До 5 години пандиз за убито куче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Трябва ли да се лежи в затвора за убито куче?

Да
61
31%
Не
98
49%
Зависи от кучето
41
21%

Общо гласове: 200
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: До 5 години пандиз за убито куче

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 14:54

Petrolhead написа:
scuba написа:
Petrolhead написа:защо не отидеш и не гръмнеш тоя в общината дето не ти обръща внимание.

пак питам с какво са виновни кучетата?

Доста добре си успял да си уцелиш ника.. Само не трябваше да е PETROLhead, а трябваше да бъде EMPTYhead

много умно изказване, като една истинска форумна батка.

Предлагам ти да вземеш всички бездомни кучета у вас да си ги гледаш. Съгласен ли си ? Защо общината да се занимава с тях ?! нали тя се издържа от моите данъци ?! Аз НЕИСКАМ да давам пари за бездомните кучета... Всъчщност аз давам пари за тях - по 23ст. на брой, понякога се налага и да повторя - т.е 2Х 23ст... ти давал ли дори и толкова досега ... за каузата... ???

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 23 апр 2010 14:57

Petrolhead написа:
scuba написа:
Petrolhead написа:защо не отидеш и не гръмнеш тоя в общината дето не ти обръща внимание.

пак питам с какво са виновни кучетата?

Доста добре си успял да си уцелиш ника.. Само не трябваше да е PETROLhead, а трябваше да бъде EMPTYhead

много умно изказване, като една истинска форумна батка.

aз поне мисля с главата си. А ти явно за тази цел изполваш гъза си

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 14:59

май аз нещо не разбрах,

вие наистина ли подкрепяте безразборното убиване на животни?

това за стотинките и данъците е откровенно малоумно, с извинение. утре можеш да решиш да не даваш за карти за пенсионерите, и за детската градина на комшийското дете, това значи ли че трябва да ги изселваме

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 23 апр 2010 15:03

Petrolhead написа:вие наистина ли подкрепяте безразборното убиване на животни?

А ти наистина ли подкрепяш те да ни хапят, а ние да ги гледаме и нищо да не правим? Изключваме разните му там организации, общини и т.н. бездействащи.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 23 апр 2010 15:08

Petrolhead написа:май аз нещо не разбрах,

вие наистина ли подкрепяте безразборното убиване на животни?

това за стотинките и данъците е откровенно малоумно, с извинение. утре можеш да решиш да не даваш за карти за пенсионерите, и за детската градина на комшийското дете, това значи ли че трябва да ги изселваме

Придържай се към темата, за пенсионерите и децата на комшиите може да отвориш друга тема.
Обясни като на малоумен кое за стотинките не разбра ? А и по-добре да отговориш на въпросите които ти зададох, вместо да коментираш коментара ми....

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 23 апр 2010 15:08

Petrolhead написа: само да вметна, че най-вероятно само си приказвате и едва ли можете да заколите каквото и да било/.
така че, хора които умишлено убиват или причиняват страдания на животни, пак казвам те не са виновни за дебилните си стопани, заслужават затвор.
факт е че закона е милостив към тези стопани, но мисля че и това ще се промени.

това е моето мнение

Това беше метнато в моята градина. Колега,ако някое куче нахапе детето ти какво ще направиш?
да не би да предлагаш да заколя човека!

Последна промяна от embi4a на Пет 23 апр 2010 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 15:09

добре, ще опитам пак.

твърдо за съм новите разпоредби срещу насилието върху животни, защото така е правилно, нямаш право да тормозиш и убиваш невинни.

твърдо против съм бездомните животни, не искам да ги храня, не ги харесвам и не желая да ги има. но начина е не да ги убиваме, а да накараме отговорните за това инстиуции да си вършат работата.

като знаем че комшията ни гледа 20 песа, не да си траем, а да се обадим където трябва. И ако не стане от първия път да опитаме пак, докато стане. От личен опит знам, че се получава.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 15:10

embi4a написа:
Petrolhead написа: само да вметна, че най-вероятно само си приказвате и едва ли можете да заколите каквото и да било/.
така че, хора които умишлено убиват или причиняват страдания на животни, пак казвам те не са виновни за дебилните си стопани, заслужават затвор.
факт е че закона е милостив към тези стопани, но мисля че и това ще се промени.

това е моето мнение

Това беше метнато в моята градина. Колега,ако някое куче нахапе детето ти какво ще направиш?

няма да заколя кучето определено, но стопанинът му ще съжалява много силно за случката.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 23 апр 2010 15:13

Petrolhead написа:няма да заколя кучето определено, но стопанинът му ще съжалява много силно за случката.

А, ако е бездомно?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 15:23

3 пъти писах отговор, но не искам да споря повече. всеки си живее по неговите си правила, не искам да променям никой.
щом смятате, че можете да убиете, защото животно е било животно, ваша воля. но имайте предвид, че от това да убиеш куче което ти е навредило, до това да му отсечеш 4те крака с брадва има само 1 крачка. Нищо че в първия случай сте защитили себе си и семейството си, а във втория сте откоровен садист.
поздрави

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 23 апр 2010 15:36

Petrolhead написа:но имайте предвид, че от това да убиеш куче което ти е навредило, до това да му отсечеш 4те крака с брадва има само 1 крачка. Нищо че в първия случай сте защитили себе си и семейството си, а във втория сте откоровен садист.
поздрави

ако за теб това е само една крачка ... за нормалния човек не е.

i.e.i написа:

:) точно така, за съжаление точно това е проблема, всички си мислим само за песовете, а не за останалите живи същества в градинките. Преди да се защитават животните да помислим за децата и хората.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 23 апр 2010 15:40

Хайде петроле.. да ми отговориш сега на моя въпрос!
Нахпава ме бездомно куче. Значи някой е виновен. Значи някой трябва да бъде наказан. Дали чиновника в общината, че не обикаля цял ден да се бори с кучетата? Или кучето?
Кой да бъде наказан?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 23 апр 2010 16:03

scuba написа:Кой да бъде наказан?

Трябва да бъде няказан човекът който отговаря за бездомните кучета... Ще дам прост пример. Ограбваш банка! Кой е виновен, банкерат? Че е разрешил да ограбиш банката ли? Виновна е Полицията че не са дошли навреме, или че не са могли да открият престъпниците :да:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 23 апр 2010 16:05

Затвор от една до три години и глоба от 5 до 15 хиляди лева ще бъде наказанието за гражданин, който умъртви или причини тежко трайно увреждане на животно.
Темата беше за това.
Кучетата са факт и вината е най-малко наша.Някой хора май не правят разлика м/у това ,да нараниш(убиеш )кучето за кеф,защото примерно са си купили нова пушка или е имало причина.Във втория случаи и човек да убиеш -не влизаш в затвора.
А за децата трябва да се мисли,най-вече за правилното им възпитание.
чл.12 от Наказателния кодекс: "Не е обществено опасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана, за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго, чрез причиняване вреди на нападателят в рамките на необходимите предели.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 23 апр 2010 16:06

http://vbox7.com/play:5887b100

Ай да ви видя какво ще разберете от това :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”