отрежеш жиците за лампата и зумера - не пищи, ама мотора... душа да му е яка. За твоята кола са следните:
1. Ниско налягане - син на цвят - 028 919 081D - 0.25bar
2. Високо - сив - 068 919 081А - 0.9bar

Потребителски аватар
Kosioo
Автомобил: VW Touran
Двигател: 2.0L I4 EcoFuel

Мнениеот Kosioo » Чет 13 мар 2014 15:34

Пайо01 написа:Премери налягането на маслото :!: :!: Ако е както трябва значи е от датчик.

Колеги, вероятно и моят проблем е такъв.
Днес карах колата 110км, спрях да заредя метан и като запалих светна лампичката за маслото. Като се прибрах изчаках 1 час двигателя да поизстине, проверих маслото - има достатъчно. Запалих колата - лампата не свети.

Случва ми се за втори път, като и двата пъти лампата винаги светва при запалване на автомобила (имам предвид, че не започва да свети по време на движение).

Другата седмица май ще меря компресия, човекът който ми поправя колата е приятел и каза, че едва ли е маслена помпа, колата е на 106 000км. Вероятно датчик или маслен филтър. Филтър ме съмнява, защото колата е обслужена преди 6000км. Може ли да е нещо друго?

Редакция:свети жълтата лампа за маслото, което значи "ниско ниво на маслото". Има и червена, която означавала "ниско налягане на маслото"

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”