Шибидах Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Repissimo
Автомобил:
Двигател:

Шибидах Г3

Мнениеот Repissimo » Сря 21 апр 2010 16:04

Колеги имам малък проблем,на който се надявам някой да ми помогне,доста теми има за тия шибидаци,но няма точно това,което търся.Та проблема е,че ми липсва буксата на самия електромотор.Eто за тази букса говоря
Изображение
Махнах черната пластмаса и видях,че от електромотора излизат 6 крачета,следователно мога ли да отрежа мъжката букса,която влиза в тази дето я няма и да вържа кабелите директно към тези крачета на електромотора? :? Ако става така,моля някой да ми помогне,кой кабел на кое краче да вържа :roll: Ето снимка на въпросните крачета,лошо е качеството,но се надявам да разберете за какво става въпрос
Изображение

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Шибидах Г3

Мнениеот Zlobomir » Чет 22 апр 2010 22:10

Моят съвет е да си потърсиш мъжката букса. Изчакай, сигурно някой колега има. Да си съсипеш моторчето и да направиш нещо несменяемо не е гот.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 22 апр 2010 22:20

Потребителски аватар
Repissimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Repissimo » Чет 22 апр 2010 23:39

Zlobomir написа:Моят съвет е да си потърсиш мъжката букса. Изчакай, сигурно някой колега има. Да си съсипеш моторчето и да направиш нещо несменяемо не е гот.

Тя мъжката си е на мястото...няма я тази,която съм отбелязъл на първата снимка.По принцип не виждам как мога да си съсипя моторчето,просто трябва да разбера кой кабел към кое краче е :wink:
Може да купя някой счупен,но със букса и да сменя само нея,но това е много краен вариант,понеже имам доста по-належащи ремонти по колата и това засега не ми е проблем,просто ме дразни :D

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 23 апр 2010 11:33

За 20лв получаваш работещо моторче с букса.

Подробности на ЛС.

игризанапреднали
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот игризанапреднали » Пет 23 апр 2010 19:08

колеги моя люк се вдига на горе но като го прибирам от едната страна не се затваря помогнете от какво е?????

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 23 апр 2010 20:09

Потърси, има тема. Две палчета се разминават, поради остаряване и износване на една гума, водещо до износване на някаква пъпка. В онази тема колегата го беше поправил, има снимки. Но не я нямирам. :cry:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 24 апр 2010 16:17

игризанапреднали написа:колеги моя люк се вдига на горе но като го прибирам от едната страна не се затваря помогнете от какво е?????

150% Ти е скъсан левия водач. Моя така правеше о се оказа това. Като се вдига на горе водача бута ама като тръгне да сваля трябва да дърпа, но понеже е счупен не може. На всички тройки се чупи левия и все на едно и също място. Излиза по-ефтино да вземеш здрав люк втора употреба от колкото да правиш твоя.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 19:04

Не, в онази тема беше оправено с материали за около 5 лв. Но коренът на проблема беше отзад в някакъв гумен О-ринг, който се заменя с филийка прост армиран маркуч. Или ти беше авторът на онази тема и не издържа? :)

Едит: Ето я: viewtopic.php?f=11&t=119641

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”