Дизел=Олио
- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
Дизел=Олио
За тези които се интересуват да карат дизелите си на олио, днес заредих около 80% рапс и 20% дизел. Никакви проблеми, пали малко по трудно и трака повече но иначе никаква разлика, а като загрее работи даже и по добре. Не съм правил почти никакви промени, освен да настроя разпръсквачите на 175 бара (стандартно 155). Мисля следващият път да карам 100%, далаверата си е голяма.
...
juli76 написа:Добре де този био дизел с колко е по евтин от нафтатаот него не се ли вдига малко разхода
има ли загуба на мощност след като двигателя работи малко по различно
![]()
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=18397
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май говорите за различни неща. Биодизела няма нищо общо с олиото за салата. И ако караш с олио без да си направил конверсия, рискуваш си двигателя. Докато с биодизел нямаш никави проблеми, но аз все пак не бих карал кола след 1999 година с Б100. Проблема е вискозитета, и оттам помпата (помпите) и дюзите.
Kalin72 написа:Май говорите за различни неща. Биодизела няма нищо общо с олиото за салата. И ако караш с олио без да си направил конверсия, рискуваш си двигателя. Докато с биодизел нямаш никави проблеми, но аз все пак не бих карал кола след 1999 година с Б100. Проблема е вискозитета, и оттам помпата (помпите) и дюзите.
Здарвейте!
Биодизела е агресивен към уплатненията(гарнитури), а със рапса се запушва често филтъра.
Това само за инфо така пишат швабите

...
русти , GOLF@....има ли възможност ако някой пътува с кола насам да ми домъкне една SB- помпа ,ако евентуално изпадне ебей-ска??
малко вероятно е, и не искам да притеснявам никой,,,не е нито живото-спасяващо,нито спешно....благодаря при всички положения...
малко вероятно е, и не искам да притеснявам никой,,,не е нито живото-спасяващо,нито спешно....благодаря при всички положения...
Върни се в “Дизелови агрегати”