проблем с polo 1.9

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
renini
Автомобил: Polo
Двигател: 1.9 D AEF 1996

Re: проблем с polo 1.9

Мнениеот renini » Вто 20 апр 2010 20:51

apa6o написа:А аз да питам, не е ли по-добре да се откачи ел буксата на клапана, дето подава вакуум на ЕГР, като по тоя начин го спрем, а не да се откачи самото маркуче и да си има вакуум по него, като по тоя начин смуче въздух от околната среда :?:
не знам пробвай и пиши! не мога да намеря 20-30лева за един спортен филтър, да го пробвам като колегата от Хасково. от време на време слагам по-малко двутактово масло. имало добър майстор дизелджия в Долни лозен,който ги чувал "лукас", но аз лично не съм ходил.

Geronimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Geronimo » Вто 20 апр 2010 21:12

колега може ли да кажеш къде е този майстор да ида при него и можете ли да ми обясните каква е разликата между обикновения и спортния филтър

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 21 апр 2010 19:00

Колеги ЕГР-а няма нищо общо с придърпването на колата.Клапата се отваря само в ниските обороти до 1000,след което се затваря. В момента на придърпването оборотите са 1600-2000 и егр-а е напълно затворен,така че не може да е от него! Аз гледах как ми оправяха придърпването-въртяха едни болтчета на помпата ,като колата си менеше звука и пушека от ауспуха.

Друг е момента ако клапата на егр-а е блокирала отворена и пуска постоянно изгорели газове в колекторите-така когато за да се постигне максимален въртящ момент е нужно много кислород към 2000 оборота-вместо кислород влиза и изгорял пушек и става мазало.

renini
Автомобил: Polo
Двигател: 1.9 D AEF 1996

Мнениеот renini » Чет 22 апр 2010 17:38

има, има общо. до 1000об, двигателя е на празен ход и няма придърпване. придърпване се получава при "тихи" обороти и връщане педала на газта 1800-2000об. по помпата отгоре има болчета за регулиране на оборотитена празния ход - справка аутодатата, нищо друго не може да се регулира оттам.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 22 апр 2010 17:47

Аз ЕГР така го утрепах-махнах му буксата, което ми се видя доста по рационално от затапването или разни други операции, па и при нужда на прегледа можеш за секунди да го пуснеш в действие. А ми се подмята един FK injection kit, дето си чака ред от миналата година, но все няма време за него, че съм се засилил национален шампион по физика да ставам в класа на големите батки :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Чет 22 апр 2010 19:05

Добре не искам да споря-все пак видях с очите си че въртяха болтчета,а има болтчета и отсрани на помпата! Все пак да не би горивният филтър да иска почистване-ако се е затлачил се получава придърпване.Него поне може и сам да изчистиш :beer

Geronimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Geronimo » Чет 22 апр 2010 21:39

здравейте, бях на сервиз на Бош.Там видяха колата и казаха че най- вероятно нещо се е запушило.Аз преди това бях видял всичко което знам/филтър, горивопроводи, цедката на резервоара, и т.н./ но ми казаха че имало и някава цедка в помпата и два щуцера които се запушвали.Момчето от сервиза ми ги продуха.На следващия ден проблемите продължиха, но този път по различно.Още сутринта като запалих едвам държеше обороти, форсирах я няколко пътии се оправи.След като тръгнах едвам вървеше и позтоянно супер много предърпваше.И така другата седмица пак ще ходя на сервиз

Върни се в “Дизелови агрегати”